PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : network mü Web Tasarımmı

Gurhan
20/04/2003, 16:25
bu sene İnşallah okulu bitiricem okuldan sonra kurs almak istiyorum ama network üzerine mi yoksa web tasarımı üstünemi olsun karar veremedim
yoksa ne kursu oku araştır öğren mi diyosunuz :)

ASA
20/04/2003, 16:41
Bence web tasarimi uzerine kursa gitmene gerek yok, bunu kendi evinde de becerebildigin kadar yaparsin (yani kimsenin sana frontpage nasil kullanilir diye gostermesi icin onlara para bayilman gerekmez).

Ama ag sistemleri icin bence kendini geli$tirme bir yere kadar olur, bunun icin iyi bir kurs ya da pratik mekani ayarlayabilirsen kendine, ne mutlu sana.

Web Tasarimi:
Yazilimlarla daha cok ugra$acaksin, belli bir sanatsal goru$ acisi gerektiriyor, gunumuzde elini salladin mi webmastera carpiyor dolayisiyla + yeteneklere de sahip olmalisin.

Ag kurulumu /(yonetimi):
Donanimlarla bogu$manin yaninda yazilimlarla da arada ba$in belaya girebilir. Ce$itli i$letim sistemlerini kullanman, taniman, degi$ik alanlarda kullanilan ag sistemlerini denemen, son teknolojiyi takip etmen (kablosuz aglar vs), guvenlikten biraz olsun anlaman, Micro$oft'un sertifikalarina sahip olmanin sana bazi artilar getirecegi ku$kusuzdur.

Ama bence bu mesaji yanli$ foruma yazdin :)

:cool:

Gurhan
20/04/2003, 16:50
nereye yazıcağımı bilemedim ki :)

çok saol

bu arada konuyla ilgisi yok ama senin imzan yanlış hatırlamıyosam ingilizlerin ençok güldüğü fıkraymış ama ben onca kişiye anlattım hiç gülmediler
:D

Çakya Muni
20/04/2003, 19:36
İkisi bir birinden çok farklı alanlar ve farklı beceri ve ilgi gerektiriyor (Bknz. ASA'nın mesajı). O yüzden kimse bu konuda sana kesin bir şey diyemez, hangisine ilgi ve becerin o alana yönelmelisin bence...

Gurhan
20/04/2003, 19:43
ağ konusunda becerim oldugunu nasıl öğrencem ki
kimse bana 10 makine verip bunların birini server diğerlerinede ayrı ayrı sistemler kurup test et demiyor ki
tasarımla uğraşıyorum biraz ciddi bi kaç tanede site yaptım ödevler için ama ağ konusunda neler yapabilirim bilmiyorum...

Zerzevat Adam
20/04/2003, 20:14
bencede ağ konusunda almalısın ama benim tavsiyem kurs alacağına öncelikle ağ kuran firmalarda fln staj gibi birşeyler yapman çünkü en azından terimleri öğrenirsin deneme imkanın olur bence....

yani sen bilirsin web tasarım öğrenirsin zaten birşey gerekmiyor pek programları iyi bileceksin ilham gelip ortaya birşeyler koyacaksın..

ProxY
20/04/2003, 20:41
Eğer bunu hobi olarak düşünüyorsan, Web Tasarımı öneririm. Ama iş amaçlıysa Network ağır basar. Web tasarımı daha çok yaratıcılığın eseridir ve gelgit anlarında ne çıkarabilirsen ortaya... Networkte ise, ilk olarak Microsoft ve sonrasında Cisco'nun sertifikalarına sahip olmakla sabit ve yüksey düzeyde gelir imkanın olacaktır. Ama bu kurslardan önce imkan bulursan 2 sistem kurmalısın ki donanımsal anlamda temel taşları tanıyabilesin, imkanın yoksa da VMWare(Vitrual Machine) bi anlamda emülatör, bu tür programlarla kendi sistemin içinde alternatif bi sistem daha oluşturursun. Bununlaysa, kısıtlı ama Ağ Protokolleri hakkında fikrin olabilir.

Ama bana sorarsan network derim, çünkü web de bir networkün meyvesidir...

Gurhan
20/04/2003, 20:53
Orjinal mesajı gönderen ProxY
olabilir.Ama bana sorarsan network derim, çünkü web de bir networkün meyvesidir...

ee insan bilince böyle güzel cevap lar veriyo :)

çok sağulun...