PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Google Adsense Kullanarak Para Kazanan Var mı?

Sayfa : [1] 2

bestprogramci
29/09/2006, 16:00
Merhaba ,

İnternetten nasıl para kazanabilirim sorusunun cevabını araştırırken
Google Adsense ye rastladım

bu yolla para kazananınız yada para kazanana şahit olan var mı_?

Başka önerileriniz varsa bekliyorum.

Teşekkürler ..

kamilozcan__
29/09/2006, 16:06
Türkiyeden çok büyük paralar kazananın olacağını sanmıyorum.
Çok küçük paralar kazananlar olduğunu biliyorum onlarda paralarını alamadılar.

Lnxtr
29/09/2006, 16:20
300 ytl aldım. Yakın sürede 100$ alacagım. Ben çok az kazanıyorum. Aylık 8000$ kazananları biliyorum (türk) 2000$-3000$ cok kazanan bildigim var.

Gecen gün okuyan arkadaşıma ziyaretine gittim ev arkadaşı 2000-3000$ para kazanıyorum havalarına yatıyodu hatta dövecektim. Zor tuttum kendimi.
Bazı ceklerin fotoları vardı silmeseydim eklerdim :)

C-Nem
29/09/2006, 16:22
genelde insanimiz hile agirlikli koydugu icin reklamlari alamadan banlaniyorlar (:
ama alanlar da var tabi ki..
hitin saglamsa icerigin reklamlara uygunsa en guvenilir reklam secenegi elbette Google Adsense ;)

kamilozcan__
29/09/2006, 16:49
@Lnxtr 8000$ veya 2000-3000$ gibi paraları alabilecek çok az site var türkiyede. Ne kadar bir sürede bu paralar toparlanıyor 1 ay değil heralde.
Sen 300 YTL nekadar sürede birikti.

@C-Nem dediği gibi hileye başvuran ve bunun yüzünden parasını alamayan birçok kişide var.

Google Adsense bana şuana kadar hep uzak geldi bununla ilgili bir bir yazı.

http://www.ansugo.net/2006/06/02/web-sayfasinin-bilesenleri-artik-gina-geldi/

İçerik çok geniş olursa ve hit de çok yüsek olursa tabiki iyi paralar alınır ama kaçtane böyle site var olanlarında google gelecek paraya ihtiyaçları yok.

HunTürk
29/09/2006, 19:41
6 ayda 200 ytl birikti. Alacağımı hiç sanmıyordum ama denemeliğine çeki istedim. Bankaya verdim. Elemanlar 30 gün sonra parayı yatırdılar. Parasında değilim aslında ama Google botları siteden çıkmıyor. Bilemiyorum yararı var mı?

Lnxtr
29/09/2006, 20:03
Google advense botu ile arama motorunun botu farklı.
Türk olupta yabancı siteleri olan kişilerden ayrıca genelde mp3 siteleri zamanında parayı vuruyordu.
iyinet.com un forumlarına bakın oradada baya iyi kazananlar var.

Lnxtr
29/09/2006, 20:08
Bu arada google dan para kazanmak istiyorsanız google göre site yapmanız gerekli.
Şimdi bir şey söyliyecegim diger yorum yazan insanlar oha diyecek biliyorum.

Tık başına çok 1$ üstü para aldım. Günde 15 tık olup 17$ kazandıgım günleride biliyorum. Bunları kazanmak için sabır gerekli ve iyi bir ingilizce bazı zamanlar düşünüyorum işi bırakıp google amı dönsem diye :)

Dönenler kazanıyor.

Advense kayıtlarına baktım.Sitenin birinde 3 tık 2,10$ iyi para değilmi?

Günde 50-60 tık olsa 50$ günlük kazancınız. Aylıkda 1500$ gibi iyi bir fiyat demektir. Kac tane çalışan kişi bu kadar para alıyor?

C-Nem
29/09/2006, 20:37
işte o clickler genelde hileli oluyor (:
meta degerlerini degistirim sitelerini
TURİZM VEYA KİRALAMA SİTELERİ gibi gösterip botların o tip reklamları vermesini saglıyorlar.
bu derecede click basina deger artiyor
ve bu bir hile tabi ki (:
google numarayi anlayincaya kadarparayi aldin aldin alamadin gitti (:

Lnxtr
29/09/2006, 20:44
C-Nem Öyle değil.

daha çok çalışmalısın :)

C-Nem
29/09/2006, 20:48
calismali miyim ???
ben niye calisiyorm yau?

HunTER
29/09/2006, 20:56
Günde 50-60 tık olsa 50$ günlük kazancınız. Aylıkda 1500$ gibi iyi bir fiyat demektir. Kac tane çalışan kişi bu kadar para alıyor?

Google'ı hack'leyecek kadar zekı ve yeteneklı bırı zaten ne yaparsa yapsın o parayı kazanır..

Lnxtr
29/09/2006, 21:00
C-Nem tahmin etmekte.

HunTER biraz zaman ayırıp bazı şeylere takip etmek yeterli.

C-Nem
29/09/2006, 21:15
C-Nem tahmin etmekte.

HunTER biraz zaman ayırıp bazı şeylere takip etmek yeterli.

Lnxtr, eminim ki mantik ayni.
site içeriğini google'in cpm'si yuksek reklam degerlerine ceviriyor veya benzetiliyor.
baska yolu yok.
mesela ben bi kagit fabrikasi sitesi acsam ben reklamlari ona koysam 100 tik a 1 $ ya geliiiiir ya gelmez..

ama bir car hire veya holiday free gibi bir site acsam, 100 tik 150 $ getirir.
yalan mi ?

Lnxtr
29/09/2006, 21:22
C-Nem şimdi doğru bir kısmı ama bu hile değil ki. Sana kimse dili inglizce olan araba sitesi acamazsın diyemezki.
Manuel site yapmak zor olur. pr degerini yüksek tutma,pr degeri yüksek olan sitelerden paralı text reklam alma vs. vs. diye uzuyor sonunda verilen emege degiyor.

Meteryus
29/09/2006, 22:55
Botlara değil de insanlara yönelik bir site yaparak adsense ile zengin olmak pek kolay değil , ama elle tutlur bir kaç site ile aylık birkaç yüz $ rahatlıkla kazanılabilir. İlla pr yi yüksek tutmaya çalışmanıza , sağdan soldan link almanıza gerek yok.

Burada google ı bir bot gibi değil de bir reklamveren gibi görmek önemli, eğer reklam verenlerden biri sitenize girip sitenizde reklamını gördüğünde memnun oluyorsa google ın ban listesindeki kuralları çiğneseniz bile banlanmazsınız, içi boş bir siteye sadece arama motorlarından gelen sahte bir trafik ile gelir sağlamaya çalışırsanız ağzınızla kuş tutsanız bile işe yaramaz.

Yani amaç yaptığın site üzerinden gelir elde etmeye çalışmak olmalı, gelir elde etmek için site yapmaya çalışmak değil.

C-Nem
29/09/2006, 23:10
C-Nem şimdi doğru bir kısmı ama bu hile değil ki. Sana kimse dili inglizce olan araba sitesi acamazsın diyemezki.

vs

işte o clickler genelde hileli oluyor (:
meta degerlerini degistirim sitelerini
TURİZM VEYA KİRALAMA SİTELERİ gibi gösterip botların o tip reklamları vermesini saglıyorlar.
bu derecede click basina deger artiyor
ve bu bir hile tabi ki (:

:hey: :hey: :hey: :hey:

captainzap
30/09/2006, 00:19
İyi bir siten varsa ve sitenin konusu iyiyse ziyaretçileri bolsa neden kazanamayasın.
Çok kazanmak demek illa ki işin için hile var demek değildir.

Lnxtr
30/09/2006, 00:36
vs

:hey: :hey: :hey: :hey:

senin düşüncen bu başkalarının düşüncesi farklı kısmen doğru oldugunu söyledim ve actıgın site araba sitesi olacak yani mantıklıklı olarak araba reklamı cıkar. Gidipte senin kagıtcı sitenin reklamı cıkacak değil :iih:

Biraz daha fazla araştır derim :) Yani senin dedigin hile olayı farklı araba vs. sitesi acıp kazanmak farklı. Kazanan cok gördüm. Cok uzun süredirde kazanaıyorlar. Demek ki hile değil ki uzun süredir kazanıyorlar.

Diyorsan ki google da çalışan mühendislerden daha iyiyim bir şey diyemem :)))

kamilozcan__
30/09/2006, 08:40
@Lnxtr yöntemler neler biraz değinsen biraz şu gizli formüllere.

turker
30/09/2006, 08:42
http://blog.pclabs.gen.tr/2006/09/28/google-adsense-ile-en-cok-kazananlar/

3 numaraya dikkat çekmek istiyorum. İçerik ve hit bakımından çok süper bir tane site yerine içerik olarak yeterli, hit olarak idare eden bir kaç on tane sitede aynı reklam kodlarını kullanmak, adsenseden gelir elde etmek isteyenler için daha mantıklı.

Tabi blogun sonunda da dediği gibi, başaramazsanız bi ton çöplükle bizi başbaşa bırakıyorsunuz. Giderken çöplerinizi de götürmeyi unutmayın lütfen!

bestprogramci
30/09/2006, 10:48
ceviz.net google adsense den ne kadar kazanıyor?

C-Nem
30/09/2006, 12:08
senin düşüncen bu başkalarının düşüncesi farklı kısmen doğru oldugunu söyledim ve actıgın site araba sitesi olacak yani mantıklıklı olarak araba reklamı cıkar. Gidipte senin kagıtcı sitenin reklamı cıkacak değil :iih:

Biraz daha fazla araştır derim :) Yani senin dedigin hile olayı farklı araba vs. sitesi acıp kazanmak farklı. Kazanan cok gördüm. Cok uzun süredirde kazanaıyorlar. Demek ki hile değil ki uzun süredir kazanıyorlar.

Diyorsan ki google da çalışan mühendislerden daha iyiyim bir şey diyemem :)))

yahu bir derdimi anlatamadim
son defa söylüyorum
SEN ARABA SİTESİ YAP ARABA REKLAMLARI ÇIKSIN TIK BAŞINA FAZLA GELİR ET! BU HILE DEĞİL.
AMA BEN KAGIT SİTESİ YAPIP, ARABA REKLAMLARI VEYA TURİZM REKLAMLARI ÇIKARTTIRIRSAM (Kİ NASIL ÇIKARILACAĞINDAN AZ ÇOK BAHSETTİM) BENİM YAPTIĞIM HİLE OLUR. AZ HİTLE ÇOK KAZANMIŞ OLURUM. GOOGLE BUNU ANLAYINCAYA KADAR DA ILERLETEBILIRIM..

hah oh ya :D

captainzap
30/09/2006, 13:18
Tabi blogun sonunda da dediği gibi, başaramazsanız bi ton çöplükle bizi başbaşa bırakıyorsunuz. Giderken çöplerinizi de götürmeyi unutmayın lütfen!

İyi bir noktaya değinilmiş. Adsense için site yapıldığında ortalık çö sitelerle doluyor yani adam bir site açıyor kopyala yapıştır bir kaç içerik ve adsense koyuyor site oldu bitti. Ve hiçte azımsanmyacak derecede fazla bu tip siteler google bir anlamda internette çöplük yarattı adsense ile. Aslında o yaratmadı ama insanların zenginlik hayali yada daha çok kazanma hayali yüzünden internet çöplük olma yolunda biraz daha ilerledi. :rolleyes: Şu spam sitelere çözüm bulsunlarda diğerleri önemli değil şimdilik her :rolleyes:

HunTürk
30/09/2006, 21:25
Google ayrı bir sistem geliştirmesi gerek. Adam bir girişi sayfası hazırlamış. bir ton reklam var. Acaba kaç kişi tıklıyor.
turker'e katılıyorum. Hiti normal ama fazla site ilede kazanç daha iyi olur.

HunTER
30/09/2006, 21:38
Bana sorarsanız tumuyle sacmalık.. Acıkcası vaktımı boyle bırsey ıcın harcamazdım..

- Ne ıs yaparsın sen?
- Tecrubelı adsenscıyım. Cok pıs para kırarım..
- Guzelım bız kaportacı arıyoruz..

Dreamy
05/10/2006, 22:10
HunTER'a şu yönden katılıyorum.

geleceği olmayan bir iş için zaman harcamak mantıksız geliyor.
para kazanabilirsiniz, hatta "çok" kazanabilirsiniz ama bir yere kadar.
onun yerine geleceği olan bir alanda vakit harcamak çok daha mantıklı.

indream
06/10/2006, 01:51
Size mantıksız, geleceği olmayan, saçma hatta kalıcı olmayan bir kazanç kapısı gelen adsense ve diğer reklamcılık programları* ile uzun zamandır normal işimde ay boyunca çalışarak kazandığım maaşdan bile fazla gelir elde ediyorum.

Reklam yayınlayarak para kazanma ek gelir kapısı olarak kalmak zorunda değil**, çeşitli iyi adımlar, yatırımlar*** ile arkadaşın da dediği gibi iyi paraları düzenli ve kalıcı bir şekilde kazanmak mümkün.

Çeşitli yollar var çoğu aynı kapıya çıksada, örneğin ben;

İlk başladığımda Türkiye hiti olan Türkçe sitelerden kazanamadığımı çünkü Türk reklamverenin para kazandırmadığını fark ettiğim gibi Türkçe siteden (en azından adsense ile) para kazanılamayacağını fark ettim ve "kopyala düzelt yapıştır" şeklinde 3-5 ingilizce içerikli (çöp) site yaptım ki çok az zaman aldı.

Asıl çabayı bu sitelere yabancı kaynaklı hit sağlamak için adwords dahil birçok reklam programı ve link değişimi gibi**** olaylarda harcadım ve ufak bir kısmını başardım.

İlk zamanlar toplamı 200-300+ tekil hit olan 4-5 site ile yanlış hatırlamıyorsam günlük 10-15$ civarında KALICI kazanç sahibi oldum.

Fakat bu hit kalıcı olmadı, siteme giren genelde yanlışlıkla girdi veya aradığını bulamadı ve bu tecrübe hikayesi pek uzun sürmedi peşinden telif hakkı gibi sorunlar, aynı içerikli sizden iyi kaliteli ve değerli siteler vesaire vesaire boşa çabaydı belkide..
Fakat ışığı gördüğüm için biraz para harcayayım dedim.

Fazla kazandırdığını bir şekilde öğrendiğim veya deneyerek fark ettiğim konular üzerine çoğu ingilizce 3-4 dilde makaleleri ücreti karşılığında yazdırdım.******
Bu makalelere yine kendim yaptığım sahte ama güncel ve içerikli blog vesaire sitelerinden link verip****** backlink ve çeşitli optimizasyonlar sayesinde aranan kelimede googledan hit almayı da başardım, peşinden GERÇEK ve içerikli yabancı blog vesaire sitelerinden makalelerim kopya olmadığı ve bilgi içerdiği için link aldığımı fark ettim.******

Şu an gelirimi, bu yönde yatırım(bana göre) yaparak bir çok site sayesinde hatırı sayılır bir gelir elde ediyorum.
Benim saydığım para kazanma amaçlı sitelerimden hiçbiri ne yazık ki Türkçe değil fakat !

Türkçe siteLERi ve Türk ziyaretçileri ile yine iyi para kazanan arkadaşlarım var.
Çeşitli konularda reklamveren Türk reklamvereni hatırı sayılır ücretlendirmeler yapıyor, dolayısıyla sizde bu hatırı sayılır ücretten payınıza düşeni alıyorsunuz.
(Şu sıralar bunun için çabalıyorum.)

*Sadece adsense ye bağlı kalmak zorunda değilsiniz, eğer siteniz yabancı ziyaretçiye sahip ise, adsense kullanmaya tenezzül bile etmeyeceğiniz reklam programları ve fırsatlarını bulmanız zor değil.

**Bu yolla düzenli ve uzun süredir para kazandığım halde hala bu paraya güvenip taksitle birşey satın almam, çünkü bu paranın gelip gelmeyeceği her hesap dönemi soru işaretleri ile doludur.

*** Yatırımdan kastım, kaliteli ve çok içerik-site-ilgi dolayısıyla fazla ziyaretçi-gösterim-gelir

**** Öyle ki yabancı sitelerin ziyaretçi defterlerine dahi, siteye bakmasam bile iyi niyetli mesajımı yazıp mail-website hanelerine linkimi ekledim, ki bundan daha komik ama meyva veren çeşitli eylemler yaptım.

****** Makale yazdırmak için konuya karar verdikten sonra genelde yabancı webmaster forumlarından ücreti ile bu işi yapan çok kişi bulabilirsiniz. Fakat fikir alışverişi yaptığım çoğu kişi benle hemfikir, makale yazarları da yakın bir makaleyi alıp kelime yerleri ve ekleme çıkarmalar ile aynı makaleyi farklı renkte sunmak harici birşey yapmıyorlar, şu ana kadar bu yöntem işe yaradı artık kendim bile yazıyorum, hiç olmazsa farklı dillerdeki makaleleri farklı dillere çeviriyorum.

Ayrıca bu makale yazdırma olayı sadece FAYDALI bir site yapmak, faydalı olan içeriğinizin başka sitelerden linklenmesi, bu yolla hit ve seo açısından(google ağırlıklı) kullanılmaktadır, yoksa hiçbir sağlık sitemde hala online ameliyat yapamıyorum
Size ne kadar komik veya ilginç görünsede bu makale (çoğu/sözde)yazarlarından birkaçının 10 (!) larce aktif, ziyaretçi sahibi geneli blog sitesi tarzında sitesi var ve size sattığı makale için isterseniz link de satabilir.

Şu an bahsettiğim yol ile bence diğerlerine göre iyi bir yerdeyim ve iyi bir EK gelirim var.

Bana göre, sitelerimin %90lık kısmı BİLGİ amaçlı içeriği bol yazı ağırlıklı siteler fakat hepsi GERÇEK-FAYDALI-BENZERSİZ içeriği olan siteler ki bu yüzden artık ziyaretçi, hit kaygısı yaşamadan sadece seyrediyor, arada geliştiriyorum.

Şu an aklıma gelen bunlar. :hey:

bybart
06/10/2006, 09:02
ben ceviz.netin google adsensetan ayda 300 $ falan kazandığını sanıyorum

zaferdogan
06/10/2006, 10:16
indream şu anda ne kazandığını söyleyebilirmisin? ortalama olarak

Mingitau
06/10/2006, 12:16

Yok daha neler..... olsa olsa 100$ civarıdır oda sunucu masarafını ancak karşılar.

C-Nem
06/10/2006, 21:07

ansugo emmim bilir
bi ara yaziliyodu ama artik o sayfayi kaldirdilar sanirim

Meteryus
06/10/2006, 22:12
100$ olsa ne olur 300$ olsa ne olur , türkiye'nin en büyük bilişim sitesi google reklamlarından birkaç yüz $ kazanıryosa türkçe içerik ile adsenseden zengin olmak hayal sayılır.

Mingitau
06/10/2006, 23:17
gunluk 10000 civarı tekil kişi var ama maalesef 20000 i biraz geçiyo sayfa gezilmesi :(

101
07/10/2006, 00:44
Google reklamları artık dikkatimi bile çekmiyor, şimdiye kadar da hiç tıklamadım zaten.

seljuk
07/10/2006, 11:12
Bende hic tıklamadım hakkaten onu farkettim sen soyleyince ama gercekten sistemli calisirlirsa kazanilabilir yani bu bana gore 6 lı ganyana calısmak gibi geldi biras yazılanlardan bende Adult Webmasterlık yapmıstım yıllar once gercekten guzel paralar kazandım ancak her Türk oglu gibi hileli yontemler kullanıyordum vs. vs. su anda TR ye cek gonderenler yok denecek kadar az bizim yuzumuzden tabi neyse anlatilanlar guzel ama bunlar icin ozel scriptler otomatik sistemler yazilirsa ancak para kazanilir diye dusunuyorum yoksa manual olarak ugrasilmiyor;)

tasdemir
11/10/2006, 01:47
Aylık tamı tamına 300.000 Dolar aliyor elin adami

:: http://www.plentyoffish.com - 300.000 $ per month
:: http://www.digg.com - 200.000 $ per month
:: http://www.shoemoney.com - 140.000 $ per month
:: http://www.weblogs.com - 120.000 $ per month
:: http://www.freeweblayouts.net - 100.000 $ per month
:: http://www.askthebuilder.com - 30.000 $ per month
:: http://www.digitalpoint.com - 10.000 $ per month

haberin Ayrıntısı arkadaslar assadaki sitede Çeki ile birlikte

http://hitnews.net/internet/webmasters/the-internet-and-biggest-google-whores-rich.html

netkid
30/10/2006, 19:15
100$ olsa ne olur 300$ olsa ne olur , türkiye'nin en büyük bilişim sitesi google reklamlarından birkaç yüz $ kazanıryosa türkçe içerik ile adsenseden zengin olmak hayal sayılır.
Yabancı içerikli site ile gerçekten hit alabilen site yapmak ise ayrı dert.

oky
31/10/2006, 00:55
http://appleiphone.blogspot.com

40 tane resimden oluşan, metin içeriği bile olmayan minicik bir blog sitesi. günlerdir güncellemiyorum, bundan böyle de güncelleyeceğimi sanmıyorum. durduğu yerde para basıyor. henüz 1 aylık bile değil kendisi, bana şimdiye kadar 100 dolar kazandırdı. hilesiz hurdasız. burs gibi, ayda 100 dolar hiç fena değil. iphone şu aralar google'da en çok aranan kelimelerden ve her dilde ilk sayfada ben çıkıyorum. bunun haricinde pagerank'ı yüksek yüzlerce siteden link aldım. bir sonraki pagerank güncellemesinde en az 5 bekliyorum. belki de 6. peki nasıl oldu bunlar?

1- her şeyden önce türkçeden vazgeçmek durumundayız.
2- kopyala yapıştır içerik oluşturmak için harcanan vaktin 10'da 1'ini düşünmeye ayırsanız, daha önce akla gelmemiş basit ve sade ama ilgi çeken bir fikir bulursunuz. ecnebiler seviyor değişik fikirleri =)
3- parola: az sayıda reklam ama güzel konum.
4- sonra sitenizi büyük bir forumda duyurdunuz mu, gerisi iplik söküğü gibi geliyor..

netkid
31/10/2006, 23:42

40 tane resimden oluşan, metin içeriği bile olmayan minicik bir blog sitesi. günlerdir güncellemiyorum, bundan böyle de güncelleyeceğimi sanmıyorum. durduğu yerde para basıyor. henüz 1 aylık bile değil kendisi, bana şimdiye kadar 100 dolar kazandırdı. hilesiz hurdasız. burs gibi, ayda 100 dolar hiç fena değil. iphone şu aralar google'da en çok aranan kelimelerden ve her dilde ilk sayfada ben çıkıyorum. bunun haricinde pagerank'ı yüksek yüzlerce siteden link aldım. bir sonraki pagerank güncellemesinde en az 5 bekliyorum. belki de 6. peki nasıl oldu bunlar?

2- kopyala yapıştır içerik oluşturmak için harcanan vaktin 10'da 1'ini düşünmeye ayırsanız, daha önce akla gelmemiş basit ve sade ama ilgi çeken bir fikir bulursunuz. ecnebiler seviyor değişik fikirleri =)
4- sonra sitenizi büyük bir forumda duyurdunuz mu, gerisi iplik söküğü gibi geliyor..
Güzel tavsiyeler için teşekkürler.Bu arada soyisimden de kazanıyorsun:Vardarova sharapova gibi :)

boolean
04/11/2006, 23:36

Tekil ziyaretci ve sayfa gosterimi verilerini paylasabilir misin sakincasi yoksa?

oky
05/11/2006, 19:46
Tekil ziyaretci ve sayfa gosterimi verilerini paylasabilir misin sakincasi yoksa?

tabi.

statcounter ekim ayı verileri:
sayfa gösterimi: 90.188
tekil ziyaretçi: 76.977

adsense ekim ayı verileri:
sayfa gösterimi: 83.258
tıklama sayısı: 666

adsense verilerine göre sayfaya giren 125 kişiden 1'i reklama tıklamış gibi görünüyor ama ekim ayı başında reklamları kötü yerleştirmiştim. reklamların son konumu bence çok iyi, ki oran siteye giren her 40 kişiden 1'i tıklıyor şeklinde iyileşti. keşke bunu ay başında yapsaymışım, çünkü asıl trafiği o aralar çekmiştim. bu ihmal bana en az 50 dolara mal oldu.

kısacası adsense ile para kazanılıyor :)

Caesar
05/11/2006, 19:55
Adsense ile çok güzel paralar kazanılıyor gerçekten. Bunun için gerekenler;

En sağlıklı bir biçimde denemelerimle anlatıyorum.

1. adet sunucu mümkünse ABD dc lerinden olsun.
2. Sayfaları düzenli bir şekilde SEO 'ya göre dizayn edebilme bilgisi.
3. Arama motorlarının indekslemesi için bir kaç link değişimi.

Yukarıdaki 3 şey var ise yapılacaklar;
1. "Health" içerikli ingilizce makale sitesi.
2. "Travel" içerikli ingilizce makale sitesi.
3. "Güncel" konuları içeren makale sitesi.
4. "Spor" içerikli ingilizce makale sitesi.
5. İngilizce Flash oyun sitesi.
6. İngilizce "Kadın - Cinsellik - Diyet" sitesi.

Bu 6 adet sitemizi de inşa ettiten sonra. Tek yapmamız gereken indekslenmesini beklemek. Daha sonra kazançlar şu şekilde;

"Travel" sitesinden tık başına ortalama 2.1$
"Health" sitesinden tık başına 0,9 yada 1.3$
vs vs vs vs
Oyun sitesinden tik başına çok değişiyor 3$ da olabiliyor 0,3$ da olabilir.

Site başı hit 5000 civarına ulaştığı an. (Yaklaşık 4-5 ay içinde)

Aylık adsense geliri minimum 6000$ civarında hesabınıza yatıyor.

oky
05/11/2006, 20:05
tık başına 1$ üstü nasıl olabilir?
ben en fazla 0,5$ falan görmüşümdür herhalde..

boolean
05/11/2006, 21:09
asagidaki linkte en pahali 50 adwordu gorebilirsiniz.

ornegin "school loan consolidation" tik basina 69 dolar veriyor. :)

http://www.theproguy.com/most-expensive-adwords.html

Lnxtr
05/11/2006, 21:28

Hayal değil :)))

oky
05/11/2006, 21:35
asagidaki linkte en pahali 50 adwordu gorebilirsiniz.

ornegin "school loan consolidation" tik basina 69 dolar veriyor. :)

http://www.theproguy.com/most-expensive-adwords.html

iyi ama onlar adwords, yani reklam vermek için değil mi?

gokmenkisa
05/11/2006, 22:18
inanmak İmkansız gibi bişey, eğer tek tıklamaya o fiyat geliyorsa.

ntxsoft
05/11/2006, 23:28
wayy bea tıklama başına. "school loan consolidation" ne demek bu arada :)

Professional
06/11/2006, 00:13
Türkerin yazdığından anladığım kadarıyla, birden fazla site yap, aynı kod'u koy ve paralar, farklı farklı sitelerden biriksin.

Peki şunu sorucam. Bu site sayısının bir sınırı varmı ? Örneğin, aynı kod'u, en fazla 5 siteye koyabilme gibi bir sınır söz konusumu ?

ntxsoft
06/11/2006, 00:54
daha önce araştırmıştım sınır yok. yeterki sitelerin içeriği google'ın kurallarına göre olsun.

C-Nem
06/11/2006, 10:32

şu anda sitenin pagerank değeri 0 ama.

oky
06/11/2006, 17:37
şu anda sitenin pagerank değeri 0 ama.

eee? ben de 10 demedim zaten. site 1 aylık, pagerank güncellemesi ise 3-4 ayda 1 yapılıyor.

C-Nem
06/11/2006, 22:02
0'dan 5 çıkması mümkün değil gibime geliyor.

oky
06/11/2006, 23:41
hmm o konuda bir bilgim yok.

zaten çok da problem değil sanırım, neticede iphone diye aratılınca pr 0 haliyle bile ilk sayfada çıkıyor :)

Ercan
07/11/2006, 17:18
adsenseden çok iyi kazanan insanlar var ama hit=para :)

kamilozcan__
07/11/2006, 17:33
hit=(Değil)para bence gercekcilhit = BirazPara

C-Nem
07/11/2006, 19:00
bence hit de değil
kaliteli site = para
çok kaliteli site = çok para

Ansugo
07/11/2006, 20:03
Bence esas kalitenin mahiyeti tartisilmali. Neye gore kalite, kime gore kalite?

Paranin mahiyeti de tartisilabilir. Para ya da cok para nedir? Mesela benim icin bir lira cok para olabilir.

gilgalad
08/11/2006, 22:08
Google Adsense ile benim tanışmam aslında 2 sene evvel. O zamanlar hesap açıp arama motoru ve banner koyduğumda işte günlük maksimum 0.2 $ görmüşümdür. Biraderim bu işlerle ilgiliydi, bana dedi ki "süpermiş google, türkiye'ye eft yapıyormuş" yahu dedim ne getirecek ki... Sonradan kafama yattı ve en azından bir deneyeyim dedim.

Arkadaşlar küçümsemeyin. Ben artık türkçe içerik değil de yabancı içerikli siteler açıyorum ve ciddi ciddi bir maaşım oldu gibi. Eğer siz de iyi araştırır ve yerinde bir site inşaa ederseniz gerçekten küçümsenemeyecek paralar kazanırsınız.

Ben asla rakam konuşmam, konuşmak da yanlış geliyor bana fakat sırf bilginiz olsun diye söyleyeyim, türkçe içerikli bir sitemde günlük rekorum 30 dolar. Yani öyle şahane bir hit alan site değil fakat iyi ziyaretçisi var. Hedefiniz bence yabancı içerik ve community olmalı. Biz devamlı ziyaret eden kullanıcıları hedefledik, onlara google a tıklamalarını rica ettik ve gelirlerimiz çokça arttı. Tabi ki bunu text olarak yazmamalısınız. Doğrudan banlanırsınız. Kaldı ki doğru adımları yaparsanız buna da ihtiyaç duymazsınız.

Diyeceğim o ki, tasarıma kodlamaya ayırdığım vakti google adsense e ayırmış olsam, sitelerimi daha önceden seo dan geçirsem, belki 1 yıl evvel bannerları iliştirsem çok çok fazla kazanırdım.

Eğer devam ederse husus, ben deneyimlerimi aktarırım küçük küçük.

Saygılar

asikirmizi
20/01/2007, 10:37
Üye olmam gerekiyor lakin üyelik formunu istendiği şekilde doldurmama rağmen hep:

UYARI Şu anda, ödeme adları ve adreslerinde yalnızca ISO-Latin-1 karakter desteği sunmaktayız. Yardım Merkezi'mizde tüm ISO-Latin-1 karakterlerinin listesi bulunabilir.

hatasını alıyorum

Meteryus
20/01/2007, 12:53
UYARI Şu anda, ödeme adları ve adreslerinde yalnızca ISO-Latin-1 karakter desteği sunmaktayız. Yardım Merkezi'mizde tüm ISO-Latin-1 karakterlerinin listesi bulunabilir.
Şimdiye kadar gördüğüm en açık seçik hata mesajlarından biri bu,
ama eğer Türkçe'niz yoksa bir tercüman aracılığyla çeviri yaptırın isterseniz. :)

doronty37
20/01/2007, 13:15
adsenseden çok iyi kazanan insanlar var ama hit=para

bence hit de değil
kaliteli site = para
çok kaliteli site = çok para

aslında burada şöyle bir birleştirme yapılabilir.

hit = kaliteli site = kaliteli reklam = para

asikirmizi
21/01/2007, 00:40
Şimdiye kadar gördüğüm en açık seçik hata mesajlarından biri bu,
ama eğer Türkçe'niz yoksa bir tercüman aracılığyla çeviri yaptırın isterseniz. :)
Bişi denir ama forum kurallarını tam bilmiyorum, neyse şaka bi yana
tükçe karakterler kullanmama rağmen bu hata oluyor, belkide gözümden kaçan bi yer vardır ya da adsense de geçici bir sorun,
çünkü bi sonraki aşamada zaten aşağıda bi javascript hatası gözüküyo, farklı tarayıcı denedim, belkide benim bilgisayarda sorun... ön yargılı olmamak lazım

mohawk
27/01/2007, 10:17
Ardaşalr bence bir bilgilendirme kampanyası yapmalıyız. Sitelerinize üye olan veya yakın arkadaşlarınıza ya da messenger listenizdeki herkese mail atarak bundan girdikleri sitelerdeki Google reklamlarına tıklamalarını söyleyin. Ben bunun webmaster'a para kazandırdığını öğrendikten sonra hep yapmaya çalıştım.

hiko
27/01/2007, 10:40
mohawk,

Bunun yerine size tavsiyemiz soyle olabilir. Bu tarz messenger yazismalari yerine, veya arkadaslarina google reklamlarina tiklamasini soylemek yerine (-ki bu bir risktir, cunki google bunu anladigi zaman google hesabini bloke edebilir.), Neden yararli, bol icerikli genis kapsamli bir websitesi yapip, ziyaretci sayisini arttirarak reklamlardan para kazanmiyorsun?

Cunki messengerda onlarca kisiyle teker teker ugrasip tum gununu yok edene kadar, bu site icin zaman harcasan daha faydali olur. Hic degilse messengerdaki en fazla 50 kisi yerine, binlerce insana ulasirsin. Bu da senin icin ekstra tiklamalar yaratabilir.

astronot
27/01/2007, 10:56
Herşeyin başı ingilizce :)

MEHMET
27/01/2007, 11:00
Herşeyin başı ingilizce :)
Türkçe ye ne olmuş.
Bak ceviz e . ayda 6000 YTL goturuyor:cool:

C-Nem
27/01/2007, 11:57
en azindan ingilizce içerik ile kazanmak daha kisa süre aliyor.

pan
27/01/2007, 13:07
aslında çok ince bir sistem adsense.3 taraflı bir kazanç söz konusu, hem müşteri çekmek isteyen firma, hem google, hemde yayıncılar kazanıyor.sistem mükemmel işliyor, hileye mahal vermiyor.ama gelgelelim şöyle bir problem var.sonuçta yayıncının kazandığı bu para havadan gelmiyor, relamverenden geliyor.gün geçtikçe yayıncı siteler artıyor (anormal bir hızda) haliyle bu reklam pastası bölünüyor.yayıncılar bu kadar çok olunca haliyle tıklamalar da artıyor, ama reklamverene geri dönüşü olmayan tıklamalar.reklamveren geri dönüşün az olduğunu haliyle reklam vermeyi kesecektir.
yani webmaster'lar, adsense ilelebet kalacak birşey değil gibi gözüküyor.tabiki kalacak ama şöyle kalacak, reklamveren azalacak, sağlam reklamverenler reklam verecek, pastadan dişe dokunur payıda büyük siteler kapacak.
siz siz olun "aman para kazanayım" diye bulk site açıp her tarafını reklam doldurmayın.en azından biraz büyüttükten sonra reklam yayınlayın ki işinize yarasın.

ha ben böyle bir öngörüde bulunabiliyosam, bundan en büyük menfaati sağlayan google şimdiden bunları düşünüp sistemi dengelemek için önlemler yöntemlerini bulmuştur bile, ve bundan en zararlı cıkacak olan kesinlikle ufak webmasterlar olacaktır

sigara parasıyla sunucu masraflarını çıkarsın yeter zaten :)

turker
27/01/2007, 17:36
Türkçe ye ne olmuş.
Bak ceviz e . ayda 6000 YTL goturuyor:cool:

Hani nerde?

amacınız adsense veya türevleri ile para kazanıp yan gelip yatmaksa birden çok konuda makaleler içeren ve farklı ipler üzerinde duran ve içeriği sağdan soldan kopya olmamayan 3-5(belki 10) site size yeter.

Yok site kendi masrafını çıkarsın bana birşeyler bıraksın diyorsanız yine kendi oluşturduğunuz içeriği bir kaç dilde yayınlamak fazla fazla yetecektir...

Professional
27/01/2007, 23:49
Turker, gerçekten ceviz ne kadar kazanıyor Google'dan ?
Merakımdan soruyorum.
Günde/haftada/Ayda kaç gösterim var ?
Ne kadar tıklanılma / Ne kadar görüntülenme ve karşılığında gelen para ne kadar ?

Ona göre insanlar google yada diğer reklamlardan gelir elde etmek gibi düşünceleri var ise, Ceviz'deki rakamları da görerekden bir fikir sahibi olabilir.

ve yine aslında sormak istediklerim var. Elbet tecrübe edeniniz vardır. (Kendim arayıp okumadım açıkcası.)
Ben diyelimki ceviz'de geziyorum. Günde 20 mesaj'ı okuyorum. Bu 20 ayrı sayfaya girdiğimi ve hepsinde de reklam görüntüleniyor.
Google bunu 1 görüntü olarakmı algılıyor ? (Tek ip)
Yoksa her gezdiğim sayfa, ayrı bir ücret gelirisimi var ? (Sonuçta farklı reklamlar görüyorum vs.) Bu hem görüntüleme hemde farklı reklamlara tıklandığında, (Tek ip üzerinden) Bunun webmaster'a geliri farkediyormu ?

hiko
28/01/2007, 00:05
Onemli olan google reklamlarinin goruntulenmesi, ne kadar cok goruntuleme olursa, tiklamalardan gelecek para miktarida o kadar artar, fakat ceviz.net'in geliri oyle sanilan kadar ucuk miktar degil, (keske Mehmet'in soyledigi rakamlar kadar olsa) cunki google reklamlarina goruntulenmesine gore cok az.

Bu yuzden google reklamlari ne kadar goruntulenirse, hesabin bloke olmasi o kadar onlenir, ve tiklamalar ne kadar cok olursa olsun, suphe yaratmadigi gibi gelir de o kadar fazla olur.

turker
28/01/2007, 00:55
Turker, gerçekten ceviz ne kadar kazanıyor Google'dan ?
Merakımdan soruyorum.
Günde/haftada/Ayda kaç gösterim var ?
Ne kadar tıklanılma / Ne kadar görüntülenme ve karşılığında gelen para ne kadar ?
ceviz.net istatistiklerini yayınlıyoruz zaten, ordan bakabilirsin. gelir olarak aylık birkaç yüz $. tıklama oranlarını ve miktarını bilmiyorum. reklam işleriyle ansugo ilgileniyor.

Ben diyelimki ceviz'de geziyorum. Günde 20 mesaj'ı okuyorum. Bu 20 ayrı sayfaya girdiğimi ve hepsinde de reklam görüntüleniyor.
Google bunu 1 görüntü olarakmı algılıyor ? (Tek ip) Hayır, görüntüleme sayısı artıyor. ayrıca google görüntülemeye para vermiyor. tıklama başına para veriyor.

Yoksa her gezdiğim sayfa, ayrı bir ücret gelirisimi var ? (Sonuçta farklı reklamlar görüyorum vs.) Bu hem görüntüleme hemde farklı reklamlara tıklandığında, (Tek ip üzerinden) Bunun webmaster'a geliri farkediyormu ?
Aynı reklamın aynı sitede görüntülenme oranı birşey etkiliyor mu bilmiyorum fakat şöyle birşey var. X reklamı sitede yayınlanıyor diyelim. Sen siteye girer girmez bu reklamı gördün ve tıkladın. ben ise siteye girdim (o reklamı gördüm yada görmedim önemli değil) bir kaç sayfa gezdim ve X reklamına tıkladım. benim siteye kazandırdığım para seninkinden daha fazla oluyor.

Ceviz.netin aldığı hitin yarısını alan ancak geliri 10 katı olan bildiğim bir site var. İçerik olarak teknoloji ile alakalı herşey diyebilirim. Teknolojik alet edevat tanımı, haberler, duyurular vs. İçeriği ingilizce ve haftada en az 10-15 tane yazı ekliyorlar ki bu site daha 20 gün öncesine kadar SEO URL falan dahi kullanmıyordu. Sitenin tamamı google da indexli ve PR değeri 6(yada 7 emin değilim).

Professional
28/01/2007, 02:23
ayrıca google görüntülemeye para vermiyor. tıklama başına para veriyor.

Bunu bilmiyordum :eek:
1000 gösterim başına, belirli bir ücret geliyor sanıyordum. (7-11 $)

Bu olay kötüymüş. Benim aklımda neden gösterimden de çok cuzi de olsa, gelir elde edilebiliniyor diye kalmış, anlamadım :garip:

Bilgiler için teşekkürler.

Edit : Birde herkez ingilizce içerikli sitelerin daha fazla kazandırdığını belirtiyor.
Bunu daha önceden anlayabiliyordum. Çünki izlenimi daha fazladır mantığıyla. Sonuçta Ortak dil. Tüm ülkelerden girişler olur vs..

Şimdi Turker'in mesajından öğrendiğim kadarıyla, izlenimden değilde sadece tıklanılmasından para kazanabiliyor ise bu ingilizce içerikli siteler ;
Elin gevuru : "Helal olsun güzel bir site. Bu bilgi işimi gördü, Webmaster'a katkıda bulunayım ve şu reklamlara tıklayayım" mı diyor ? Bizler ise, reklam kelimesinden hoşlanmadığımız için inatla reklamlara tıklamıyoruz.

Uzun bir edit oldu. Daha uzatmiyim.

Mingitau
28/01/2007, 03:51
Dediğin gibi tıklayalarda var dikkatini çeken birşey için tıklayanlarda var.

turker
28/01/2007, 03:58
ayrıca reklam veren sayısını da unutmamak gerek. mesela bu sitede kaç tane farklı türkçe reklam gördün?

pan
28/01/2007, 04:02
öyle demiyor.yabancı reklam verenin belirlediği tık başı taban fiyat daha yüksek oluyor türk reklam verene göre.haliyle yayıncıya yansıyan kısmıda daha yüksek oluyor, böylece yabancı içerikli site daha çok kazandırıyor.bir de tabi, mesela "health" konusunda yabancı reklam veren sayısı mı daha fazladır, türkiye'de "sağlık" konusunda reklam veren mi? tabi ki yabancı.. böyle olunca reklam veren, reklamının iyi gösterimi -bi nevi dağılımı desek dogru olur sanırım, rekabet yani- için verdiği fiyatı yüksek tutuyor.

sonucta yayıncının kazandıgı para da havadan gelmiyor ve belirli bir standart yok.google reklamveren'in verdiği paradan komisyon kesip kalanı yayıncıya yansıtıyor.

ayrıca google çok gösterim/az tık'tan ziyade az gösterim/çok tık olayını tercih eder.istatistiksel manada bu bir nevi ne istediğini bilen ziyaretçi anlamına gelir çünkü.

içeriği geniş ve orjinal, düzgün formatlanmış ve belirli bir konuya odaklanmış sitelerin adsense'den kar marjı diğer sitelere oranla daha yüksektir tabi.bir diğer etkende yukarda bahsettiğim ingilizce içerik/amerika-kanada-avrupa taraflı ziyaretçi.

MEHMET
28/01/2007, 07:18
Elin gevuru : "Helal olsun güzel bir site. Bu bilgi işimi gördü, Webmaster'a katkıda bulunayım ve şu reklamlara tıklayayım" mı diyor ?
Açıkcası ben boyle bir anlayışa karşıyım. Etik değil. Hatta iş ahlakına da ters. Ceviz.Net turker'in dediği gibi gosterimi çok ama çok yuksek olmasına ragmen çok az tıklama alıyor ki (bu 150-200$ arasında değişiyor) çok az hitlerde (tıklama teşvikleri ile) olan bazı sitelerin gölgesine yaklaşamıyor. Mesela cevizdeki her aktif kullanıcı günde 1 kez google reklamlarını tıkla. ay sonun da ki meblağıyı tahmin bile edemem. yüzde bilmem kaç bin artar.

Kısaca az olsun ama ahlaki olsun.

Mingitau
28/01/2007, 07:55
Açıkcası ben boyle bir anlayışa karşıyım. Etik değil. Hatta iş ahlakına da ters. Ceviz.Net turker'in dediği gibi gosterimi çok ama çok yuksek olmasına ragmen çok az tıklama alıyor ki (bu 150-200$ arasında değişiyor) çok az hitlerde (tıklama teşvikleri ile) olan bazı sitelerin gölgesine yaklaşamıyor. Mesela cevizdeki her aktif kullanıcı günde 1 kez google reklamlarını tıkla. ay sonun da ki meblağıyı tahmin bile edemem. yüzde bilmem kaç bin artar.

Kısaca az olsun ama ahlaki olsun.

O şekilde olanları neden ahlaki değil diye düşünüyorsunuz? Click programlarını ve sadece linke tıklamak için girenleri es geçiyorum, ama bir sitedeki içerik güzelse ve ben o içerikle ilgiliysem Adsense ile gösterilen reklamlarda benim ilgi alanım içinde olacaktır. Belki o gün alış veriş yapmayı düşünmeyeceğim ama aklımda yer edecek. Bir firma için akılda yer etme olayı satıştan daha önemli olsa gerek diye düşünüyorum. Zira bir çok satışın ön ayağıdır akılda yer etme.
Bu konuda Essen ile bir ara konuşmuştuk. Disclosure yazdığı her ay 15000 civarı tıklama aldığını söylemişti Adsense de. Bunun etikliği konusunda ise zaten gelen reklam o diclosure la ilgili diyordu ya guvenlik onlemi ya da o konuda hizmet veren bir yer. Bir süredüşününce reklamın mantığının tanıtım olduğuu satmak olmadığını anladım. Adam btıklamayla gelen birine ürününü tanıttı mı? Tanıttı. O zaman sorun yok. Eğer direkt satış olsaydı mantık, sizi bir pazarlama uzmanı arardı. Zend'den beni aradılardı mesela...

SrcnCkr
28/01/2007, 12:53
Of allahım, keşke şu referans olayı kalkmasaydı. Girdim gireli 3.ü yanlış davranış görüyorum.

Ben şahit oldum, bir kişi haftada 500$ kazandığını göstermişti. Bazen düşünüyorumda böyle bir site olsada evimde keyif çatsam :)

Nefsim
28/01/2007, 13:46
http://www.nefsim.com/out.php/i1012_nefsim.bmp (http://www.nefsim.com/out.php/i1012_nefsim.bmp) benim şuanki durum ama ödemeden daha bişeyler alamadım bakiye yeterli ödemeye ulaştığında öğreneceğiz ama parasını alan birkaç kişiyi biliyorum

don_kishot
28/01/2007, 15:16
Ben sitemin bazı bölümlerine adsense reklamı koydum, ayda yaklaşık olarak 100 Dolar birikiyor (site yabancı dilde) , adsenseden çok para kazanan insanlar var ancak zamanla insan paranoyak oluyor (acaba banlanır mıyım diye), sadece adsense için site açanlar hüsrana uğruyor, Google ya baştan bu siteleri kabul etmiyor ya da sonradan banlıyor. Ben sitemi adsenseden para kazanmak amacıyla yapmadım, sitem yaklaşık bir yıllık olduktan sonra reklam aldım, üzerinde çok durmuyorum, sürekli yeni sayfalar yapsam zamanla belki ayda bin dolara da çıkabilir ama yukarıda da yazdığım gibi insanın psikolojisini bozabilir.. Onun için bu konuya fazla kapılmamak lazım..

pan
28/01/2007, 19:13
http://www.nefsim.com/out.php/i1012_nefsim.bmp (http://www.nefsim.com/out.php/i1012_nefsim.bmp) benim şuanki durum ama ödemeden daha bişeyler alamadım bakiye yeterli ödemeye ulaştığında öğreneceğiz ama parasını alan birkaç kişiyi biliyorum

141 tıklamaya 20$ falan anormal az bir rakam.şiir/aşk/kuş böcek sitesiyle normal ama sağlam bir siteyse hakikaten az.valla benim ortalama 100 impression, 15 click - 7$-10$ arası.

bence sitenin içeriğini yeniden düzenle ve tek konuya odaklan.ziyan olmuş o kadar click :)

Ansugo
28/01/2007, 23:50
Ceviz.net'in reklam tıklanma/gösterim oranları birşey kanıtlamaz/göstermez. Sonuçta biz belli bir alanda yoğunlaşmış bir siteyiz. Haliyle içeriğimiz toplumun yüzde birine yönelik. Yani büyük çoğunluğun bizim sitemizle bir alakası yok.

Bir de ziyaretçi profili var. Site ziyaretçilerinin kimler olduğu belli. Her yeri reklam doldursaniz da o ziyaretciyi kandirip bir reklama tıklatamazsınız kolay kolay ki zaten bu etik bir davranış da olmaz.

Bu tür istatistikleri filan merak ediyorsanız herkese yönelik sitelerden talep etmeniz lazım. Sizin için daha yararlı olur.

thogrenci
20/04/2007, 06:43
geocities.com/thogrenci
bu sitemin adresi. bazen az tiklamaya cok para veriyor bazen de yiginlarla tiklamaya 3-5 cent veriyo. Nedir bu isin formulu anlamadim.

UnPoo
21/04/2007, 17:15
Google AdSense ile para kazanan bir çok insan var. Bir zamanlar Kemal ile biz baya kaldırdık ama sonra Kemal baya bi atıştı google ile şimdi yeniden girdi bakalım ne olacak. :super:

king_ring
22/06/2007, 19:01
Merhabalar,
Google adsenseden banlandık yada google adsense kullanmak istemiyoruz.Peki google adsenseden sonra güzel,güvenilir sistemlerden neler var?
Mikrosoft çıkarcakdı sanırım bir ara ne oldu o çıktı mı bilen var mı?

yaso_19
22/06/2007, 21:02
gerçekten bende google harici bişi arıyorum. google haksızlık yapıp beni banladığından beri adsense ismini duymak istemiyorum..

Ne adsense e hile yaptım, ne keywordlerle uğraştım, ne de içeriğim çok dandikti.. Seo vardı. orta derecedeydi sitem ve kesinlikle ama kesinlikle adsense ile ilgili bişi düşünmemiştim. tıklama başına düşen miktar accccaip düşüktü, burda tıklama başına 2-3 $ örneklerini gördüm şoka girdim. bende firefox indirmelerine bile 0,3 verdiği oluyodu... en ufak bir hile yapmamıştım.. sonunda bi mail geldi, (tıklayın sizde adsense e üye olun reklamı) benim üzerimden adsense e üye olan bir kişinin "kendi" sitesinde geçerisz tıklamalar yapması üzerine siteniz kapatıldı gibi acaip saçma bir olay..
ya
1- o adama ben mi tıkla da adsense e üye ol dedim?
2-benim sitemde hiç geçersiz tıklama yoktu!
3-o herif kendi sitesinde geçersiz tıklama yaptıysa benim sitemin ne alakası var?
4-hiçbir şey yapmadan, hatta olaydan haberi bile olmayan bi adama, bu yapılan haksızlık değil de ne?
içerde 20$ gibi bi param vardı o sıra, banlandım haksız yere, hakkımı helal etmiyorum :) inşallah bu sistem, bir yerlerinde patlar. bu aralar adsense yüzünden büyük firmalar milyar $ lık dava açacaklar google a diye söyleniyo, inşallah açarlarda kazanırlar ve söke söke alırlar paralarını :@
neyse...

başka adam gibi çalışan sistem lasım bana. eğer varsa böyle güzel alternatifler, tavsiye edebilirsiniz..

yaso_19
22/06/2007, 21:05
ekleme:
tecrübeli birkaç arkadaşıma anlattığımda,
o cevabın tamamen bahane olduğunu, eski zamanlarda aynı şekilde o mailin kendilerine de geldiğini, bu olayın google ın bi tür oyunu olduğunu söylediler..

ayrıca,
siz siz olun, o adsense e üye olun reklamını yayınlamayın, nolur nolmas :)

asker
22/06/2007, 23:25
@yaso_19 bence alternatifini arama!

Bende bir kere haksız yere geçersiz tıklama maili aldım, senin gibi benide rahatsız etti. Bu adamlar böyle. Ancak bunu şöylede yorumlayabiliriz, kurunun yanında yaş da yanıyor.

Köprüye geçene kadar dayı de. Daha iyileri elbet çıkar. Adalet mülkün temelidir.

yaso_19
23/06/2007, 02:50
bende yaş olup sinirimi bozmaktansa; ömür boyu o hilekarların sistemini kullanmamaya karar verdim :) zaten kazanıcağım bişi değildi, olmıcakta.. direk reklam alırsam alırım, fakat adsense mi.. aman aman kalsın :)
biz uğraşalım, ondan sonra aniden saçma bir mail ile herşeyi bitirsinler, paralar ceplerine kalsın he? yok öyle yağma, ben yokum :D

olurda alternatifi çıkarsa, deneyebilirim. ama devamlı olucağını sanmıyorum çünkü kalıcı bir iş olduklarına inanmıyorum.

Ansugo
23/06/2007, 11:09
Bu siteye de birkac kere "reklamlariniza kendiniz tikliyorsunuz" diye mail gelmisti. Zannedersem bir kere dikkatimi ceken bir reklama bir kere de reklamlar yeni pencerede mi aciliyor diye meraktan tiklamistim ucer ay arayla filan. Her tiklamaya mail yollamisti, yani iki mail almistim ucer ay arayla. Mailde kendi reklaminiza tikladiniz, bu kurallarimiza aykiri, tekrari olmasin demislerdi. Ben de okuyup okumadiklarini bilmeden reklamlara test amacli tiklandi filan demistim. Ama ondan sonra test amacli dahi olsa tiklamiyorum.

Eger reklama tikladiginiz IP ile Adsense hesabina girdiginiz IP ayni iste tabii ki bunu cok rahat anliyorlar. Test amacli olsa bile tiklamamaniz gerekiyor.

Nefsim
23/06/2007, 14:39
çok acımasız davranıyorlar uyarı maili yollamadan tek taraflı fes edebiliyorlar,

siz yine uyarı maili almışsınız şanslısınız,

yalnız şu varki en iyi kazancı google veriyor

deli dana
23/06/2007, 17:39
internetten para mı kazanılırmış. şaka o şaka.

Mingitau
23/06/2007, 18:40
internetten para mı kazanılırmış. şaka o şaka. Para internetten değil reklam yayıncılığından kazanılıyor.

Helu
22/08/2007, 15:19
Diyelim ki siteyi kurdum İngilizce olarak. Büyük forumlar hangileri hangi forumlarda reklamını yapmalıyım? Nasıl olacak bu iş? Bir de siteyi google için açıp açmadığımı google nasıl anlar?

hlmgnz
24/08/2007, 11:59
Diyelim ki siteyi kurdum İngilizce olarak. Büyük forumlar hangileri hangi forumlarda reklamını yapmalıyım? Nasıl olacak bu iş? Bir de siteyi google için açıp açmadığımı google nasıl anlar?

Bende merak ediyorum bu ingilizce büyük forumlar hangileri ?

Helu
24/08/2007, 14:31
www.vbulletin.com ve www.digg.com bunlardan ikisi.

Oky'e teşekkürler..

ach
31/08/2007, 13:02
Ayda 200-300$ civarı orta seviyede denecek bir forum sitesinden kazanıyorum