PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : .NET desteğini çalıştıramadım

walder
27/04/2003, 22:56
Merhaba bende win 2000 pro kurulu. Asp.net desteğini yüklememe rağmen bir .aspx dosyasını çalıştırmak istediğim zaman Kullanıcı Adı, parola ve etki alanı soran bir pencere geliyor. Bunu nasıl çözümleyebilirim? Normal asp dosyaları ve hatta php dosyaları sorunsuz çalışıyor.

muharrem_tac
28/04/2003, 00:05
Böyle bir sorunla karşılaşmadığım için müsaadenizle birşeyler soralım:

1.) Administrator olarak oturum açtığınıza emin misiniz?
2.) ASP.NET desteğinden kastınız .NET Framework mü?
3.) Çalışmalarınızı Web Matrix ile mi yoksa Visual Studio.NET ile mi yoksa Not Defteri ile mi yapıyorsunuz?
4.) web.config dosyanızda <authentication mode="Windows" /> bölümünü iptal ederek deneme yaptınız mı?
5.) ASP.NET dosyalarınızın bulunduğu dizini sanal dizin olarak IIS'e tanıttınız mı?

walder
03/05/2003, 13:57
İlginiz için teşekkkür ederim.
1)Evetbundan eminim
2)Evet
3)Not Defteri. Ancak .aspx dosyası içinne hiç kod yazamasam dahi bu sorun çıkıyor sanırım izinlerle ilgili bir şey
4)Bahsettiğiniz dosya ile bir oynama yapmadım tam yeri neresidir acaba?
5)Evet sanırım tanıttım. Tanıtmadıysam da nasıl tanıtabilirim?

Tekrar teşekkürler

muharrem_tac
03/05/2003, 19:46
Bazı şeyler deneyebiliriz:

1) .NET Framework Service Pack 2.0'ı yükleyebiliriz.

bu linkte (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=75b0bc1d-c26c-4bac-ac68-2b4d431cabb5&DisplayLang=en)

2) Çalışmalarımızı bir de Web Matrix ile deneyebiliriz.Web Matrix ile projemizi run ettiğimizde 8080 portundan Web Matrix Server ile test ederiz.

http://www.asp.net/webmatrix/default.aspx?tabIndex=4&tabId=46

3) IIS 'de Varsayılan Web Sitesi'nin üzerine sağ tuş ile Yeni->Sanal Dizin diyerek çalışmalarımızın bulunduğu dizini seçebiliriz.

4) Bir text dosyasına web.config adı vererek içerisine şunları yazabiliriz:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<configuration>

<system.web>

<authorization>
<allow users="*" />
</authorization>
</system.web>

</configuration>

Sistemimizde firewall programlarından kaynaklanabilecek bir sorun yoksa muhtemelen service pack'i yükledikten sonra düzelecektir.