Tam Sürümünü Görmek İçin : Format atmak istemiyorum
sondurak
02/10/2006, 15:08
Bilgisayarımda xp pro yüklü ancak başlatta sol tarafta media center edition yazıyor.Bu ilk yüklemede mce yüklemek isteyip ikinci cd yi takmadan kurulumu bitirmemden kaynaklanıyor heralde.
Makinada sorunlu servisler var,ben format atmadan yani veri kaybı olmadan upgrade falan yapmak istiyorum, nasıl bir yol izleyebilirim?
Meteryus
02/10/2006, 17:54
mce kurulumunda bir sorun var, halen varmı bilemiyorum ama benim kurduğum versiyonda kurulum sırasında ikinci cd yi istiyordu ikinci cd yi taktıktan bir süre sonra ikinci cdyi tekrar istiyor , burada ileri diyerek devam edebiliyorsun ama yapman gereken ikinci cd yi çıkarıp birinciyi yeniden takmak, bunu yapmadığında kurduğun media center xp ile mce arasında kalmış garip bir sistem olarak başlıyor.
Sorunun bu aşamadan bir çözümü varmı bilemiyorum ama yukarda anlattığım şekilde mce yi tekara kurarak daha az sorunlu bir media center sahibi olabilirsin, veya baştan aşağı sorunlarla dolu bir sistem olan mce yi tamaen silerek normal xp kurabilirsin, bu işlemler için format atmana gerek yok , kurulum sırasında sorduğunda "dosya sistemini olduğu gibi bırak" diyerek eski kurulumu silerek üzerine kurulum yapabilirsin.
sondurak
02/10/2006, 18:27
Mce yi tamamen silmeme gerek var mı?
Zaten ortalarda onunla ilgili bişey yok, sadece adı kalmış yani.
Şimdi bana lazım olan xp pro cd'si galiba.
Peki cd yi takınca ilk olarak neyi seçecem, upgrade'i mi?
Teşekkürler.
Meteryus
02/10/2006, 19:38
Mce zaten xp nin yamalanması sonucu oluşmuş bir sistem, eğer sen normal xp ye dönmek istersen tabiki bir xp cd si lazım, taktığında bilgisayarı yeniden başlatıp cd den boot edeceksin, xp kurulumu başladığında repair yada upgrade değil yeni kurulum seçeneğinden başlayacaksın ve sorduğunda sırayla, "dosya sistemini olduğu gibi bırak" ve sonra da "önceki windows sürümünü sil" dieceksin, eğer kuracağın xp pro olursa şu anda kullandığın ürün anahtar , yani mce lisansın xp pro ile uyacaktır, lisans problemi yaşamazsın.
sondurak
02/10/2006, 20:20
Çok sağol gerçekten.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.