PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Güvenliği nasıl sağlıyorsunuz?

Alpi
26/09/2006, 19:23
Windows XP güvenligini nasil sagliyorsunuz?
Neler kullaniyorsunuz?
Hangi yazilimlari tavsiye edersiniz?

Ansugo
26/09/2006, 20:58
Son uc aya kadar sadece Kerio Personal Firewall kullaniyordum, uc aydir kullanmiyordum.

Birkac haftadir saglam bir virus yedikten sonra BitDefender kullanmaya basladim.

Onun haricinde genelde hicbirsey kullanmam, varolan herseyi de kapatirim. Isteyen gelip benim PC'de yasamina devam edebilir, dert degil.

perlci
26/09/2006, 21:02
Isteyen gelip benim PC'de yasamina devam edebilir, dert degil.

Yani PC'de birşey yokmu diyorsun? :D

Meteryus
26/09/2006, 22:12
Windows'u kesinlikle update etmiyorum, real time tarama yapan virüs programı yada firewall kullanmıyorum, kaynağı belirsiz , yada güvenilmez çalıştırılabilir dosyaları açmıyorum, elimin altında her ihtimele karşı manuel tarama yapabileceğim bir virüs programını hazır bekletiyorum. outlook expres , ie gibi kalbura dönmüş yazılımları kullanmıyorum.

Ansugo
26/09/2006, 23:00
Yani PC'de birşey yokmu diyorsun? :D

Cok sey var ancak ben olmadan kimseye bir anlam ifade etmiyor :)

Kögüdey Meygen
26/09/2006, 23:14
"USERS"/Normal Kullanıcılar türüründen bir kullanıcı hesabı açıp normalde onunla
işlerimi yapıyorum.Gerekmedikçe kesinlikle Administrator olarak yada Administrators grubuna dahil bir kullanıcı hesabı kullanmıyorum.bu hesaplarla bir program çalıştırmam gerekiyorsa shift+sağ tık "run as" diyerek çalıştırıyorum ve tehlikeliolabilecek şeyleri bu hesaplarla çalıştırmıyorum.

ve herhangi bir anti virus yada firewall kullanmıyorum(windows'un standart firewallu açık galiba) ve aylardır kafam rahat.

HunTER
26/09/2006, 23:39
Makınayla bırlıkte gelen Norton Internet Securıty adında bısıy var.. O benım yerıme halledıyor.. (Yalnız bıraz kıl bır program.. Herseye burnunu sokuyor.. Neysekı ısını ıyı yaptıgından henuz kaldırmayı dusunmuyorum..)

Gurhan
27/09/2006, 00:31
Adını bile unuttuğum bir antivirüs'üm var.

Şimdi baktım McAfee'miş

Alpi
27/09/2006, 18:50
Windows'u kesinlikle update etmiyorum, real time tarama yapan virüs programı yada firewall kullanmıyorum, kaynağı belirsiz , yada güvenilmez çalıştırılabilir dosyaları açmıyorum, elimin altında her ihtimele karşı manuel tarama yapabileceğim bir virüs programını hazır bekletiyorum. outlook expres , ie gibi kalbura dönmüş yazılımları kullanmıyorum.

Neden update etmiyorsun? Manuel tarama yapan virüs programi?

Predator
27/09/2006, 19:25
Güvenlik kurulumla başlıyor.

Eğer networke bağlıysanız mutlaka kurarken networkten çıkartın ,

Dosya sisteminizi ntfs seçin, kurarken administrator passwordünüzü mutlaka doldurun ve basit birşeyler vermeyin. Yönetimsel işlemlerinizi bitirmeden administrator haricinden bir kullanıcı açmayın. Açıldıktan sonra ilk olarak lazım değilse netbios servisini, remote desktop ve assistanceı kapatın, Daha sonra firewallunuzu aktif edip, bir virus programı yükleyin

Explorerda kendinize uygun ayarlamaları yapın, mesela ben history tutmasını, thirdparty cokkieleri iptal edip, clear form ve passwordleri aktif ederim. Script debuggingi kapatırım.

Telnet NTLM girişlerini mutlaka iptal ederim. (telnet unset ntlm)

syskey'i aktif ederim. (çalıştır: syskey.exe | Encryption enable)

Services kısmından kullanmayacağım servisleri kapatırım.

Önemli ve gizli bilgilerimin saklayacağım klasörlerimi belirleyip, efs ile encrypt ederim. Certifikamı ve daha sonra lazım olabileceğini düşündüğüm password resetleme diskimi güvenilir bir yere koyarım.

Administrator ve Guest accountlarının isimlerini değiştirirm ve daha sonra kullanacağım hesabı, restricted yada limited olarak açarım.

Daha sonra internete bağlanıp updatelerimi yaparım. Bilgisayarımız gayet güvenli bir hale gelir.

Daha sonrası tamamen kullanıcıya kalmıştır,

Meteryus
27/09/2006, 20:06
Neden update etmiyorsun?
Windows'u update edip herhangi bir şeyin olduğundan daha iyi olduğuna hiç rastlamadım, ama windows update sonrası bazı programların çalışmadığı, bazı ayarlarımın değiştiğini ,ve hatta sitemimde çok daha köklü değişiklikler olduğuna çok rastladım, sürprizlerden hoşlanmadığım için windows update e tamamen veda ettim, gayet mutluyum.

Manuel tarama yapan virüs programi?
Saatin yanında sürekli durup , gelen geçen herşeyi tarayan virüs programalrı yada firewall lar beni sinir eder. Geçen aylarda bulaşan ufak bir virüsü temizlemek için kalspersky diye bir program kurduktan sonra bilgisayarımı bir hafta ben değil ,bu program kullandı, sağ alt köşede yerleştiği yerden her beş dakikada bir ,beni güncelle, tüm bilgisayarını tara vb gibi bana emirler verip durdu. Bilgisayardaki herşeye müdehale etti, benim yazdığım programlardan bazılarını bile virüs sanıp silmye kalktı.

Artık sürekli çalışan bir virüs programı kullanmıyorum, illa bir şeyi taramak istersem . anlık tarama yapıp kapatabileceğim bir program tercih ediyorum.

sincerelym
27/09/2006, 20:47
kaspersk 6.0 kullanıyorum firewall olarakta outpost firewall kullanıyorum ara sırada ad-aware ile tarama yapıyorum. Windowsu son ne zaman kurduğumu unuttum,artı kaspersky 6.0 ile outpost firewall'ı kesinlikle tavsiye ederim...

disconnectus
01/10/2006, 20:25
Zone Alarm + AVG Anti Virüs :kuul:

Zone Alarm özellikle internete erişmesini istemediğiniz programları engellemede çok faydalı oluyor. AVG ye de çok fazla iş düşmüyor ama arada sırada trojan yakaladığıda oluyor, hakkını yememek lazım :)

alico
01/10/2006, 22:57
www.thealico.com/mcafee.zip

exsors
02/10/2006, 00:13
BitDefender gibisi yok

akifemre
02/10/2006, 00:31
KasperSky Internet Security 6.0 diyorum ben Her ne kadar lafdan anlamaz olsa da beğeniyor ve güvenerek kullanıyorum..

sondurak
02/10/2006, 14:59
Anti virüs-> Kaspersky 6
Firewall-> Zone Alarm pro
Anti spyware-> spybot-S&D
Bunlarla bilgisayarınızı geçilmez kale yapabilirsiniz, şahsen tanığım.

Ukala
02/10/2006, 17:00
Şu ana kadar hiç güvenlik programı kullanmamıştım. Sadece güvenmediğim sitelere girmeyerek, her maili açmayacak kadar tedbirli davranıyordum.

Fakat benim gibi cengaverlik yapılınca nasıl olduğunu anlamadan virüs kapıyormuşsunuz :)

Şu anda Nod32 var..Kesinlikle tavsiye ediyorum düşük konfigürasyonlarda bile rahatça çalışabilecek kadar az ram yiyor ve update vs kendisi yapıyor.

Türkçe desteği de vardı sanırım.

hus
04/10/2006, 21:03
Anti-Virus, Firewall vs. güvenlik programlarını bilgisayarım kaldırmadığı için kullanamıyorum. Kullanabilseydim Firewall olarak Outpost Pro, AV olarak Kaspersky kullanırdım.

Buna rağmen ciddi bir sıkıntı yaşamadım. Düzenli olarak açılışta çalışan uygulamaları Sysinternals Autoruns ile kontrol ederim. Autoruns diğer alternatifleri içinde kesinlikle en iyisi.

Arka planda çalışan uygulamları nadiren Sysinternals Process Explorer ile kontrol ederim.

Bazen de sniffer ile bağlantıları kontrol ederim.