Tam Sürümünü Görmek İçin : HDD bölümleme lütfen yardımcı olun
arkadaşlar dün dell inspiron 6000 laptop aldım makinanın yanında cd felan wermediler n recowery nede windows cdsi sadece baştan kurulum için cd gerekmediğini dell pc restore programının default olan windowsu kuracağı yazıyor ama sorun şuki pc nin HDDsi 80 G bütün ben bunu 2 parça yapmak istiyorum ama format atmadan elimde lisanslı cd yok o yüzden kurulu kopyayı kaybetmek istemiyorum.
ne yapmam gerek
başlat->denetim masaı->yönetimsel araçlar->bilgisayar yönetimi->depolama->disk yönetimi kısmından sürücüyü bölebiliyorduk sanırım.
artık pek çok marka sürücüleri windowsu falan cdlerle birlikte vermiyor. onun yerine hddnin bir kısmını bunlar için ayırıp bu bölüme koyuyorlar. gerekli olduğunda belli tuş kombinasyonlarıyla bu bölüme erişip, yeniden kurulum yapılabiliyor.
gizli bir partisyon vardir dikkat et ve aman o kismi silme üzerinde değişiklik yapma o kısımı kullanacak geri yukleme vs işlemleri için
emin değilim ama %80 windows un partisyon aracı gizli partisyonları gösteriyor
IcenGuard
16/09/2006, 13:07
recover partion ını dvd ye kopyalayıp "master dvd" yapan bir araç koymuş olabilirler. dokumantasyona bakmak gerek.
başlat->denetim masaı->yönetimsel araçlar->bilgisayar yönetimi->depolama->disk yönetimi kısmından sürücüyü bölebiliyorduk sanırım.
artık pek çok marka sürücüleri windowsu falan cdlerle birlikte vermiyor. onun yerine hddnin bir kısmını bunlar için ayırıp bu bölüme koyuyorlar. gerekli olduğunda belli tuş kombinasyonlarıyla bu bölüme erişip, yeniden kurulum yapılabiliyor.
senin dediğini yaptım windows yardımdanda inceledim disk yönetimine giripte bölmek istediğiniz sürücüyü ters tıklatıp yeni bölümü seçin diyor ama benim makinamda öyle bir seçenek ters tıklayınca açılan menüden gelmiyor hatta bilgisayarıma partition magic 8.0 ı kurdum ondada diski 2 ye böle seçeneği çıkmadı hdd ntfs formatında ondan bişey olabilirmi?? yukarda bi arkadaşı dediği gibi driverleri bilgisayarın hdd sine kopyalamışlar onları cd ye yedekleyip makinaya format çeksem ve windows kurulum aşamasında 2 ye bölsem olurmu ama bu seferde lisansım kaybolacak biri akıl wersin yaaa
hdddeki verileri dvdye çekten sonra hddyi formatlayıp 2ye bölebilirsin.
ptm8 işini görür ama muhtemelen senin gözden kaçırdığın birşeyler var.
selamlar,
bende dell inspiron 6000 kullanıyorum..
hardiskimde 4 gblık formatlanmamış bi partisyon buldum geçen gün. "bu ne işe yarar la?" gibi brutal bi tepki verdim..bi temiz formatladım ve sonra virtual memory olarak kullanılması için ayarladım..sonra bi de a ne güzel windows biraz hızlandı dedim..bu yazıyı okuduktan sonra da bi uyanma sendromu oldu.
ha benim işime yaramayacaktı zaten içindeki windows iğrenç media edition gibi bi şeydi ama makinasını recover etmek isteyenlerin dikkatine yazmış olayım.formatı atarken dikkat edin..
hdddeki verileri dvdye çekten sonra hddyi formatlayıp 2ye bölebilirsin.
ptm8 işini görür ama muhtemelen senin gözden kaçırdığın birşeyler var.
ptm8 ne işe yarıyor gözden kaçanne olabilirki??
hatta bilgisayarıma partition magic 8.0 ı kurdum ondada diski 2 ye böle seçeneği çıkmadı
partition magic 8.0=ptm8
arkadaşlar çektim formatı kurdum lisanssızı napim başka yol bulamadım
dell ile alakalı formattan önce bilinmesi gereken bi şey varmı?
benimde elimde formatı gelmiş bir dell inspiron duruo da..
blackbird
20/09/2006, 05:11
senin dediğini yaptım windows yardımdanda inceledim disk yönetimine giripte bölmek istediğiniz sürücüyü ters tıklatıp yeni bölümü seçin diyor ama benim makinamda öyle bir seçenek ters tıklayınca açılan menüden gelmiyor hatta bilgisayarıma partition magic 8.0 ı kurdum ondada diski 2 ye böle seçeneği çıkmadı hdd ntfs formatında ondan bişey olabilirmi?? yukarda bi arkadaşı dediği gibi driverleri bilgisayarın hdd sine kopyalamışlar onları cd ye yedekleyip makinaya format çeksem ve windows kurulum aşamasında 2 ye bölsem olurmu ama bu seferde lisansım kaybolacak biri akıl wersin yaaa
partition magic 8.0 bu prog. iyi incele sorunu kesin kez çözecektir.
Guardian
20/09/2006, 08:17
arkadaşlar çektim formatı kurdum lisanssızı napim başka yol bulamadım
internetten boot olarak çalışan "hiren boot" cd iso dosyasını bulup cd ye image olarak yazdırıp reboot ettikten sonra. Bu cd nin içinde gelen partition magic 8'i veya diğer partition tools'ları kullansaydın, format atmadan hdd yi ikiye çok kolay bölebilirdin. Birdahakine aklında bulunsun.. ;)
sincerelym
27/09/2006, 21:05
acronis disk director suite bence en kolay vede en iyisi. geçen müzikleri kaydettiğim bölüm doldu genişletme yaptım ve büyük kısmı boş olan bölümden bölüm ekledim hemde sorunsuz...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.