PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : BElirli Tarihler arasındaki bilgiyi çekme

afacan8
28/04/2003, 12:43
databasede son_t bir kısım var buna göre sıralamam lazım :(
databasedeki alanın formatı date (gg.aa.yyyy)
şeklinde ...
Sorgu ise söyle

select*from urunler where son_t =>#" & ilk_tarih & "# and son_t =<#" & son_tarih & "#

Bunu yemesi gerekmiyormu ?
Yada nasıl yiyeceği şekle getiririm :(
plss yardım

muharrem_tac
28/04/2003, 19:17
"ilk_tarih" ve "son_tarih" birer alan mı yoksa kullanıcıdan gelen talep mi?Eğer alansa bunları da seçme sorgusuyla seçmek ve bunlardan değer elde etmek gerekebilir. where ile karşılaştırma yapacağınız değeler meydanda yok ki neyi neyle karşılaştıracağız?Text kutusundan gelen değer ise seçme sorgusunda bir hata yok gibi görünüyor.

afacan8
28/04/2003, 20:58
dim ilk_tarih as string
dim son_tarih as string
ilk_tarih = frm_liste.ilk.text ' ilk tarih gg/aa/yyyy formatında
son_tarih = frm_liste.son.text ' son tarih gg/aa/yyyy formatında

select*from urunler where son_t <=#" & ilk_tarih & "# and son_t >=#" & son_tarih & "#

Databasedeki son_t ise date formatında ...
SAnırım çok daha açıklayıcı oldu ?
Şimdi cevap alabilirim sanırım

muharrem_tac
28/04/2003, 21:03
dim ilk_tarih as date
dim son_tarih as date

olarak denediniz mi?

afacan8
28/04/2003, 23:39
ewet denedim o zaman gelen tarihi gg.aa.yyyy gibi çeviriyor
öyle olunca çalışmıyor diyorlar gün ay yil aralarındaki noktaların "/ " olması gerekiyormuş...
İkisinide denedim yemiyo ya ...

Çok ilginç
Yapılmış örnekleri inceliyorum sql satırını kopyalıyorum ama yine yemiyo ya...

acemi
29/04/2003, 01:59
Belki veritabanin toktur, acikinca yer.

afacan8
29/04/2003, 12:26
Çok saol ya ,,,

Cario
10/05/2003, 09:32
İş yerinde uzun uzun düşündükten sonra gece rüyamda önceki hayatında programcı olduğunu düşündüğüm ak sakallı bir dede tarafından bana anlatılan algoritma: (ciddiyim)

Misal string değer tipinde aldığın tarih 14.08.2003 demi bunu mid$ fonksiyonunu kullanarak "2003"+"08"+"14" şekline getirip yeni bir string değer elde ediyoruz. Yani "20030814" şekline geliyor. Bu formul kullanırlarak değiştirilen tüm tarihler son elde edilen string değer, integera çevirildikten sonra "<" büyük küçük şeklinde sayısal bir değer olarak sıralanabilir.

Umarım anlatabilmişimdir.
:dahi:

afacan8
18/05/2003, 00:35
En son öyle yaptım bende valla ...
O ak sakkallı dede banada uğradı :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: :super: