Tam Sürümünü Görmek İçin : active directory parola hatası
serkanblg
06/10/2006, 21:49
selam;
2003 small bussiness premium edition kurdum. active directory olup exchange olarak da yapılandırdım.
1- Users 'a yeni bir user oluştururken, yada oluşturduğum bir OU 'da bir user oluştururken parola ayarlamalarını parola ilkesinden değiştirmeme rağmen karmaşık olmayan normal parolalar belirttiğimde user oluşturulmuyo! ancak komplex bir parola belirlersem user oluşuyo.uzunluk 4 den az olmasın dememe rağmen hiçbirini kabul etmiyo...HATA: "parola, parola ilkesi isteklerini karşılamıyor.En kısa parola uzunluğunu, parola karmaşıklığını ve parola tarihçesi isteklerini denetleyin...."
2-Yine aynı small business serverda normal oluşturduğum bir user ile oturum açmak istediğimde oturum açamıyorum... secpol.msc ile kullanıcı hakları atamasında "yerel olarak oturum açmaya izin ver"'de bulunan gruplardan herhangi birine bu user' ı eklediğimde oturum açabiliyorum. orda bulunan ve görünen gruplar; IUSR_MS, administrators, account operators,server operators,print operators,backup operators, şeklinde... gpo dan burada görülenlere ek olarak users'larıda eklememe rağmen eklediklerimi secpol.msc de göremiyorum!
3-ve son olarakta oluşturduğum bir user'a ait oluşan mail adresini, active directory yüklü olan ve exchange !ide üstünde barındıran serverda outlook express ile yapılandırdığımda gönder al yapamıyorum! Hata: "sunucu bağlantısı başarısız oldu"Oysaki exchange bu makinenin üstünde...
makinenin IP leri;
IP:192.168.1.10
SUBNET:255.255.255.0
GATEWAY:192.168.1.1 (modem)
DNS:192.168.1.10
Bu yapıyı evde gerçekleştiriyorum.daha önce denemiştim herşey normal olmuştu.
Teşekkür ederim...
Predator
06/10/2006, 22:45
Domain Controller policyler ile Domain policyler farklıdır. Birinci ve ikinci sorunun cevabı burada değiştirdiğin ayarlardan kaynaklanıyor.
serkanblg
06/10/2006, 22:54
Domain Controller policyler ile Domain policyler farklıdır. Birinci ve ikinci sorunun cevabı burada değiştirdiğin ayarlardan kaynaklanıyor.
Active directory Users and computer'ı açıyorum. xxx.com domain de >properties>Grup policy>default policy' i seçip > düzenle diyorum...parola 4 ten az olmasın,complex özelliğini disable şeklinde yapıp gpıpdate diyorum...Burası DC nin policy ayarlarının yapıldığı yer değilmi yoksa benmi yanlış biliyorum!!!
Predator
07/10/2006, 09:05
Senin bu işlemi yaptığın yer; UO'ya yada domaine atanmış policyler üzerinde değişiklik yapabildiğin yer. Yani işini oradanda yapabilmene rağmen asıl yeri orası değil. Hangi policyi atadığını bilmiyorum ancak administrative tools'un içinde "Default Domain Policy" den yapman gerekiyor. Ayrıca bu policy'nin forestına düzgün linklendiğine emin ol. Yada linkli kaldır tekrar ekle. Eğer çok kurcaladıysan ayarları ekleyip enforce et.
Ayrıca gpudate komutunu /force ile kullan. Düz kullanırsan sadece değişiklik yapılanlar güncellenir buda bazen sıkıntı yaratabiliyor. Eğer forceluda olmazsa Sen her ihtimale karşı sunucunu bir defa daha yeniden başlat.
serkanblg
08/10/2006, 16:38
Senin bu işlemi yaptığın yer; UO'ya yada domaine atanmış policyler üzerinde değişiklik yapabildiğin yer. Yani işini oradanda yapabilmene rağmen asıl yeri orası değil. Hangi policyi atadığını bilmiyorum ancak administrative tools'un içinde "Default Domain Policy" den yapman gerekiyor. Ayrıca bu policy'nin forestına düzgün linklendiğine emin ol. Yada linkli kaldır tekrar ekle. Eğer çok kurcaladıysan ayarları ekleyip enforce et.
Ayrıca gpudate komutunu /force ile kullan. Düz kullanırsan sadece değişiklik yapılanlar güncellenir buda bazen sıkıntı yaratabiliyor. Eğer forceluda olmazsa Sen her ihtimale karşı sunucunu bir defa daha yeniden başlat.
yönetimsel araçlar>etki alanı güvenlik ilkesi ve
yönetimsel araçlar>etki alanı denetleyicisi güvenlik ilkesi dediğimde "grup ilke nesnesi açılamadı.Uygun haklara sahip olmaya bilirsiniz" ayrıntılar:ağ yolu bulunamadı. şeklinde bir hata alıyorum...!
Predator
08/10/2006, 23:04
Active Directory hizmetini kurarken sana SYSVOL alanını sorar.
Bu alanda policylerin, login scriptlerin falan durur. Değişik biryer göstermediysen yeri "C:\WINDOWS\SYSVOL\"dur.
Bu klasörün içinde domainismin\Policies bir klasör daha var, buradaki adm dosyalarını kontrol et.
Ou'lar için 6AC, domain policyler için 31B ile başlayan klasörleri incele Dosyaların bir şekilde bozulmuş silinmiş olabilir, Yada bu alana ait yetkileri istemeden değiştirmiş olabilirsin. Aldığın hataya bakarsak silinmiş yada yetkin olmaması daha büyük bir ihtimal, aldığın hatada bir hata kodu varsa bunu belirt.
İstersen bu (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=92759D4B-7112-4B6C-AD4A-BBF3802A5C9B&displaylang=en) adresten templateleri indirip tekrar yükleyebilirsin.
Yakın bir zamanda alınmış system state yedeğin varsa ona dönmen en mantıklısı.
Daha önce ne yapmak için nereleri değiştirdiğinizi bilmiyoruz tabiki, normal şartlarda bu alanda problem çıkması zor.
serkanblg
09/10/2006, 00:58
Active Directory hizmetini kurarken sana SYSVOL alanını sorar.
Bu alanda policylerin, login scriptlerin falan durur. Değişik biryer göstermediysen yeri "C:\WINDOWS\SYSVOL\"dur.
Bu klasörün içinde domainismin\Policies bir klasör daha var, buradaki adm dosyalarını kontrol et.
Ou'lar için 6AC, domain policyler için 31B ile başlayan klasörleri incele Dosyaların bir şekilde bozulmuş silinmiş olabilir, Yada bu alana ait yetkileri istemeden değiştirmiş olabilirsin. Aldığın hataya bakarsak silinmiş yada yetkin olmaması daha büyük bir ihtimal, aldığın hatada bir hata kodu varsa bunu belirt.
İstersen bu (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=92759D4B-7112-4B6C-AD4A-BBF3802A5C9B&displaylang=en) adresten templateleri indirip tekrar yükleyebilirsin.
Yakın bir zamanda alınmış system state yedeğin varsa ona dönmen en mantıklısı.
Daha önce ne yapmak için nereleri değiştirdiğinizi bilmiyoruz tabiki, normal şartlarda bu alanda problem çıkması zor.
small business 'ı G partition'a kurdum.HDD 5 parça ve en sonuncusuna kurdum...benim C sürücümde Windows XP bulunmakta. Small business de active directory 'i yapılandırdım yani G sürücüsünde iken... Bu kurulumu G partitionda yaparken SYSVOL "C:\WINDOWS\SYSVOL\" bu dizinemi yükleniyo...?
Predator
09/10/2006, 16:32
Arkadaşım daha fazla zamanı olan birisi seninle msnde falan ilgilensin. İyi çalışmalar.
serkanblg
12/10/2006, 22:40
Arkadaşım daha fazla zamanı olan birisi seninle msnde falan ilgilensin. İyi çalışmalar.
teşekkür ederim
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.