PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : nete erişimi kısıtlamak

DotNetKid
06/10/2006, 08:27
arkadaşlar merhaba;

bir yerel ağda kullanıcıların bir kısmının nete erişimini tamamen, diğer bir kısmının da kısmen kısıtlanması gerekiyor. şimdilik sadece tamamen engelleme ile ilgileniyorum. kısmen kısıtlamaktan kastım da; msn engeli vs.. ama şimdilik ilk konu daha önemli. bilen varsa ikinci konu hakkında da yorum yapabilir tabii.

bir yazılım olsa, kullanıcıların nete baglanmasını engellese yani nete hiç bir şekilde giremeyecek. şifre ile bı yazılımdaki ayarları yönetsek vs..

ağ kablosunu cekersem olur ama yerel kullanılan bir yazılım oldugu için ağ kablosu mecbur olması gerekiyor. yorumlarınızı bekliyorum.

iyi çalışmalar dilerim, herkese..

teddmcload
06/10/2006, 13:10
ISA kurun. istediğinizi yapabilir.

Predator
06/10/2006, 17:29
Eğer domain ortamındaysan ve dhcp varsa, bir scope daha tanımla ve bu scope'a gateway yönlendirme.

Eğer workgroup olayı varsa yine elle istediklerine gateway tanımla istemediklerine tanımlama.

DotNetKid
11/10/2006, 13:20
daha basit bir yol ?

Predator
11/10/2006, 14:14
Kullanıcıya gateway tanımlamıyorsun bundan daha basiti olamaz sanırım :ginginn:

Black_Boyss
12/10/2006, 09:10
ark vermis oldugu cözüm basit bir DC ortami var ise DHCP server üzerinden MAC adresine Reservation yaptiktan sonra Gateway düşürebilirsin yada baska bir gateway yönlendirebilirsin ama yönlendirme iyi olmaz düşürmek daha iyi olur bir ikincisi Eger modem özellikleri gelişmiş ise Bazi Modem Yazılımlari ip ban koyabiliyor ordan da olabilir.:rolleyes:
en başka çözüm baştan mantıklı olan ise Sistemin Tamamını Korumak ve bir ISA server kurmak ve DC ortami var ise Güvenligi bu şekilde saglamak olacaktir.
İyi calismalar.:ginginn: