PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : siz de cevaplamazsanız öleceğim artık.(dbgridde) kartların içeriklerini görebilme.

eylem_guler
24/04/2003, 16:35
Merhaba. Benim bir sorunum var. Ve orda takıldım kaldım. Delphi’de evrak kayıt programı yazıyorum. Hasta kaydı programı. Birkaç tane örnek hasta kaydettim. Hasta kartlarının listesini görmek istediğimde görebiliyorum. Fakat Hastalardan herhangi birinin üstüne tıklattığım zaman hasta kartı açılmıyor. Ben ise hasta kartını tıklattıktan sonra hastayla ilgili bilgileri girebileceğim ayrı bir form açabilmek istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Şimdiden cevabınızı merakla bekliyorum. Teşekkür ederim. (Son olarak lütfen artık siz bari cevaplayın?Artık kimsenin bu konuyu bilmediğini düşüneceğim yoksa.)

Hard`n`Dark
24/04/2003, 17:07
DBGrid'de 0. sutunda primary key'inin tutuldugunu varsayiyorum.

DBGrid'in onClick olayinda myDbGrid.Fields[0].Text'i alarak veritabaninda sorgulama yap, ikinci formunu sorgu sonucuna gore doldur ve daha sonra ikinci formunu ShowModal yap.

SalvatioN
22/03/2004, 15:48
Yani, dbgriddeki bi hastanın üzerine tıklayınca detaylarımı gelsin kısacası? Benmi yanlış anladım yoksa?
Ama DbGrid'de OnClick diye bişey yok, OnCellClick ve OnDblClick var. Sen OnCellClick yordamını kullanıp, primary key olan alanı okutup, ona göre yeni açtığın formda hasta detaylarını getirceksin. Buna benzer bişeyler yapmıştım bi zamanlar,haala bu sorunun cevabını arıyosan yardımcı oliim