PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : bir server e kac site sıgar?

roymax
16/09/2006, 01:37
mrb arkadaslar

bir server kiralamak istiyorum ve servere ortalama kac site koyabilirim? tahmin ediorumki sadece bir site 5 10 hatta daha fazla server kullandıgı da olabilir ama benim koyacagım siteler cok basit sekilde olacak yani bu işin mantıgı nedir ? ayrıca VPS sisteminden haberdar olanlar bana bu konu hakkında bilgi verebilirlermi simdiden teskkurler..

turker
16/09/2006, 02:13
siteye göre değişir. "kartvizit" site koyacaksan 50ye kadar yolu var.

vps(virtual pricate server) için kabaca donanım özellikleri kısılmış dedicated sunucu diyebiliriz. yönetimi size ait oluyor.

Lnxtr
16/09/2006, 02:25
Sitelere baglı öyle siteler gördüm 1 sunucu ucu ucuna taşıyor.
Yüzlerce site barındıran sunucularda gördüm.
Önemli olan sitenin sunucu yorup yormamasıdır. (Trafik,yanlış kodlama,vb.)

DotNetKid
16/09/2006, 16:40
@turker, nasıl kartvizit site yahu. yani sadece 50 adet mi? 80 GB lık bir HDD i varsa ve bir site ortalama 50 MB yer tutuyorsa?

turker
16/09/2006, 17:29
50mb yer tutan site kartvizit site olmuyor.

kartvizit site: 1-5 html sayfasından oluşan, statik bir site. ana sayfa, iletişim, bir kaç fotoğraf, hakkında vs.

roymax
16/09/2006, 17:41
peki bir server almaya kalksam kendi serverimi kendim yönetsem bunun ne gibi dezavantajları yada avantajları olur ? şimdi aslında bu konuyu acmamın nedeni suandaki host firmamdan ve diger host firmalarından gereken hizmeti alamamam. server fiyatları ne civardadır ve benden baska ne gibi goturuleri olabilir ? yoksa arkadaslar almak yerine kiralamak dahamı mantıklı oluor ? uzun soluklu ve sitelerin devamı geleceginin dusunerekten nasıl bir yol izlememi tavisye edersiniz ? simdiden herkese tesekkurler..

turker
16/09/2006, 17:55
linux konusunda ve makina uzerinde calisan sistemler(apache,mysql vs.) hakkinda pek bilgin yoksa kendin yonetmeye kalkma bence. cunku bir sorun ciktiginda(ki mutlaka cikiyor) sen mudahale edemezsen, mudahale etmek icin dunya para istiyorlar.

infazteam
16/09/2006, 21:20
önce Alacağın İşletim Sistemini Seç Üzerinde Çalışacağın Ondan Sonra Makinaya bakabileceksen al diğer türlü turkerin de dediği gibi hiç yanaşma

DotNetKid
17/09/2006, 13:23
ben 50 MB ı sadece ornek verdim kartvizit site için değil yani

demek istedim ki ort. 50 MB lık site bile olsa 80 GB lik HDD de bir çok site barındırılabilir. bir de 1-2 MB lık (kartvizit) site olunca cok daha fazla olması gerekmez mi?

mesela 80 GB = 80.000 MB / 2 MB = 40.000 adet site tamam olay sadece web alanı değildir. server ın güç kapasitesi ram vs.. bunların hepsini düşündüğümüzde ;

80 GB lik HDD ye sahip bir serverda gerçekten, 50 adet mi 1-2 MB lik site barındırıabilir?

Mingitau
17/09/2006, 14:27
ben 50 MB ı sadece ornek verdim kartvizit site için değil yani

demek istedim ki ort. 50 MB lık site bile olsa 80 GB lik HDD de bir çok site barındırılabilir. bir de 1-2 MB lık (kartvizit) site olunca cok daha fazla olması gerekmez mi?

mesela 80 GB = 80.000 MB / 2 MB = 40.000 adet site tamam olay sadece web alanı değildir. server ın güç kapasitesi ram vs.. bunların hepsini düşündüğümüzde ;

80 GB lik HDD ye sahip bir serverda gerçekten, 50 adet mi 1-2 MB lik site barındırıabilir?

diyelim ki 50 MB zMSN smiley tutuyorsunuz makinanızda, bu size oyle buyuk bir bw olarak yansıyor ki kendinizde şaşıyorsunuz...

DotNetKid
17/09/2006, 15:00
e tabi 100 kişi tümünü görüntülese 5 GB bWidth gitti bile.. ama olay bw le mi ilgili

Mingitau
17/09/2006, 15:19
e tabi 100 kişi tümünü görüntülese 5 GB bWidth gitti bile.. ama olay bw le mi ilgili

Bir arkadaş 30 dan fazla zone(buna burda second level top domain diyelim) açmanın makinaya eziyet olacağını, ve makinanın bir gün hakkını istiyeceğini söylerdi.(Arkadaş biraz uçuktu, makina = sevgili size durumu açıklayabilir sanırım :D)

Bir de şu var cevizde şu an 5 zone açılmış durumda, makina kasılıyor.

crowphp
17/09/2006, 21:11
50mb 100mb yerine bence sitelerin bandwith yemesine bakar bu , yani aldigin trafik siten toplamda 1mb ise , ve her kullanici 1mb veri cekiyorsa senden ve ayda 1000 kullanıcı giriyorsa bu ayda 1gb bandwith demek , tr'de bandwith genişliği 512dsl-1mb hatlar arası oluyor ortalama 400gb diyebiliriz. Yurt dışı ise bu konuda cok karlı en az 500gb band alabilirsin. Ama tr'deki kaburga'dan gelen ftp ve görünteleme hizi ile tr üzerinden calisan musterilerini kandırabilirsin ne de olsa onlar yurt disi hatlarin durumunu bilmiyor kısacası yurt disindakiler serverine zor ulasiyor.

Cok dallandırdım budaklandırdım ama sonuc olarak ticari siteler ayda 2gb band yese , plesk'in limitsiz olsa 200 site bile koyarsin , ama örneğin 1 serverimda sadece 1 site duruyor niye mi 500online kişi ve 40k hiti var günlük o yüzden umarım yardımcı olmuşumdur saygılar.