PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : perlde üyelik sisteminden çıkış yapmak (çerezleri sıfırlama)

bestwow
25/09/2006, 15:03
merhaba arkadaşlar,
ben perl kullanarak bir üyelik sistemi yaptım. tabi bunun için de cookileri kullandım. Bir üye giriş yaptıktan sonra çıkış yapması için bir link verdim. Ama bu linke tıklayınca cookileri sıfırlaması lazım. Daha önce bir yerden bulmuştum nasıl olduğunu ama hatırlayamadım. Sanıırm cookielerin zaman ayarlarını değiştirerek yeniden cookie atanıyo. Burda arama yaptım ama bulamadım. Bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim.
Teşekkürler...

perlci
25/09/2006, 15:14
Cookie Silme :

Daha önceden atanmış bir çerez (cookie) silmek yada geçersiz yapmak için aynı cookie ismi ile "expires" değerini "now" olarak girip geçersiz yapabiliriz
-expires => "now",

Örnek:
use CGI qw(:standard);
$cookie = cookie(-name => "ismi",
-value => $deger,
-expires => "now");

print header(-cookie=>$cookie);

bestwow
25/09/2006, 15:22
hocam çok teşekkür ederim.
siz de olmasanız ne yapacaktım.
Ama hala msn de görüşemiyoruz neden acaba..
sizinle tekrar msn de görüşebilmek ve perl ü sizden öğrenmeye devam etmek istiyorum.
beni unutmadınız sanırsam...

perlci
25/09/2006, 15:27
Sen takıldığın birşey olursa buraya yaz
Artık MSN kullanmıyorum, o yüzden yokum ;)
Serkan seni nasıl unuturum.
Kolay gelsin.

bestwow
25/09/2006, 23:03
tamam hocam.
teşekkür ederim...

aspogren
30/09/2006, 04:54
perlci, bu aralar perl'e merak saldım ama başlangıç için döküman bulamadım. elinde bu tip kaynaklar var mı?

Yada önereceğin kitap, e-book, site vs..

bestwow
30/09/2006, 19:47
perl hakkında biraz bilgiyi www.webislem.net sitesinden bulabilirsin...

perlci
30/09/2006, 20:08
@aspogren, başlangıç için @bestwow arkadaşmızın sitesi gayet iyi. Ayrıca fonksiyon ve diğer önemli perl bilgileri için aşağıdaki link çok iyi.
http://w3.gazi.edu.tr/~ertan/

anov
30/09/2006, 23:14
eğer windows kullanıyorsan activeperl ile gelen dökümantasyon da çok iyi(ve güncel) aslında.
(düzeltme : aslında activeperl neredeyse her platformda çalışabiliyor)

yalnız bir şeye dikkat etmeliyiz.
perl hakkında yabancı sitelerde olsun, yerli sitelerde olsun gördüğüm script ve dökümanlar hep perl4 ile yazılmış sanki.

ne bileyim hiç CGI modülü kullanılmayan kodlar, referans yok, iç içe veri yapıları yok, object-oriented perl yok, vs...

oysa yavaş yavaş yeni bir çağın kapısı açılıyor.

geriye uyumluluk felsefesi dolayısıyla bugün o kodlar gene çalışıyor, bu çok güzel tamam ama yeni özellikleri kullanan kodlar, dökümanlar?

What are perl4, perl5, or perl6?

In short, perl4 is the past, perl5 is the present, and perl6 is the future.