PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Okuduğumuz Kitaplar Nasil Yaziliyor ?

C-Nem
27/09/2006, 13:17
Evet :)
'Klavyeyle' deyip espri potansiyeliniz dusurmeyeceginizi tahmin ediyorum :D

Bu okdugumuz bilisim kitaplari, bilgisayar kitaplari vs vs.. hangi programla yaziliyor ? yani bir kitap duzenine girmesi icin belirli formatlari kapsayan bir program vardir gibime geliyor ? zira Microsoft Word buna yeterli degil gibi..

Yoksa biz dumduz yazip bunu matbaadaki elemanlar mi duzenliyor?
bilgisi olan var mi acaba ?

bir kitap yazma fikri doğdu da :D

hgumus
27/09/2006, 13:19
Corel Draw, Adobe Page Maker vs vs

HunTER
27/09/2006, 13:36
Sen herhangı bır edıtorde yaz, dızgıyı matbaada hallederler.. Is kı kıtabını yayınlayacak bır yayınevı bulasın :)

hgumus
27/09/2006, 15:41
belki kendisi yazıp basmak istiyordur :)

C-Nem
27/09/2006, 18:09
aslina bakilirsa, bir kac fikrim var.
ayricana da, yayinevine bastirinca parayi basmak zorunda degil mi ?
yane müşteri-işveren baabında :)
diyeilm bastırdım 500 tane. geriye kaldı satması [yada armağan etmesi]

karavanabatu
28/09/2006, 05:07
Tanınmış, iyi reklamı olan yazarların yayınevlerine para verdiklerini sanmıyorum ben. Parayı onlar kitabı satarak çıkarıyorlar. Ama amatörsen, pek tanınmamışsan (ya da hiç) para alırlar tabii ki. Çünkü senin kitabının ne kadar tutup tutmayacağı meçhul.

Editöre gelirsek, kitabı elle de yazabilirsin (tükenmez kalem vs), Hunter ın dediği gibi sonra hallediyorlar.

C-Nem
28/09/2006, 16:13
Aslında 200 sayfa kadar birşeyi
orjinal bir kapak [kaliteli] bi şekilde hazirlayip. CD de içine koyarak 500 adet kadar falan bastirmak gibi bir fikrim var. çoğu hediye olucak zaten ama satiş olsa bile internet üzerinden sipariş gibi bişey olunabilir ama düşük ihtimal tabi ki..

Eğer yayınevine de para vericeksem, sanırım altına da kendi reklamlarını koydurmam haxız mıyım ?
:) :)

karflake
29/09/2006, 17:09
Photoshop Cs kitabının yazarı Gökalp Baykal, bu süreci aşağıdaki gibi anlatmış:

Elinizdeki kitabın metinleri, MS-Word programında yazıldı. Metinler ASCII, ekran resimleri ve görsel malzeme de CompuServe GIF formatında yayınevine geldi.

Resimler Adobe Photoshop 7.0 ile Macintosh formatına aktarıldı. Sayfa düzeninin gördüğünüz hale getirilmesi ve nihai sayfa tasarımının oluşturulması için, Macintosh'ta, QuarkXPress 4.0 yazılımı kullanıldı. Düzelti ve redaksiyon, hem ekrandan hem de kağıt çıkışıyla yapıldı. Kapak ise, Adobe Photoshop 7.0 ve QuarkXPress 4.0 yazılımları kullanılarak tasarlandı; kitabın iç sayfaları ve kapak, 2400 dpi çözünürlükte filme alındı, sonra montaj, ozalit, baskı, mücellit... ve elinizdeki kitap ortaya çıktı...
Not: Copy paste değil alınteridir :)

C-Nem
29/09/2006, 17:17
hay maşşallah :D
gerçi benim planım değişti ama ögrenmiş oldum bahanesiyle (: