PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : CorelDraw Hakkındaki Sorular?

the-webmaster
16/08/2006, 17:20
Arkadaşlar CorelDraw hakkındaki sorularımızı Burda paylaşalım..

Not: Yönetimden ricam bu konuyu sabitleyebilirmiyiz ?

the-webmaster
16/08/2006, 17:21
Arkadaşlar CorelDraw 13 versiyonun mac'e uygununu bulabilirmiyiz ?

LeftEyeNine
16/08/2006, 21:07
What languages/versions/platforms/are available?
CorelDRAW Graphics Suite X3 supports the latest operating system release: Windows® 2000, Windows® XP Tablet PC, or Windows® XP.

Malesef yokmuş.

bilgar
04/09/2006, 15:26
Arkaşlar corel draw 11 de matematik formullerini (aynı MathType ta olduğu gibi) kolay yazmamı sağlayacak bir program var mı? Ya da math type ta yazılan formüller corelin içine nasıl atılır?(import ederek alıyorum ama özel semboller sigma,pi ve integral işareti yerine garip şeyler çıkıyor) Yardımlarınız için teşekkürler
Aşağıda resimleri var.

busy
05/09/2006, 22:57
MathType kullanmadığım için söylediğim yolun ne derece işine yarayacağını bilmiyorum. Matematik formüllerini içeren fontu sisteme ekledikten sonra CTRL+F11 kısa yolu ile açılan pencereden sistemindeki tüm fontları ve özel karakterlerini görebilir, taşıma yöntemi ile de çalışmana ekleyebilirsin. Taşıdığın karakterleri sembol olarak görür. imlecin yanıp sönerken karaktere çift tıklarsan font olarak çalışmana dahil edebilirsin

pur
07/09/2006, 23:48
arapça işlerde corel sapıtıyor ?

kursad
09/09/2006, 18:20
MAtlabdan corele nesne aktarmak için Windows un OLE sistemini kullanabilirsiniz. Ya da mathlab tan eps kaydedip (olduğunu varsayıyorum) corel e import edebilrsiniz.

pur
10/09/2006, 23:25
MAtlab harf harf alan bir program yanılmıyorsam rusca ve arapça kart vizit tasarımlarında kullanılabilir yalnız ortada 30 küsür sayfa ürün tanıtan arada latin harfleri olan bir kullanma kılavuzu gibi bir sorun var. isteseniz denemesi kolay. arapça googleden bir metin bulun word e kopyalayın araya 1 2 gibi bir rakam ( "parantez" gibi karakterler ekleyin sonra bunu kopyalayın ve corel de pasteinside veya farklı direk text alanı içine yapıştırın latin harfin sağında kalan kısım soluna, solunda kalan kısımda sağına geçmiş olduğunu göreceksiniz
break apart yapınca tekrardan yerlerine gidiyor. ama bu zamana kadar programınız error vermezde kapanmazsa curve edip save edip diğer satır olayına ki bu böyle devam ediyor. tam bir işkence. freehand ve ai de de bunu yapmaya çalıştım onlarda daha farklıı sıkıntılar verdi. benim corel versionun 12 diğerlerinde deneme fırsatı bulamadım. windows a asya dil setinide kurdum fontlardan kaynaklı bir problemde olduğunu sanmıyorum. bu konuda engin deneyimi olan arkadaşların bu konuda yardımcı olmasını isterim. şimdiden herkese teşekkür ederim...

kursad
12/09/2006, 10:12
Mathlab da nerden çıktı :) math type demek istemişiz :)

pur
13/09/2006, 20:47
ehheeh

pur
13/09/2006, 20:52
corelde 20 sayfa katalog işi var resim sayısıda fazla işi filme göndermeden document info ya baktım be bitmaps altında bir rgb resim uyarısı gördüm tek tek her resme rgb mi diye bakmak yerine edit+find object menüsündeki özelliklere baktım ama direk rgb resmi arattıran bir özellik göremedim (corel 12) bende bitmaps seçeneğini seçip gözümü alt status bardaki CMYK RGB gösteren kısma bakarak durmadan next diyerek farklı bir çözüm buldum ama direk resmi bulmaması ilginç geldi. objelerde buluyor ama bitmap da bulmuyor sanırsam...

Tako
15/09/2006, 11:34
corelde 20 sayfa katalog işi var resim sayısıda fazla işi filme göndermeden document info ya baktım be bitmaps altında bir rgb resim uyarısı gördüm tek tek her resme rgb mi diye bakmak yerine edit+find object menüsündeki özelliklere baktım ama direk rgb resmi arattıran bir özellik göremedim (corel 12) bende bitmaps seçeneğini seçip gözümü alt status bardaki CMYK RGB gösteren kısma bakarak durmadan next diyerek farklı bir çözüm buldum ama direk resmi bulmaması ilginç geldi. objelerde buluyor ama bitmap da bulmuyor sanırsam...

bitmapleride buluyor anladığıma göre şöyle yaparsan çözüme ulaşacaksın

find wizard > begin a new search > object types > other bitmaps > specify properties for bitmaps > burdan RGB COLOR seçeneğini seçin ok deyin ileri dediğinizde sadece rgb bitmapleri bulur...

c|ost
20/09/2006, 13:54
Corel Draw 11 ile çalıştığım bir belgeye dışarıdan "bitmap resim" ekledim. Çalıştığım tüm bitmaplar ve corel draw belgesi aynı klasör içerisinde yer almasına rağmen, aynı çalışmayı farklı bir bilgisayara taşıyıp (çalışma klasörümü) açmayı denediğim zaman bitmap resimleri görüntüleyemiyorum. Acaba Corel Draw içerisinde Freehand'de olduğu gibi bir embed komutu olması söz konusu olabilir mi ? Bu sorunu nasıl çözebilirim ? Teşekkür ederim.

(Hem ofis hem de evimde CorelDraw11 kullanıyorum, her iki bilgisayarımda da Windows XP yüklü yani bütün şartlar evimde ve ofisimde eşit)

kursad
21/09/2006, 10:14
corel draw da bitmapleri linkli çalışmak çok sağlıklı değil. Eğer itmapi import ederken linklemediysen zaten embed olarak gelir.

Bİtmaplerin linkliyse Bitmap>Resolve Link ile embed yapabilirsin.

serhansah
05/10/2006, 17:28
Abi Acil Corel Draw 11 in Türkçe Yaması Lazım Bulamıyorum Bir türlü Bir sitede buldum VIP üyelik istiyor çıldırtacaklar beni VIP olmak parayla değil ki parayla olalım ÖlÜm... Sizden Ricam bulabilirseniz Link Verirmisiniz?

rahmetli
11/10/2006, 18:56
c|lost : Resimleri CMYK'ya convertlersen hem boyut da nasılsa fazla büyük olmaz, belki sorun olmaz o zaman. Denedin mi daha önce bilmiyorum...

rahmetli
16/10/2006, 11:03
http://img301.imageshack.us/img301/8585/hataqe5.jpg

Arkadaşlar bilgisayarımda bir corel dosyasına çift tıklayıp açtıktan sonra Corel Draw 13 açılıyor, açıldıktan sonra metin kutusunu sütunlara bölmek için Text / Columns butonuna bastıktan sonra sürekli üst resimdeki hatalar çıkıyor. Bunu nasıl engelleyebiliriz? Çünkü Corel Draw içinde dosyayı Open'a girip açınca aynı hatayı almıyorum.
Şimdiden teşekkürler.

hserkans
17/10/2006, 18:54
Arkadaşlar Corel 11'de bir resme nasıl gölge efekti verebilirim? Teşekkürler şimdiden..

gr@fiker
19/10/2006, 04:56
Corel 12 'de gölge eklemek için interactive tools flyout'dan drop shadow butonuna tıklarsan gölge verir.Corel 11'de aynısı olabilir.Bir bak istersen..
Kolay gele...

hserkans
22/10/2006, 23:42
Peki Interactive Contour Tool'un kullanımı nasıldır? Gif'e uygulamaya çalıştım ama olmadı :(

kursad
27/10/2006, 15:29
Peki Interactive Contour Tool'un kullanımı nasıldır? Gif'e uygulamaya çalıştım ama olmadı :(
Interactive Contour Tool sadece vektör nesnelerde kullanılır. Senin uygulamaya çalıştığın nesne (gif) bir bitmap nesnesi olduğu için hiçbir hareket gözlemleyemezsin.

dilano
24/12/2006, 13:08
coreldrawı yüklerken hata olustu
.Error 1402. couldnot open key:
HKEY_LOCAL_MACHİNE/Software/classes/COLfile/deaultIcon.veriyfy that you have sufficient acces to that key, or contact your sport personel
böyle bir hata bu konuda yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler neyapmam gerekiyor

xxsiyahxx
24/12/2006, 19:10
Arkadaşlar Corel 11'de bir resme nasıl gölge efekti verebilirim? Teşekkürler şimdiden..

Corel 11 de
"Interactive Drop Shadoww Tool" ile gölge verebilirsin
www.coreldersi.com

boramat
04/02/2007, 16:21
konunu başlarında corelve mahtype sorunundan bahsedilmiş üzerinden de zaman geçmiş ama yine de kendi tecrübemi söylemerk isterim, mathtypeden corel x3 e direk herşeyi atabiliyorsunuz ve hiçbir problem olmuyor

cezaforever
19/03/2007, 16:30
BEN Corel Paint Shop Pro Photo XI i indirdim ama Yükleyemedim :(:( Mail ve pasword istiyor nasıl olacak o ben anlamadım birşeyde yapamıyorum:(:(

busy
19/03/2007, 17:53
Siteye kayıt (http://www.corel.com/servlet/Satellite?pagename=CorelCom/ProcessLayout&lc=en&ppg=CorelCorp/Account/Registration&typeId=100192&q_5132_51515=null&remember=false&qt_5133_50639=null) olacaksın, ordaki bilgilerin ile programı trilal olarak kullanabilirsin

cezaforever
20/03/2007, 20:44
Teşekkür ederim busy kardeş

fanatik_fbli
23/03/2007, 19:40
merhaba ben corel öğrenmek istiyorum, acaba corel programının en son sürümü hangisi , hangisini indirmeliyim acaba?

emre90
23/03/2007, 20:57
Benim bi sorunum var corelin hangi sürümünü yüklersem ya ilk yüklemede program açılıyor new diyorum
hiç birşey olmadan hemen çıkıor yada yüklüyorum pc kapatıp açıyorum hata raporu verior yardımcı olursanız sevinirim

gri_tasarım
28/03/2007, 13:46
mathtype da yaptığın formülü resim formatında yapman gerekir diğer türlü import yapman yada başka bir şekilde uğraşman yersiz olur.