Tam Sürümünü Görmek İçin : güle güle TOMBALACI NOUMA
F.Bahçe maçında attığı golden sonra elini şortunun içine sokarak yaptığı gol sevinci ile kamuoyunun büyük tepkisini alan Pascal Nouma'nın bileti kesildi. Beşiktaş kulübünden yapılan açıklamada Fransız oyuncunun sözleşmesinin fesh edilerek kulüple ilişkisinin bugünden itibaren kesildiği ifade edildi. Pascal Nouma'nın bu akşam ya da yarın sabah ülkesine dönmesi bekleniyor. Beşiktaş yönetimi Nouma'yı bitirdi.. Siyah beyazlıların geçtiğimiz hafta sonu F.Bahçe ile oynanan maçta attığı golün ardından yaptığı 'anormal' gol sevinci ile herkesin tepkisini çeken Fransız oyuncusu ülkesine gönderildi. Kulüp yönetimi bugün yaptığı toplantıda Nouma'nın 100. yıl coşkusu yaşayan Kartal'ın şampiyonluğa gittiği kritik günlerde, tepki toplayan bu hareketi ile kendilerine büyük zarar verdiği görüşü ağır bastı. Bunun üzerine kamuoyu ve spor çevrelerinden de gelen yoğun baskının da etkisi ile Nouma'nın ikinci Beşiktaş macerası noktalanmış oldu. Olay sonrası Nouma dün bir basın toplantısı düzenleyerek Türk halkından özür dilemiş, Beşiktaş menajeri Sinan Engin ise futbolcuya ceza verilmeyeceğini ve olayın büyütülmemesi gerektiğini söylemişti.
fenerbahçeliyim diye demiyorum iyi oldu :D
oh olsun
Volkan Uzun
22/04/2003, 19:16
acaba ilhan cavcav ne ceza alacak ? yada bunlardan bir cacık olmaz diyen ümit.
Onun bunun gazına gelip iş yaptılar. Sen adamı al bi butun sezon ek biç sula, tam meyvasını toplayacagın zaman yolla gitsin. Varmı boyle bir iş ya. Yarın şampiyon olamadıgımız zaman ama centilmendikmi diyceksiniz. Olmaz boyle şey olmaz.
Adam cıktı ozurunu diledi, cezasınıda alıcak tı. İlhan mansızın mankenlige transfer oldugu bi zamanda, forvetin yukunu git gide omuzuna alan, 80-90 dakika oyunda kalabilen adamı sen yolla gitsin. yokkkk yokkk.
Cavcav ++
Ümit ++
Be$ikta$ yonetimi buyuk hata yapti. Hem severdim ben Nouma karde$imizi.
Gelelim, her gun milletin ortasinda umursamadan api$ aralarini ka$iyan hanzolarin, derbide golu yedikten sonra terbiye abidesi kesilmelerinin komikligine...
Lafim meclisten di$ari.
:cool:
soylentiye gore tff noumaya 3 ay ceza verecekmiş. yönetimde bunu duyuncu şuttt.
I$in asli, Nouma'yi taraftarin istegi ile getirtmi$lerdi, surekli sorun cikarmaya devam ettigi icin gondermeye bahane ariyorlar ama taraftarin tepkisinden cekiniyorlardi.
Boyle bir mevzu da pi$mi$ a$a su katmi$ oldu...
Benim 2. takimim Be$ikta$, ama kalkip maclarina gitmiyorum cok uzun zamandir, eminim bu hafta be$ikta$ taraftari ilginc bir protestoda bulunacaktir.
Yine sahaya sirtlarini doneceklerdir. :)
Besiktas taraftarinin klasik haline gelmis protesto bicimi... :p
terstokat
24/04/2003, 00:36
Nezaman bir insanın yaptıyı işe göre yargılamaya ögreneceiğiz?
Futbolcular kendine çalışan bir ş,rket olarak düşünün ve teknik direktor sadece bu şirketlerin koordinatoru olar düşünün. E ?? iii? ne oldu tek bir hareketen işini iyi yapan bir şirket kapatmaya sizce nekadar doğru. He de şampionlağa koşarken?
Ağbi sen boş ver boş hareketleri, adamın genel olarak bak!
Şampion olamazlarsa taraftar kesin onları suçlar. Sonuçta taraftarlar Nouma'yi sevyor....
Bence taraftarin bu konuda yonetimi suclamasi icin bir neden yok.
Nouma yaptigi hareket ile, BJK kulturunu zedelemistir. Biz yillarca o formanin icinde; Riza, B.Ali, Metin, Recep gibi efendi oyuncular gorduk. Ve her zaman da gormek isteriz (digerlerinde de tabiki)...
Yonetimin tek suclanabilecegi nokta, Nouma'yi tekrardan TR'ye getirmis olmasidir.
Mingitau
25/04/2003, 13:42
Beşiktaş gibi tarihi bir misyponu bulunan kulübe yakışmayan bir davranışın mazur görülmesi hele hele çıkarlar gereği olmamalıydı görüşünü kınıyorum.
Maddi çıkarlardan önemli şeylerde vardır.
Trıbunde cekınmeden kufur eden, yerlerınden soktugu sandalyelerı rakıp taraftara fırlatabılen, trıbune "olmek" ıcın gıden ve bulvar gazetelerını takıp eden taraftar ıcınmı onemlı bu seyler?
Hıc sanmam.. Olsa olsa bu bızım carpık ahlak anlayısımızın bı urunudur.. Yanı ben ıstedıgımı yaparım ısteyen bana yapamaz gıbı.. Kaldıkı adamda bısey yapmadı zaten.. Bu memlekette her elını sortuna sokanı "evıne" gonderseydık ıstanbulun yarısı bosalırdı..
Tartısma baslasın ıstemıyorum ama cuvaldızı noumaya batırmadan once ıgneyı kendı ustumuzde denememız gerekıyor bence..
Fransa'da dogdu, tombalaci oldu, helal sana Nouma, Tombalaci Noumaaa! ooooOOOooooOOOo!
Mingitau
25/04/2003, 15:45
Eline şortuna sokmayan biri olarak İstanbul' un yarısının evine gitmesi taraftarıyım :p
En azından trafik sorunu azalırdı :p
Bence Al Bundy'nin hayran kitlesi de bu duruma cok kizacak.
Az bile yaptılar o tombalacıya bir kere adam ahlak, öz değer falan hiç düşünmüyor. Beşiktaş lıyım utanıyorum; ayıp ya!... Ben o fener taraftarı yerinde olsam. Bir daha ortalıkta tutulacak bir şey bırakmazdım.
Güzel bir akşam gezintisi sırasında Nouma alınır. Bir güzel gezdirilir. Sonra şerbet içirilir. Gerisi de El salla el salla.
Öyle şey mi olur?
Orjinal mesajı gönderen LEthaL
Beşiktaş lıyım utanıyorum; ayıp ya!...
+1 bunu onaylamak için yetersiz.
#include <iostream.h>
main()
{
int i;
for (i=0;i<10000000000000000000000000000000;i++)
{
cout<<"+"<<i<<endl;
}
}
// Tamam mı sevgili sanal_programcı? :super:
İstersen arka planı renklendirip yazıları takla da attırabiliriz. :D
Volkan Uzun
26/04/2003, 20:37
kodun yanliş elion :)
Bende Beşiktaşlıyım, utanıyorum.
Ama neden; Once basın toplantısı duzenlenip ozur diletiliyor, basına bu olayı artık deşmeyelim kapatalım deniyor, ardından ertesi gun 3-5 salak spor yazarının gazına gelip gonderiliyor.
Onun bunun gazıyla iş yaptıkları için utanıyorum.
Orjinal mesajı gönderen sanal_programci
kodun yanliş elion :)
-32768 <-> +32768 (32 Bit)
Benim makinem 64 Trilyon Bit ise ne diyeceksin? :D
Volkan Uzun
27/04/2003, 14:47
syntax hatası var derim :)
Bütün erkeklerin orasında olan şey...
Kendi küçük kopyaları...
Biricik "takıntı"ları...
Her daim el altında bulundurmaktan, arada miskince kurcalamaktan, tombala çeker gibi karıştırmaktan, hakkında ileri geri konuşmaktan, bolca çekiştirip palavra atmaktan pek hoşlandıkları ezeli "silah"ları...
Askerlikte şapla uyutup, emeklilikte hapla uyandırdıkları sevgili yoldaşları...
Peki niye bir futbolcu, gol atınca rakip tribün önünde şortuna çadır kurdurup "tabanca"sını "düşman"a doğrultur?
Niye seks, bir "ödül" değil de "ceza"dır erkek dilinde?..
Niye aslen "zevk" vermeye yarayan bir alet, "zarar" verme kastıyla kullanılır?
Rakipler niye "annesiyle cinsel ilişki"yle tehdit edilir?
Herhalde bunun kökenini, oğlan babalarının vazgeçilmez misafirlik eğlencesi "Göster oğlum pipini amcanlara" böbürlenmesinde aramalıyız.
Biz erkekler, bu teşhirin matah bir şey olduğu zannıyla yetiştiriliriz.
Sonra da bu "gösteri", ömür boyu sürer.
Elde cetvel onu ölçer biçeriz. İlk tecrübeye sınav gibi gireriz.
Bizi mahcup ettiğinde kızar, işe yaradığında azarız.
Yatakta işe yaramadıkça hepten dilimize dolarız.
Kavgada oraya vurur, maçta orayı koruruz.
Hayatımızın kaldıracıdır o; çalışmazsa yok oluruz.
Kütüphanemin sözlükler rafında iki ilginç argo sözlüğü var.
Biri ağırlıkla erkek argosundan derlenmiş; diğeri kadınlarınkinden...
Hulki Aktunç'un "Büyük Argo Sözlüğü", (YKY, 1998) "bizimki"ne tam 124 isim takmış. Affınıza sığınarak bir kısmını buraya alacağım:
"Baston, boru, beton, çakı, çivi, davul, kale, kalkan, kargı, kelle, kereste, kobra, patlıcan, piston, pompa, saksofon, tokmak, vites, zurna".
Şimdi bir de Filiz Bilgölçe imzalı "Kadın Argosu Sözlüğü"nün (Metis, 2001) ilgili maddesine bakalım:
"Amip, bamya, bilibili, bülübülü, çikita, damlalık, elma şekeri, fazlalık, fıskiye, hacıyatmaz, ibibik, lokum, lüle, lolipop, tirbüşon, yavru kuş".
Farkı fark ettiniz değil mi?
Kadınların gözünde haz alışverişine yarayan o sevimli organ, erkek dilinde patlamaya hazır bir suç aletine dönüşüyor.
Adında "vajina" var diye oyun yasaklayan erkek soyu, kendininkinin karşılığına isim değil kahramanlık destanı yazıyor.
Madem zor mevzua girdik, bari "cinsel ilişki"nin iki cinsin argosunda nasıl farklı adlandırıldığını da örnekleyelim:
Erkek argosu:
"Atlamak, becermek, çizmek, çocuğu koymak, dikmek, dizmek, düzmek, geçirmek, halletmek, koli bağlamak, koymak, lehimlemek, saat ayarlamak, sıraya koymak, pompalamak, tezgahtan geçirmek, vurmak".
Kadın argosu:
"Ata binmek, bandırıp yemek, çarşaf boyamak, çiğden doğramak, fik fik, fondip, ilik düğme işleri, ince iş, kaçak et kesmek, köfte patates, kuyudan su çekmek, malak emzirmek, menikür yaptırmak, mutlu etmek, pilavını yemek, şeker ezmek, toksik atmak, yekpare olmak".
Bu adlandırma farklılığı bile yatağa ne kadar farklı yönlerden girdiğimizi göstermiyor mu?
Kadının "yekpare olmak" diye tanımladığı eylemi, erkek bir "saplayan - saplanan" ilişkisi olarak görüyor.
O yüzdendir ki, "çakı"sını elinden - dilinden düşürmüyor.
Peki neden, "eli şortunda gezen adamlar" diyarında Nouma elini şortuna soktu diye tepki gördü?
Buna psikolojide "yansıtma" deniliyor.
"Kişinin yanlışını başkasına atfederek kendini bunu fark etmekten koruduğu bir savunma mekanizması..."
Seyirci, kendi huyunun acısını, onun teşhircisinden çıkarıyor.
Kim bilir kaç cinayetin altında cinsel imalı bir küfür, küçük düşürülmüş bir erkeklik egosu, daha fazla bastırılamamış bir kompleks, yanlış "eksik"i tamamlamaya kalkışmış bir "fazlalık" vardır.
Nouma, bu işi kovulmakla atlattığı için sevinmeli.
Biz de artık organlarımızı oraya buraya sallamaktan, birbiriyle yarıştırmaktan, durduk yerde pohpohlamaktan, uluorta karıştırmaktan vazgeçmeli, onu "savaşmaya değil, sevişmeye" kullanmalıyız.
"Silah"ları bırakmanın, "yavru kuş"la barışmanın zamanıdır.
Can Dündar (http://www.milliyet.com.tr/2003/04/27/yazar/dundar.html)
Bence Okadar Büyümemeliydi...
:) Bazen bu adamın yazılarını okuyucuyu memnun etmeyı gozeterek yazdıgını dusunuyorum.. Onaylamadıgım tek bı yazısı yok cunku..
Mingitau
28/04/2003, 17:37
:D
keşke nouma o hareketi bide uğur dündarın yüzüne karşı yapsaydı
o zaman gerçekten acırdım nouma ya :D
Yukarda anlattıklarınalada paralel olarak, erkeklerimizin 10'da 9 unun, "şey"'ini eline alarak sokakta dolaştıkları bir gercek. Yinede bunun faturasını gidip bi fransıza kesmek bana gore cok yanlış.
Birde bu hareketi ilhan mansız yapsaydı mukavelesini 3 sene fln uzatmak için teklif gotururlerdi onada eminim....
İlhan Mansız'ın böyle bir hareket yapacağına inanmıyorum.
Çünkü bu aile terbiyesiyle alakalı bir şey...
Her insan ailesinin toplam yansımasıdır. (Bazı kimseler bunu kabul etmese bile..)
Bir BT forumu için gereksiz bir konu olduğunu düşünüyorum ve hoşgörünün suistimal edilmemesini umuyorum...
Aynı Hareketi Hakan Şükür'de hyapmıştı tek farkla yedek kulubesindeydi ama gazetecilerden kaçmamış :)
Şahin Bey sinirlendi :P
Sahin++
Bu kadar abartınca bizim de görüntüleri 2 saat zoomlayarak yayınlayan maraton ve bilimum programlardan ne farkımız kalıyor?
Olay bitmiş. Adam cezasını bulmuş ve gönderilmiş.
Bu konu da burada bitmiştir.
- EOF -
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.