PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ne sanal kartım var ne Kredi Kartım Ben şimdi nasıl ödeme yapacağım :(

Murathan
21/08/2006, 03:03
Arkadaşlar acil Godady'ye para ödemeliyim hemen almam gereken domainler var ve pazartesiye kadar bekleyecek zamanım yok.
Ne olur yardım edin.Finansbank'tan parayı havale ile gönderemem mi?
Bu parayı Godady'ye hemen ödemeliyim ama nasıl?
Paypal kabul ediyor galiba ama havale olabiliyor mu?
Paypala havale kabul ediliyormu peki?Önce paypala paypaldan Godady'ye ödeme yapsam?
Ne olur yardım edin :utangac:
Finansbank sanal kart var demişlerdi ama başvuru yapıp 1 hafta sürecek maraton sonrası sanal kart verdiklerini belirtmemişlerdi.
Şimdi ağalar bakıp düşünecek (neyi düşüneceklerse zaten 0 limit..) taşınacak bana uygun olursa 1 hafta içinde SANAL KART başvuru neticem açıklanacak.
Bir defada herşey ızdırapsız olsa şu ülkede hani bir sıraya girmeden bir kaç tuşla bir kaç saniyede elektronik, teknolojik...

Biz göremiyeceğiz herhalde çocuklarımız görür inş.

mrcplus
21/08/2006, 03:22
Arkadaş , aile , akraba.. Birinde mutlaka kredi kartı olmalı.

zbahadir
21/08/2006, 14:05
En iyisi tanıdık birisi vasıtasıyla alman.

Murathan
23/08/2006, 22:41
Yazarken farketmemiştim ama çok dramatik yazmışım "ne olur yardım edin.." felan gibi yalvar-yakar bir durum beni bu duruma düşüren godady'ye ...

Herneyse buraya konuyu açarken beklentim birinin çıkıp "Senin hala şu siteden haberin yokmu paranı oraya transfer ediyor sonrada oradan kredi kartın varmış gibi işlem yapabiliyorsun.." demesiydi..

Ben çok aradım ama bulamadım PayPal bile aslında bu hizmeti verebilir ama sadece kredi kartı ödemesi kabul ediyor bildiğim kadarıyla yoksa yanılıyor muyum?
Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa minnettar olacağım.

Yakınlarıma gelirsek o konuyu ne ben açmak istiyorum ne siz sorun..
Öyle ..oktan bir muhabbet işte hiç istemem daha iyi vesselam..

Mingitau
24/08/2006, 00:36
Yanına 5 YTL al Garantiden hesap açtır, hemen internet hesabını açmalarını iste, müşteri temsilcisine biraz markaj yapınca hemen açıyorlar.
Oradan anında sanal kartını oluşturabilir ve kullanabilirsin. Onay filan beklemene gerek yok.

gurelcenk
24/08/2006, 13:32
mingitau , sanal kart oluşturmak için ana bir kart gerekiyor diye biliyorum
çünkü harcamalar belirlediğin limit dahilinde ana kartdan kredilendirilmesi gerek
eğer böyle değilse çok hoş...

finansbanktan direkt havale yapman demek çok iyi bir havale masrafı ödemeye hazır olman demek.
ayrıca hesabın yoksa gidip havale çıkartamazsın.

asoza
24/08/2006, 14:46
Ben yardımcı olayım.
Siz benim hesabıma eft yapın. Ben domainleri alayım. İşiniz görülsün. Ancak parası yatmayan domaini almıyorum. Bakınız geçmiş tecrübeler...

Ömer
25/08/2006, 10:04
Yazarken farketmemiştim ama çok dramatik yazmışım "ne olur yardım edin.." felan gibi yalvar-yakar bir durum beni bu duruma düşüren godady'ye ...

Herneyse buraya konuyu açarken beklentim birinin çıkıp "Senin hala şu siteden haberin yokmu paranı oraya transfer ediyor sonrada oradan kredi kartın varmış gibi işlem yapabiliyorsun.." demesiydi..

Ben çok aradım ama bulamadım PayPal bile aslında bu hizmeti verebilir ama sadece kredi kartı ödemesi kabul ediyor bildiğim kadarıyla yoksa yanılıyor muyum?
Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa minnettar olacağım.

Yakınlarıma gelirsek o konuyu ne ben açmak istiyorum ne siz sorun..
Öyle ..oktan bir muhabbet işte hiç istemem daha iyi vesselam..

senin konunla alakası belkide yok ama amerikadaki bir firmadan havale yada kredi kartı olmadan nasıl alışveriş yapmayı düşünüyorsunki dediğin bana saçma geldi açıkcası ben onlinenic kullanıyorum senelerdir yüzlerce domain reg ettim ve bu kaydettiğim domainlerin %80ninde benim krei kartım yoktu eşden dosttan alırım hala o yüzden godaddy i suçlaman yersiz eft ile alacaksan gidip turkticaretten alabilirsin ama ordan almadan önce 3-5 defa düşün derim

astronot
25/08/2006, 12:57
Yanına 5 YTL al Garantiden hesap açtır, hemen internet hesabını açmalarını iste, müşteri temsilcisine biraz markaj yapınca hemen açıyorlar.
Oradan anında sanal kartını oluşturabilir ve kullanabilirsin. Onay filan beklemene gerek yok.

bu olayı bende düşündüm fakat tam olayı kestiremedim şimdi biz oraya 5 ytl ile hesap açtırcaz sonra oraya diyelim100 ytl yatırdık ve 20 ytl ye domain aldık ya adamlar o hesaptan 20 ytl yerine hepsini çekerse bunu anlayamadam tam biraz açıklarmısın kazıklanmayalım da bide +18 meselesi:aglama:

Mingitau
25/08/2006, 13:18
mingitau , sanal kart oluşturmak için ana bir kart gerekiyor diye biliyorum
çünkü harcamalar belirlediğin limit dahilinde ana kartdan kredilendirilmesi gerek
eğer böyle değilse çok hoş...

finansbanktan direkt havale yapman demek çok iyi bir havale masrafı ödemeye hazır olman demek.
ayrıca hesabın yoksa gidip havale çıkartamazsın.

Sanal Bonus Kart ya da Sanal Miles KArtı oluşturmayacaksınız. Sanal Kart oluşturacaksınız. Sanal kartınıza msela 10 $ lık domain alacaksanız 16 YTL koyacaksınız. Domaini alacaksınız, geri kalan kısmı hesabınıza tekrar geri geçirebilirsiniz.

Sanal Kart ile Bonus ya da Mil kazanamassınız, ama benimde hala ne işe yaradığını bilmediğim bir Yeşil Puan veriyor :p

Kısaca Garanti Sanal Kart bir kredi kartına bağlı bulunmayan default halde limiti 1 kuruş olan prepaid bir sanal kart. Harcayacağınız tutarı harcamanızdan once Vadesiz hesabınızdan karta ödeme olarak aktarıyorsunuz, harcıyorsunuz, kartta kalan para varsa onu isterseniz vadesiz hesabınıza geri koyabiliyorsunuz(nokte)

Garanti Bankası bu ayki CC ekstrem de indirim yapar mı acaba bu kadar reklamını yaptık :p :hey: :ginginn:

HunTER
25/08/2006, 14:36
Bu arada bır not, garantı sanal kart uygulaması bır suredır calısmıyor..

Mingitau
25/08/2006, 15:54
Bu sabahodeme yaptım ?:garip: :hmmm:

HunTER
25/08/2006, 16:38
Suan calısıyor.. Ama bır kac haftadır calısmadıgını bılıyorum.. Bu yuzden hostıng ucretını havale etmek zorunda kalmıstım..

gurelcenk
25/08/2006, 19:57
Mingitau televizyondan daha iyi reklam oldu...
açıklama için teşekkürler:p
ben bir garanti sanal karta bakıyım :rolleyes:

eGeMx
25/08/2006, 22:34
Paypal da havaleye 1 haftaya varan onay süreleri oluyor. Fakat işlerinde çok ciddiler. Bir problem çıktığında Amerikadan sizi arıyorlar. [ İsterseniz Türk çevirmen bile veriyorlar. (Şansınıza, yıllardır amerikada yaşayan Türklerden "Hanıımefeendii Kıızıım "gibi uzatmalı seslerle seslenenlerden gelebiliyor.) ]

Mingitau
25/08/2006, 23:50
Paypal da havaleye 1 haftaya varan onay süreleri oluyor. Fakat işlerinde çok ciddiler. Bir problem çıktığında Amerikadan sizi arıyorlar. [ İsterseniz Türk çevirmen bile veriyorlar. (Şansınıza, yıllardır amerikada yaşayan Türklerden "Hanıımefeendii Kıızıım "gibi uzatmalı seslerle seslenenlerden gelebiliyor.) ]

Paypal da nasıl havale yapabiliyorsunuz Türkiye'den?

Murathan
29/08/2006, 02:07
İşte! Benim gerçekten sormak istediğimde buydu kardeşim ben paypal'a havale yapamazmıyım Godady'yi suçladığımı belirtmiş arkadaş ne haddime adam istediği gibi çalışır ama bana biraz tuhaf geldi ben kredi kartımı kullanmak istemiyorsam yada yoksa yada neyse ben parayı havale gibi mesela IBAN olayı var yada w.union gibi transfer işlemi yapılabilecek alternatif çözümler var bunlardan hiçbiriyle değilde sadece kredikartı ve paypalla ödeme alması benim tuhafıma gitti yoksa ne haddimize(!) yüce(moda oldu) Godady'i eleştirmek..
Google gibi oda yücelerden oldu :sus:
Gerçekten gecenin yarısı üşenmeyip yazmıştım sonrada bu adamlardan herşey beklenir ne olur ne olmaz diyerek hepsini sildim.
Kısaca yazdıklarımdan çıkarılacak ders bu bankaların verdiği SANAL KART iddia edildiği gibi "0" limitli değil kardeşim.
Garantide dahil!...
Sadece vatandaşı kazanmak için hani şu dillerine hep doladıkları sırf hizmet olsun diye müşterilerine sırf kaliteli hizmet anlayışıyla GERÇEKTEN "0" LİMİTLİ internette herkesin gönül rahatlığıyla kullanabileceği kredi kartına istenirse bağlanan (adam niye istesin ki.. ) SANAL KART'ı ilk kim verecek merak ediyorum..
Olur mu? Hiç zannetmiyorum.Güvenli Alışveriş? Peh!.. Külahıma anlatsınlar..
Nasıl olur bal gibi oluyor güvenlik sadece kart numaralarınımı kapsar yoksa atıyor a firmasına girdiniz iptal ettiğiniz bir ürün için iptal edilmedi haberiniz yok bi bakıyorsunuz ana! hesabınızda bankaya borçlu görülüyorsunuz..
Ben sırf bu konuyu bir araştırın derim SANAL KART gerçekten sanal yok yani öyle şey yanlış yönlendirme bankalar bunu hep yapıyor isterseniz bir araştırın zaten içinizde GARAnti dışındakiler %100 kredi kartı ek kart şeklinde çalışıyor garanticilerde SANAL KART sadece kendilerinde sanıyorlar ama oda öyle değil..
Uluslarası anlaşmalar yazışmalar maddeler felan bir açtılarmı önünüze deste deste yaprakları üzerinde karınca gibi yazıları çık işin içinden..

Herkes bu kısmı biliyordamı ne yapayım deyip geçiyor yoksa gerçekten vatandaş SANAL KARTmı kullanıyorum sanıyor..
Saygılarımla..
Bu konunun irdelenmesi iyi olacaktır kanaatimce..

Murathan
29/08/2006, 02:11
Ben yardımcı olayım.
Siz benim hesabıma eft yapın. Ben domainleri alayım. İşiniz görülsün. Ancak parası yatmayan domaini almıyorum. Bakınız geçmiş tecrübeler...

Teşekkür Ederim geçici olarak hallettim ama yine böyle bir ihtiyaç doğdu ve bundan sonrada sürekli bu şekilde olacak gibi..
Eğer yakın bir zamanda halledemessem seninle irtibata geçebilirim arkadaşım ilgi gösterdiğin için ve samimiyetin için çok teşekkür ederim..
Saygılarımla..

Murathan
29/08/2006, 02:15
Bu gidişle finansbanktan sanal kart adında e-cardfinans kartım çıkana kadar ben bundan sonraki birkaç siparişi daha ödemiş sonrada garanti sanal kartımı kullanmaya başlamış olacağım herhalde..
Zaten öyle bir durumda da finansbank'ı tamamen bırakır Garanti'ninde sanal kart ve diğer hizmetlerini kullanıp mümkün olduğunca söylediklerine kulak asmam herhalde..
Altı üstü sıfır limitli bir kart istiyorum görürsünüz büyüyünce bir bankada ben açacam gösterecem vatandaşa hizmet ne oluyor :Pp
Son olarak;
Paypala banka üzerinden transferin (kredi kartı olmadan yapılabilecek) çözüm yolunu biliyorlarsa lütfen yazsınlar hep dua edecem ömrümce minnettar olacam çünkü sürekli paypalla çalışmam gereken projeler var paypal bana göndermesin ama ben paypala kredi kartsız Türkiyedeki hesaptan nasıl para aktarabilirim??

Ömer
29/08/2006, 09:25
godaddy niye sadece paypal ve kredi kartı kullandırıyor soruna şunu eklemek isterim godaddy dünya çapınca ciddi markalardan birisi türkiyede yayınlanmasada tv reklamları veren ciddi yatırımlar yapan ve oldukcada güçlü bir firma http://www.webhosting.info/registrars/ bu adrestende bakarsan ne oluğunu anlarsın adam bu kadar domain kaydediyor bunları kayıtederkende kredi kartı yada paypal dışında (halave gibi) bir sistem kullanırsa bana göre başedemez binlerce başvuru olacak bunların bir çoğuda hatalı olacaktır kişi ya hesap numaralarını yada isimleri atalı girecektir vs.vs. diye uzar bu ama kredi kartı ve paypalda bakıyor kart yada paypal müsaitse parasını çekiyor sanada domaini veriyor bu konusmalar daha uzar gider

(not olarak belirtiyim godaddyle çalışmıyorum ben onlinenic reselleriyim ondada mantık aynı ama o havalede kabul ediyor :))

Mingitau
29/08/2006, 10:31
Yahu nedir bu?

Gönderemediysen gönderemedin bize ne? Sen SWIFT yap bakam ABD' ye de 10$ için 200 $ transfer parası ode... Ne sacmalıktır yahu.