Tam Sürümünü Görmek İçin : İngilizce & Gelişim & Chat
İngilizce gelişimi için ne yapmalıyım. bu konuda Aşmış olan arkadaşlardan yardım alabilirmiyiz?
Chat&Friend tavsiye edermisiniz? Siz neler yaptınız?
Chat nasıl yapılır ??
Ali Sarı
24/04/2003, 23:25
Sultanahmet Meydanı bu iş için ideal olsa gerek :)
vallahi cevabını bulursan banada söyle:)
25/04/2003, 18:42
Bak bize ne oldu onu anlatayım :)
Önceleri bize kitap almayacaksınız dediler. Hocaların hazırladığı study sheets kullandık. Tamamıyla güncel konuların anlatıldığı materyal olarak kullanıldığı araç gereçlerdi bunlar. İkinci dönem tüm hocalar değişti. Kitap alın dediler. Aldık kitapları dersler çok sıkıcı geçmeye başladı..
Sonra karar değiştirdiler. Gramer Dersleri haricinde alıyoruz bir TDN pazartesileri tüm hafta boyunca dersimiz TDN deki yazıları çevirmek, anlatım kalıplarını kull!nmak. Bir süre sonra komik skeçler filanda hazırlamaya başladık. Özellikle savaş konusunda :) Bush Saddam la kavga eder filan gibi... Gerçi Mecliste az konu olmuyor bize.. :p Bir süre sonra baktık ki gerçekten bayaa bi ilerleme sağlamışız.
TDN : Turkish Daily News
bol bol inglizce yayin izlemek
bol bol ingliz & amerikan kulturunu izlemek
(filmler)
Chat [Aslında "internette(hatta örütbağında) sohbet ederek" demek lazım, Yavuz Bülent Bakiler forumda darbe yapabilir :)]yaparak ben bayağı geliştirdim ingilizcemi ve universitede hazırlık okumadım fakat başka yollarla öğrenmeni tavsiye ederim. Sebepleri de asosyalleşme, verimsiz bir yöntem olduğu için çok zaman kaybı oluyor ve bir tür alt dile alışıyorsun bu da bir eksi bence, ayrıca duyma ve konuşma açısından da dengesiz bir gelişme göstermiş oluyor insan. Diğer tavsiyelere ağırlık vermen daha faydalı olabilir.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.