PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : C++ Error is not a class or namescape name

Murathan
02/09/2006, 02:26
[C++ Error] mainfrm.h(51): E2209 Unable to open include file 'boost\regex.hpp'
[C++ Warning] mainfrm.cpp(81): W8056 Integer arithmetic overflow
[C++ Error] mainfrm.cpp(273): E2090 Qualifier 'boost' is not a class or namespace name

Yukarıdaki errorlar hakkında bilgi verebilecek var mı bu durum dosyalarda hiç sorun yokken başka bir nedenden olabilirmi.?

acehreli
02/09/2006, 03:16
1) Birinci hata, "boost\regex.hpp" baslik dosyasi bulunamadigi icin olusuyor:

a) Oyle bir dosya olmayabilir: Eger Boost kutuphanesi (boost.org) kuruluysa dosya da var demektir.

b) Derleyici nereye bakacagini bilmiyor olabilir (buyuk olasilikla bu): Derleyiciye bir sekilde nereye bakacagini soylemek gerek. Ya dogrudan -I secenegi ile boost klasorunun hangi klasorun altinda oldugunu soylemek gerek; ya da proje ayarlari altinda "include search path" gibi bir seye o klasoru de eklemek gerek.

c) Dosyaya erisim hakki yoktur (sanmam)

2) Ikinci hata derleyicinin bir tamsayi aritmetik isleminin tasmaya neden olacagini anladigini gosteriyor (Her zaman olabilecegi gibi, birinci hata yuzunden kafasi da karismis olabilir; ama sanmam)

3) Kodda bir yerde boost isim alani kullanilmis ama derleyici henuz onu gormus degil: Bu buyuk olasilikla <boost/regex.hpp> bulunamadigi icin oluyor. Eger bulunup koda eklenmis olsa, derleyici "boost::regex" gibi bir kullanimi kabul ederdi.

Ali

Murathan
03/09/2006, 10:16
Maalesef bunu tanıtamıyorum klasörü borland klasörü içerisinde bir yere kopyaladım bu klasörün yeri önemli değil bildiğim kadarıyla ama install kısmını gerçekleştiremedim.
Bana yapmam gerekenleri sırayla anlatabilirmisiniz çok uzun değilse..
Saygılar..