Tam Sürümünü Görmek İçin : Harddisk'te bo$ yer var ama yok...
Bu bir donanim sorunu gibi gozukse de degil, $oyle ki;
Benim e$it olarak 4'e bolunmu$ 40 gigabytlik 1 harddiskim var, ayni makinada bir de 30 gigabytelik Linux'a ayrilmi$ bir bolum var.
$imdi bu 40gb'lik bolumun ilk partitioninda (C:), yakla$ik 3.5gb'lik bo$ alan kaldiginda, yer yok diyor Windoze (98se), amma velakin, Linux'tayken bu partitiona istedigim kadar dosya kopyalayabiliyorum. Bu da donanimsal bir ariza olmayacagini du$unduruyor bana.
Yanli$ hatirlamiyorsam daha once bir forumda buna benzer bir soruyla kar$ila$mi$tim, ama nasil cozduk hatirlamiyorum.
Thnx.
:cool:
omerosmanoglu
24/04/2003, 15:35
Bios'u kontrol ettinmi.? (Auto Detect yapıp)
Fdisk yanlış yapılmış olabilirmi.?
Temporary swap olusturuluyorsa, olabilir.
Selam ile,
Acemi'nin söylediği gibi swap dosyasının büyüklüğünden olabilir. Win 98'i bırakalı bir hayli olduğu için ayarın tam yolunu hatırlamıyorum . Windows genelde bu dosyayı geçici olarak oluşturuyor. İstersen bu dosyanın kontrolünü alıp istediğin boyutlara ayarlayabilirsin.
Kolay gelsin
Simdi virus felan gibi bisiy olabilirmi diyecem ama ASA beni kovalamaya baslayacak :D :D
Simdi virus felan gibi bisiy olabilirmi diyecem ama
Bu cumlede, hangi isletim sisteminde virus olabilecegi belirtilmedigi halde, "acaba windows'u mu kasdediyor, yoksa Linux'u mu" diye kimse supheye dusmemistir herhalde :)
omerosmanoglu
24/04/2003, 21:51
Orjinal mesajı gönderen acemi5
Bu cumlede, hangi isletim sisteminde virus olabilecegi belirtilmedigi halde, "acaba windows'u mu kasdediyor, yoksa Linux'u mu" diye kimse supheye dusmemistir herhalde :)
Bu linuxçulardan da hiç bir şey kaçmıyor kardeşim :)
Hicbir i$letim sistemimde virus barindirmiyorum (sandbox, quarantine, sIkI$tIrILmI$ ar$iv dosyalari vb haric).
Bu sorun onceden yoktu, dolayisiyla fdisk yapilirken bir hata oldugunu zannetmiyorum.
W98'in temp swap ayarlari nerededir? (Registry haricinde :) )
Thnx.
Bilgisayarima sag tiklayip ozellikleri seciyorsun, en sondaki tab'in altlarina dogru bir yerlerde gorursun...
"Sanal Bellek" deseydik ya $una ba$tan :)
Swap arattiriyorsunuz bana windoze'da...
Bu sorunu cozer mi emin degilim, ama cozerse bu sorunun neden ortaya ciktigini anlamam lazim, cunku onceden boyle bir sorunu yoktu bu gencin.
Neyse tyvm.
aslinda widows bir file-y silerken tam silmiyodu demi? aklima nedense boyle bisey geliverdi
Silmiyor, o dosyaya olan linki kaldiriyor ama bu harddiskteki kullanilabilir alani etkilemez.
zamanında benimde başıma gelmişti (foruma yazmıştım).
var olan klasörü göstermiyor ancak boyuta bakılınca var. yaklaşık 15 gün o klasöre erişemedim.sonunda kendi kendine geri geldi. bir defasında ise c deki klasörlerin boyutu 1gb iken c de 2gb dolu olarak gösteriyordu. oda kendiliğinden düzeldi.şimdi ise görünen ve içinde data olan bir klasöre tıklayınca bu klasör yok yada silinmiş diyor.tahminimce 1 hafta içinde o da düzelecek.ama diskim yakında tümden uçacak.
puhahahahah :D
canim widows-um!!!
Bozo senin bahsettigin semptomlar hakkaten hayra alamet degil, umarim o harddiskteki onemli bilgileri yedeklemi$sindir (ayni harddiskte degil :p )
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.