Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows .NET Server 2003 Görüntüsü
selam arkadaşlar microsoft dan almış olduğum Windows .NET Server 2003 ü makinaya kurdum makinayı hemen hiç kasmıyor aslında çok hoş en azından xp ye basar :) sizede bir ekran görüntüsü yolluyorum ayrıca mayısın 5 de ankara şeritında ve bu gun yarında istanbulda var www.microsoft.com/turkiye/windowsserver2003 url sine bakın derim girişler ücretsiz işte görüntüde bu. Windows .NET Server 2003 Ekran Görüntüsü (http://www.omeryuce.com/cevizserver20034kbnet.jpg)
XP'ye nasil basar? Ne acidan karsilastiriyorsun? Ayni makinede XP'den daha mi performansli? O koca seyin normal bir makinede pek calisacagini sanmiyorum.
Ayrica, MS'in halen bazı ikonları yeni stile geçirmemiş olmasını da anlamıyorum. NT ya da 2000'den beri değiştiremediler bunu. XP'deki hibritlik cok biçimsiz duruyor. Sanirim o Management Console'u derleyip derleyip aynen tekrar koyuyorlar.. (O kadar da degil tabi, 2003'te baya bir yenilik var teknik acidan da..)
bende beta-sini biraz olsada denemistim. Enterpise olaninin. performansi P4 makinede hic-de fena deildi.
Ne guzel bir server, 256 RAM'de 733 islemci de anca calisirim diyor. (Minumum degerler surunme degeri, Recommended degerler ise anca calisma degeri, recommend degerin iki kati ise, normal calisabilme degeridir)
Bunla ugrasana kadar gider ikinci el P133, 32 ram falan bulur, atarim uzerine son model bir GUI'siz linux (ama uzgörmem), bakarim keyfime $ prompt, $ prompt... Sunucu ise sunucu...
MS'in OS'leri bana artik fabrikasyonOS gibi geliyor. Ben ee++OS'i bekleyecegim.
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Ben ee++OS'i bekleyecegim.
Tebrik ve teşekkür ederim.
selamlar
ee++ xp yi ilk çıktığında kurup kurcaladım ve hiçte hoşuma gitmemişti butonları başlat menusu bi ton pok püsürük bana adeta flash da hazırlanmış bir animasyon gibi gelmişti hızıda yavaştı kısacası benim hiç hoşuma gitmemişti benim makinam p 3 800 256 ram 40 gb hdd var yani makinem ideal bir makina sonra sen bana yaramazsın diyip tekrar windows 2000 e geçtim dün bunu kuruncada yine xp gibi bişi geliyor galiba dedim çünkü install görüntüleri aynı kurulum bitince birde karşıma xp de ki gibi kayan kare ler gelince bu tamamen xp nin yeni sürümü dedim ama az sonra win 2000 server deki gibi ctrl+alt+del e bas ekranı geldi yazdım şifremi girdim önüme Manege Your Server diye bir ekran geldi orayı biraz kurcaladım bir yerindede linux deki gibi kurulu servisleri gösteriyor kurulmamışları seçip kurabiliryorsun başlat butonunu iyiki böyle yapmışlar xp deki parmak kadar bişi di başlata basınca gelen menü y,ne biraz xp ye benziyor ama olsun o kadar olsun gari yani nasıl diyim aslında bunu kullanmadan anlamak belki biraz zordur yada şöyle diyim şekil şemal olarak xp ile win 2000 in kırması yazılımlar ise biraz butonları değişmiş paintin logosu falan vss diye uzayıp gidiyor ha birde bana biraz internette performansı yüksek geldi ama bilmem belki o an bağlantım hızlıydı.
Ansugo güçlü bir performans istiyor o konuda haklısın ama nt tabanlı server isteyenler içinde iyi bir çözüm bence ayrıca benim hep bir benzetmem vardır microsoft zengin adamın oyuncağı linux ise fakir ve orta direğin.
nt tabanlı server? ahah gulerim
microsoftun hicbirzaman gerçekten bir server OS'u olmadı ve gidişlede olmayacak.
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Bunla ugrasana kadar gider ikinci el P133, 32 ram falan bulur, atarim uzerine son model bir GUI'siz linux (ama uzgörmem), bakarim keyfime $ prompt, $ prompt... Sunucu ise sunucu...
MS'in OS'leri bana artik fabrikasyonOS gibi geliyor. Ben ee++OS'i bekleyecegim. [/B]
Ansugo gapi gaptirmam derken sifreleri gaptirdin heralde... :D
Bu arada ee++OS kesinlikle beklenmeli...
Alem os gorecek...
Orjinal mesajı gönderen redial
Ansugo gapi gaptirmam derken sifreleri gaptirdin heralde... :D
Tobe parolalarimi kimse ele geciremez..
Aslinda Linux'a gonul vermeye meyilim var, fakat, yarin oburgun soyle biraz ilerlersem diye korkuyorum. Hani biraz ilerleyipte cesitli (ve muhtelif ve bilirsin...) ortamlarda bir yanlislik edipte iki kelam edeyim dersem; ve oradan birileri "Sen de nereden ciktin bire gâfil mel'un!. Turkiye'ye Linuxu biz getirdik. Ben Linux'un Zeus'u, bilmem kim de Hera'si" der diye korkuyorum.
Ve gercekten korkuyorum, dalga da degil...
Aslinda bu Linux'un "God Mode"unda yasamaya calisan kisiler ile mucadele etme gibi bir niyetim de var... Ama ben galiba yanlis copluklerde geziyorum, bizim copluge mel'un pek ugramiyor.
Meraklisi varsa soyle bir dernek kurma hayalim de var : "Tum i18n calismalarini durdurup, ultimate mail list kicker hazirlamak icin calisanlar dernegi"...
Aman birisi bu dediklerimi duymasin, sizlere cok guveniyorum. Ola ki baska yerlerde duyulursa bunlar : "Linux bir fenomendir. Linux bir olaydir, bu olayin sonu yoktur. Sen ne anlarsin Linuxtan. Linux'u biz yarattik. Bana Zeus de" gibi cevaplar gelebilir, istemiyorum.
Yani olayin aslini Budha 7 bin sene once ozetlemis : Merhaba diyene RTFM denmez! Diyen FS'dir.
Nerde kalmistik? Hah soyle diyorduk : Haydi Ulusal Uzgorelim! Eheh...
( Ve su an birisi gelse benden 30 PC'lik Web Serveri, FTP serveri, Data serveri ile tam tesekkullu bir ag kur dese, Linux'tan baska cozum goremiyorum. Ve benim bunu yapmam icin ne i18n gibi birseye, ne de birkac Linux Tanrisina ihtiyacim yok. make, configure, shutdown gibi 3-5 komut ve bir de mouse kâfi... Yetmez diyen varsa getirsin 30 Bilgisayari...)
Valla Sen bu uzgoru ilen hangi dernegi kursan ilk aidat yatiran ben olurum.
Her nekadar, konu ne olursa olsun 'ben yaptim oldu' , su karsidaki daglarin ufak olanlarini ben yaptim' , 'heey, bak ben havada ucarken donerek tekme atabiliyorum' , ' rahmetli de sollardi' gibi yaklasimlara direk 'ne tarafa gidersem ters tarafa gidin rica ederim' tepkisini versem de linux'u da windows' u --ve digerlerini -- da anadilime ceviren her kimse tesekkur ederim. Ve fakat bir os'un hangi dilde konustugunun cogu zaman pek de onemi olmadigini da belirtmek isterim.
OS bir aractir; os ogrenmek dogustan gelen, kalitimla gecen yetenekler gerektirmez: ogrenilir.
Bu noktada 'ben bilirim' diye ortalikta dolasmak komik olur.
sonuc olarak, buyrun kicker dernegine...
Dedigin gibi Linux, bazilarinin ruh sagligini bozuyor ve bu hasta ruhlu vatandaslar, Linux'un onundeki en buyuk engel. Gerci Linux'un, bu vatandaslarin tekelinde oldugunu dusunmek de dogru degil. Her soruya RTFM demeyen cevreler de var.
Bana sanki Linux ve Ankara bir araya gelirse, ruh sagligini bozuyor gibi geliyor :)
OS'un, daha dogrusu bir sunucu OS'unun belki ana dilinizde konusmasi gerekmez ama kesinlikle karakter kodlamasi baglaminda tum dillerde girdi almasi ve cikti verebilmesi gerekir. Sonunda RH9 bunu cozmus UTF-8'i dogru duzgun kullanarak; oldukca memnun oldum.
Mingitau
25/04/2003, 18:58
Demezler, Diyemezler, Derlerse bana yolla... :p
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.