Tam Sürümünü Görmek İçin : XP'de klasörü nasıl gizlenir?
terstokat
25/04/2003, 02:07
Yarın, taşınıcam. Şirketinin lojmanına. Bilgisayarı Büyük bir ihtimal meraklılar kurcalamaya kalkışıcak.
HDD'te iki bölümüm var C: ve E: [Depo]
E:/ ulaşılmayı nasıl yasaklarım?
Her klasöre desktop.htt dosyası koysam ve JS şifreleme kulansam aceba olurmu?
Ve ya başka nasıl klasörlere ulaşılmasını yasaklarım?
sürücü gizlemek için bi program var bende ama sadece gizliyor yani sen e: yi gizleyince biri adres çubuguna e: yazarsa e: sürücüsüne girer sadece bilgisayarımda gözükmüyor
klasör şifrelemek için ise ntfs olarak kurduysan sistemi klasöre sağ tıklayıp güvenlik kısmından şifre koyabiliyordun galiba
buraya dosyaeklemeyi bilmiyorum sana özel msj olarak atıyorum programı
İnşallah işe yarar
hehe ordanda dosya ekliyemiyorum :D
dosya eklemenin nasıl oldugunu yazarsaniz yollarım hemen
tweak xp diye bişey var.onunla sürücüyü gizleyebiliyorsun.
DotNetKid
03/06/2004, 10:49
peki sürücü değil de klasör gizlemek.. bunun için bir şey var mı elinizde.. ades cubugunda gizlenmiş olan klasörün adresini yazınca varsın açılsın ama klasör öyle bir gizlensi ki klasör seceneklerinden tüm dosya ve klasörleri göster dediğimizde bile gözükmesin
bende var klasörü gizliyor ctrl + alt + A ya basınca şifre ekranı geliyor şifreyide doğru girersen klasör görünüyor ama adını bilmiyorum akşama evden söylerim boyut küçük isi mail bile atarım yaw...
DotNetKid
03/06/2004, 12:18
ben inetpub u gizlemek istiyorum ama sadece gizlemeli erişime engel olmamalı sonra masaüstündeki kısayolum default.asp yi açmaz :) tamam senin bekliyorum dostum sanırım istediğim böyle bişey..
nerde olursan ol klasörü çağırınca şifre istiyor biliyorsan açarsın bilmiyor isen açılmaz..
PQ MAGİC i dene ben öyle yapıom e: me
partition magic 8
DISKI GIZLEME ;
Sisteminizde sadece geçici (temporary), takas (swap) ve cache dosyaları tutmak için kullandığınız bir disk sürücü olabilir. Bu sürücü muhtemelen hiçbir zaman yedeklenemeyeceği için kullanıcıların dosyalarını burada saklaması istenmeyen bir durum olabilir. Kullanıcıların Windows NT Explorer ile bu sürücüye ulaşmalarını engellemek istiyorsanız, Explorer’a bu sürücünün simgesini My Computer penceresinde göstermemesini tembih edebilirsiniz. Bu metot aslında sıkı bir güvenlik önleminden daha çok bir kaza önleme tekniği şeklinde yorumlanabilir. Sonuçta eğer birisi, simgesi görünmeyen sürücünün orada olduğunu biliyorsa Start/Run ya da komut satırı aracılığı ile sürücüye yine ulaşabilir. Sürücüleri gizlemek istiyorsanız Registry Editor’ü çalıştırın ve HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Policies yolunu izleyin. Burada Explorer anahtarını seçin. Sağdaki panelde Explorer’ın içeriğini göreceksiniz. Buraya NoDrives isminde bir DWORD değeri ekleyin. NoDrives’ın değer verisini belirlemek için gizlemek istediğiniz sürücülere denk gelen sayıları birbirleriyle toplamalısınız. Sürücü sayıları ise şu şekildedir: A=1, B=2, C=4, D=8, E=16, F=32, G=64... Meselâ, D ve E sürücülerini saklamak istiyorsanız NoDrives’ın değer verisi olarak yazacağınız sayı 8+16=24 olacaktır.
Euclides
03/06/2004, 15:08
KlasörADI.{00020811-0000-0000-C000-000000000046}
gibi bir şey yaparsanız ie altandan klasör normal olarak güzükür ama açılmaz...(Hatta denetim masası,bilgisayarım gibi bir şey şeçerseniz. o açılır...)
(HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\'den istediğiniz bir taneyi şeçebilirisiz...)
Ulaşım:
Consol'dan istediğiniz yaparsınız :) :)
DotNetKid
03/06/2004, 17:20
yaa arkadaşlar saolun ama
1- ben inetpub klasörünün gizlenmesini istiyorum sürücü filan değil.. adamlar pc de inetpub diye bir klasör olduğunu göremesin..
2- altıntı : "gibi bir şey yaparsanız ie altandan klasör normal olarak güzükür ama açılmaz..."
bu bi işime yaramaz çünkü ben açılmamasını istemiyorum. sadece görünmesin. dediğin gibi yaparsam bu sefer masaüstünden loclhosttaki bir dosya için tıkladığımda o dosyaya ulaşamam hata verir..
Euclides
03/06/2004, 17:53
hayır vermez
klasörün içeriğine ulaşabilirsin AMA IE tarzı göntüleryicilerle gözetleyemezsin...
yani
xxx\ok.html
çalışılr
ama
xxx\
yaparsan içine bakamazsın....
DotNetKid
03/06/2004, 17:58
yahu hocam farklı şeylerden bahsediyoruz..
o dediğin default.asp ya da hgtm ya da index.htm ya da asp onu biliyorum bunların dışındakiler görüntülemez.. IE ile erişmek istediğimi kim dedi ki..
cok basit yaa
sadece bilgisayrım>>c>>inetpub elle girince göremesin inetpubu.. :) Allah Allah..
Euclides
03/06/2004, 18:50
şşşşş çaktırma AMA WINDOWS98|XP|2K DOSYALARA GÖZATMAK EXPOLER'I KULLANIR
OLAYIN DEFAULT.ASP İLE BİR İLGİSİ YOK BEN NE YAZDIM EN BAŞA BİR ONU OKU
HATA win98'de IE haricinde bir program kullanamazsın.(bu iş için)
klasöradı.CLSID
exporer CLSID'yi uzantı olarak görünce bunun bir activex olduğunu sanıyor ve açamıyor
IcenGuard
03/06/2004, 19:17
yanlıs hatırlamıyorsam 98'de filemanager ı kaldırmamıslardı.
@ntfs
Everyone a "List Folder /read.." e Deny bayragı eklersen halledersin..
(yada gerekli kullanıcı/grup a , everyone belki sorun cıkarır..)
DotNetKid
04/06/2004, 12:40
yaa yazdıklarınızdan nerdeyse hiç bişey anlamadım neden bu kadar uzadı onu da anlamadım :) arkadaşlar şimdi asp ile local bir program yazdım ve farzedelim birine verdim kulanması için.. uyanık ve biraz da bilgisayarla ilgili bir arkadaşı geldi "aa ne güzel bişiy bu bana da versene" dedi ve başladı pc yi kurcalamaya. c:\ ye girse zaten inetpub kabak gibi sırıtıyor orada.. adam biraz daha bişeyler biliyosa düşünür kü inetpub = asp, asp = açık kod.. aha gitti bizim proje :) kim olursa olsun bilgisayarıma çift tıklayıp oradan da c ye girince inetpub klasörünü görmesin ama klasöre sağ tıklayıp gizlemek pek bi işe yaramaz ben bi kere şu EZula mıdır nedir ona yakalanmışım ama tesadüfen gördüm dostan herifler oyle bi gizlemiş ki gizli dosyaları göster özelliği aktif olmasına ragmen görünmüyordu işte böyle bişey..
inetpub sağ tuş gizli tikle tamam de cık..
ing : inetpub sağ tuş properties--> en altta attirubutes--< hidden yanına tikle.
DotNetKid
04/06/2004, 14:25
kardeş şaka ediyosun galiba bu şekil çok kolay onu istemiyorum ya klasör seçeneklerinde gizli dosyaları göster seçeneği aktif ise?
Arkadaşım klasore rundan ulaşır.10 tane yol saydık istediğini kullan.Yok olmaz bunlar diyorsan thirtparty programlar var onları kullan ama sonra nerde benim dosyam dersen mesul değiliz.
ornek program adı;
seleQ & file manager
gizlemek yerine engellesek?.run-->cmd --> cd\ --->cacls inetpub /d everyone yazıp enterla yes de geç.klasor erişime kapandı.açma ; cacls inetpub /e /p everyone:f
IcenGuard
04/06/2004, 22:31
AspKid, ntfs kullanıyorsan bu sayfanın en ustun birsey yazıyor, tekrar bakmanı oneririm.. yoksa bosuna mı yazdım?
IcenGuard'ın önerisinin resmi.
Not:IcenGuard,onada ya adam girip onu kaldırırsa diyecek.. :)
DotNetKid
05/06/2004, 11:10
icenguard cok saol dostum sayfanın en üstündeki yazını biliyorum ve ona cvp da yazdım OS = win 98.. soru sorup da ilgilenmediğimi sanmayın sakın kardeşlerim.. :) skonak öyle bişey demezdim keske o olay dediğim sistede oslaydı sonuçta aşılması imkansız bişey istemiyorum sizden
" imkansızı yapmak imkanszıdır! "
bunu gercekleyen bir program kesin vardır ama ?? tşkler yinede herkese :)
DotNetKid
05/06/2004, 11:15
gizlemek yerine engellesek?.run-->cmd --> cd\ --->cacls inetpub /d everyone yazıp enterla yes de geç.klasor erişime kapandı.açma ; cacls inetpub /e /p everyone:f
dostum sanırım asıl benim yazdıklarım iyi okunmuyor :)
masaüstüne attığım bi kasyol ile inetpub un içindeki bir asp dosyasına erişmek zorundayım dedim erişimi dediğin şekilde kapatırsam masaüstündeki kısayolla da erişemem..
DotNetKid
05/06/2004, 11:16
buarada seleq & file manager adında bi program vermişsin incelicem saol ;)
DotNetKid
05/06/2004, 11:26
c:\>cacls inetpub /d everyone bo komut win 98 de çalışıyor mu bu şekilde denedim olmadı.. bu arada ne iş yarıyor bu.. yani pc heroturumda herhalukarda dediğim şekilde masaüstündeki kısayolun çalıştırılasına engel olmamalı..
Başka bir kimsenin ulaşmasını istemediğim tüm bilgilerim için "Folder Lock" programını kullanıyorum. Özel bir klasör oluşturuyor ve siz şifre belirleyip LOCK tuşuna basınca klasör görünmez oluyor. Şifre olmadan da kesinlikle ulaşılamıyor. Klasöre tekrar ulaşmak için ise programı çalıştırıp şifreyi vermek yeterli. Bu sayede makinemde bulunan tüm şahsi bilgileri güvenle saklıyorum. En azından şimdiye kadar ulaşmayı başarabilen kimse olmadı. :)
DotNetKid
09/06/2004, 20:31
yaa arkadaşlar herkese yardımlarından dolayı çok tşk ederim ama hiç kimse beni anlamıyor benim istediğim klasöre ulaşmayı önlemek değil. yukarıdaki mesajlarımda oldukça detaylı ve güzel açık bişekilde anlattım olayı şifrelersek masaüstündeki kısayolla da sanırım erişemyiz bu da bi işime yaramaz.. :(
thelordie
31/05/2006, 01:53
bayaadır bu konu hakkında bişey yazılmamış sanırım :D ama benimde istediğim bunun gibi birşey mesela MÜZİK diye klasörüm var ve sadece müzikleri içine atıyorum bu klasörün gizlenip gizlenmemesi önemli değil yeterki birisi bu klasöre erişemesin fakat ben yada başkası indirdiği müzikleri bu şifreli olan MÜZİK klasörüne atabilsin fakat yinede o klasörü açamasın :) klasöre erişim içine dosya atmaktan ibaret olsun içinde ne olduu görülmesin :D var mı öyle program :)
@dDotNetkid OS = win 98
Win98 olup olmamasi onemli degil. Onemli olan ne tur bir file system uzerine kurulu oldugu. Eger NTFS ise herhangi bir klasorun icerisinde herhangi bir dosya veya dosyalar gorunmeyecek sekilde saklanabilir. Kullanimi ise inanilmayacak derecede basit. Basitligine ve gunumuzde eskisine oranla daha yaygin kullanilan bir yontem olmasina ragmen goreceli olarak az bilinen bir konu ve yeni yetme hackerlere uluorta yol gostermemek icin burda yazmayi uygun bulmuyorum. Bunun yanisira sizin amaciniza ne kadar uygun oldugundan da emin degilim. Arzu ettiginiz uygulamada bir kac sorun var. Ilk olarak eger sizin disinizda birisi bilgisayariniza administrator haklarla oturum acabiliyorsa istediginiz yontemi kullanin, bilgisayardan anlayan kisi bu dosyalari bulacaktir.
Ikinci olarak Windows 98 gibi bir sistemde guvenlik aramayin zaten. Son olarak masa ustune kisa yol koydugunuzda zaten bu dosyalarin nerde oldugunu herkese ilan etmis oluyorsunuz, icindekiler gizli bile olsa eger siz bu yontemle ulasabiliyorsaniz baskalari nasil olacakta ulasamayacak?
Aç Partion Magic 'i Gizlemek İstediğin bölümü seç araçlardan Hidden görünmezi seç tamamdır açmak içinde tersi ...
thelordie
31/05/2006, 15:15
kendi sorumun cevabı yok muydu burada acaba :( bu cevap bana gerçekten çok lazım :( ayrıca bilgisayardan anlayan birisnin bunu çözüp çözmemesi önemli çözümü çok basit olsun farketmez ama sadece klasörün içinde hangi dosya var hangi dosya yok görmesin erişemesin ama içine istediği programı atabilsin bana o yöntem gerek gerisine ihtiyacım yok :) sorumu tekrar ediyorum işte aşşada :)
bayaadır bu konu hakkında bişey yazılmamış sanırım :D ama benimde istediğim bunun gibi birşey mesela MÜZİK diye klasörüm var ve sadece müzikleri içine atıyorum bu klasörün gizlenip gizlenmemesi önemli değil yeterki birisi bu klasöre erişemesin fakat ben yada başkası indirdiği müzikleri bu şifreli olan MÜZİK klasörüne atabilsin fakat yinede o klasörü açamasın :) klasöre erişim içine dosya atmaktan ibaret olsun içinde ne olduu görülmesin :D var mı öyle program :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.