PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bir domain için birden çok sunucu kullanmak

captainzap
31/08/2006, 21:00
Şu sıralar zihnimi meşgul eden bir konu bu. Benim yapmak istediğim şu diyelim ki www. abc .com diye bir alan adım olsun. bunun içinde çeşitli subdomainlerin olduğunu farzedin "hebele.abc.com" gibi ben bu hebele subdomaindeki scriptin B serverında çalışmasını istiyorum normal ana dizin A serverında. "hebe.abc.com" ve "hube.abc.com" isimli subdomainler ise C serverında. Bunları aynı makinadaki klasörler gibi kullanmak mümkünmü ? mümkünse nasıl yapılır ? yani ziyaretçi hebele.abc.com a girdiğinde B serverındaki scriptin çalışmasını istiyorum kısaca problem bu.

Yada şöyle birşey yapmak güvenli olur mu ?
Sitedeki bir bölümün mysql ini başka serverdan almak yani B sunucusunu sadece mysql için kullanmak güvenlimidir ? Yada ne derece performans verir.

Misal mynet subdomainleri v.s. nasıl kullanıyor ? Tek serverla yapmıyordur heralde :) onu merak ediyorum.

Revlis
31/08/2006, 22:11
E zaten işin normali o değil mi ki ??
Dns sunucundan subdomain i başka bir makineye yönlendirirsiniz olur biter.

güvenlik konusunda fark olmaz. Performans artırmak ya da stabilite artırmak için kullanılabilir.

captainzap
31/08/2006, 22:58
işimi görür yani bu yöntem ...

perlci
31/08/2006, 23:43
Yazdığın düşünceler uygulanabilir ,ancak performanslı olmaz. Güvenlik için diyorsan belki ama ,biri kırılınca diğeri işe yaramaz.

Revlis
01/09/2006, 11:41
Eğer amacın web sitesi içinse bence daha performanslı olacaktır. Eğer bir site diğerini çağırmıyorsa biri göçtüğünde diğeri de göçmeyecektir. Ki bir çok site mirrorlarını bu şekillerde barındırır.

Eğer ActiveDirectory yapısından bahsediyorsak DFS zaten bu işi hallediyor..

zbahadir
01/09/2006, 12:19
Sitedeki bir bölümün mysql ini başka serverdan almak yani B sunucusunu sadece mysql için kullanmak güvenlimidir ? Yada ne derece performans verir.

İki sunucuda aynı DC'de yer alıyorsa MySQL'i diğer servere kurmak yüklü işlemlerde avantaj sağlayabilir. Şunuda unutmamak lazım ki MySQL işlemleri sunucuyu en çok yoran işlemlerdir.

Ben olsam güçlü bir sunucuyu MySQL sunucusu olarak ayarlardım ve web sunucularını orta düzey sunuculardan oluştururdum.

captainzap
01/09/2006, 13:59
Aynı dc de yer alacak sunucular. 2 sunucum olsa ve biri güçlü bir sunucu olsa onda sitenin tüm veritabanını çalıştırsam yani B sunucusunu sadece mysql için kullansam A sunucusunu ise scriptler için kullansam. Performans değişirmi ? artar mı azalır mı ?

@perlci güvenlik için değil, sadece sistemin yükünü azaltmak için böyle birşey düşündüm, bunu merak ettim.

AhmetBSD
04/09/2006, 23:08
nfs ile uzak makinedeki dizinleri tek sunucuya bağla :D subdomainleri farkli serverda calistirmanin nedeni performans ise.. bunun icin farkli yöntemler var yük dengelemesi yapabilirsin