Tam Sürümünü Görmek İçin : pagefile.sys
xp'de HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Session Manager\Memory Management altında ClearPageFileAtShutdown anahtarın değerini value=1 yaptığımızda her sistem kapanışında, Page File'ın içeriğini temizletebiliyoruz.
Peki, windows 98'de pagefile.sys temizliği yapmak gerekiyorsa, bunu nasıl yapabiliriz?
Bunu şunun için soruyorum;
Dosya adı: C:\pagefile.sys
Zararlı yazılım adı: VBS:Trojano-472 [Wrm]
Zararlı yazılım türü: Virüs/Solucan
Vps sürümü: 0638-0, 19.09.2006
avast’ın bulduğu ve karantinaya almayı önerdiği zararlı yazılım uyarısı, üstteki gibi...
norton, kaspersky ile de tarattım fakat sadece avast bunu görebildi. fakat o dosyaya müdahale edemediği uyarısını da veriyor... belki sadece avast'ın yanlış algılaması da olabilir... fakat her ihtimale karşı swap dosyasını temizlemek istiyorum.
w98'de, Registry'den swap dosyasını kapanışta temizletmek mümkün mü?
selami_32
23/09/2006, 17:28
windows 98 swap dosyasını varsayılan olarak ana klasöre atmaz (c:\'ye) dosyanın ismi pagefile.sys değildir. windows klasörünün içinde win386.swp isimli bir dosyaydı. eğer sadece 98 çalışıtrıyorsan pagefile.sys dosyasını sil gitsin
saygılar.
“Pagefile.sys”yi; Klasör seçenekleri_Görünüm, altında; “korunan işletim sistemi dosyalarını gizle”nin tikini kaldırınca görebiliyorum. Ram'in üç katı kadar bir kapasitesi (Mb) var.
Pc üzerinde iki işletim sistemi de var. Bu yüzden mi "C:\pagefile.sys" w98'de gözüküyor?
Bu durumda işlevi swap dosyası değilse, işlevi nedir? içeriği temizlenemez mi?
"C:\"de sistem geri yüklemeyi kapatmak, "C:\pagefile.sys"deki zararlı içerikten kurtulmayı sağlar mı?
[ilgilenip, cevap yazanlara teşekkür ediyorum...]
selami_32
24/09/2006, 15:43
iki işletim sistemi var demişsin. muhtemelen bu xp'nin swap dosyası antivirüsün bunun içinde virüs bulmasının sebebi de xp çalışırken bir virüs ram'da işlem yapmış ve haliyle swap dosyasında izi kalmış 98'e hiçbir etkisi olmaz xpde swap dosyasını temizletmeyi yap. hatta 98'den silsen de (dosya bölünmeleri hariç) bişey olmaz. xp açılınca yeniden oluşturuluyor çünkü.
saygılar.
C:\ w98,
D:\ xp
İkisi de Fat32 (birbirleri üzerinden dosya/prog. çalıştırabilsinler diye)
avast'ın içinde zararlı bişiy var diye gösterdiği; C:\pagefile.sys, w98 üzerinde ve korunan işletim sistemi dosyaları bünyesinde.
w98’de swap dosyası; win386.swp olduğuna göre...
xp’ye aitmiş gibi gözüken pagefile.sys’nin, w98 üzerinde ne fonksiyonu var?
xp'de olmayan fakat w98 üzerinde kurulu olan bir programı, pc xp'de çalışırken kullanabildiğim için, ya da tam tersi olabildiği için mi w98 üzerinde de pagefile.sys yaratıldı?:rolleyes:(sadece bir fikir...)
Yoksa, zaten D:\ bünyesinde pagefile var. Onu ClearPageFileAtShutdown değerini (1) yapıp temizledim.
xp'dekini temizlememin w98 üzeindekine bir etkisi olmadı.
Bir çıkış yolu bulabilmiş değilim w98'deki pagefile.sys ne işe yarıyor olabilir ki? :uff: silmek bana ne kaybettirir? bir format atma süresi mi? :5: w98'i microsoft bile artık desteklemezken...
C:\pagefile.sys ne işe yarıyordu öğrenemedim ama sildim. bir terslik yok, iki sistem de düzgün çalışıyor... ve sorunum çözülmüş gibi gözüküyor şimdilik...
[hani olur da bir gün bir başkası benzer bir sorun yaşarsa diye buraya not düşüyorum : )]
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.