Tam Sürümünü Görmek İçin : karadenizli!
ahmet ustun
19/04/2003, 09:51
Adam dükkana girdi ve hamsi istedi.
“Karadenizli misiniz?” diye sordu tezgahtar.
Adam kızdı:
“Karadenizliyim, ne olacak?”
Ve başladı yine öfkeyle sormaya:
“Ne yani? Şimdi Antepfıstığı istesem ‘Antepli misin?’ diye mi soracaksın? ‘İzmir tulumu’ istesem İzmirli, ‘kestane şekeri’ istesem Bursalı mı olacaktım?”
“Yooo” dedi tezgahtar.
“O zaman niye sordun ‘Karadenizli misin’ diye?”
“Burası NALBUR dükkanı da ondan…” :p
Temel uzun yıllar önce Amerika ya göç eder,
çalışır çabalar çok ünlü bir piyanist olu bu arada burnunu estetikle düzelttirir, konuşmasını düzeltir ve bir amerikalıdan hiçbir farkı kalmaz geçen seneler boyuncada karadenizli olduğunu kimse hatırlamaz. Bir akşam muhteşem bir konser sonrası dinleyenlerin alkışları için sahnede selamlama yaparken ön sıralardan biri dikkatini çeker, o seyirci "yaşa uşağum, caradenizun gururi, yaşa uşağum" diye bağırmaktadır. Hızla sahneyi terkeder ve bu seyircinin odasına getirilmesini ister.
Seyirci odasına geldiğinde "yaşa uşağum" diye sarılır kendisine. Temel şöyle bir çekilip,
-Aradan 25 sene geçti, imkansız bir şey benim karadenizli olduğumu artık kimse bilmiyordu nasıl anladın? diye sorar.
Seyirci,
-Caradenizlu adam her yerde anlaşilur daaa, haçan normal adam sandalyeyi altina çeker piyanoyu çalmaya başlar.
Sen ise sandalyeye otirup piyanoyu cendine cektun buradan anladim uşağum
der.
--------
:aglama:
Ikı delı aralarında anlasıp hastaneden kacmak ıster.. Planlarıda sudur..
Delılerden bırı dıgerınden once kacıp hastanenın dıs duvarına bır su bardagı koyucak dıger delıde catıdan bu su bardagına atlayıp kurtulucaktır..
Neyse ılk delı kacar ıkıncı delı catıya cıkar ve baslarlar su bardagını cekıstırmeye.. Yukardakı az sag az sol sımdı yukarı dıyerek assagıdakıne komuta etmekte assagıdakıde denılenı yapmaktadır..
Saatler sonra bardak dogru yere konulur catıdakı tamam sımdı atlıyorum der bıraz gerılıp kendını bosluga bırakır..
Tam bu sırada alttakı bagırır "dur ulan ıcıne su koymadık!" :)
Dursun amerikaya gitmiş. bir zaman sonra çok ama çok zengin olmuş. Trilyoner felan. Derken Temel'e haber gönderiyor. Temel senden gel çok zengin olursun. Taşı toprağı altın buranın. O kadar altın ki paraları yerden toplarsın. Neyse Temel biniyor uçağa Trabzon'dan. Amerika'daki havaalanına iniyor. Bir bakıyor yerde 100 dolar. Temel : "Daha ilk cünden işe mu başlanur da"
:) Temel yıne bıgun cok zengın oluyor.. Oylekı en pahalı oto galerılerınden her hafta bır araba alıyor.. Ama herdefasında arabayı hurdaya cıkmıs bısekılde galerıye teslım edıyor..
Sonunda galerı sahıbı dayanamayıp Temel'le bırlıkte bır deneme surusune cıkıyor.. Temel sakın.. Once bırıncı vıtes sonra ıkı uc derken yanına donuyor ve "Sımdı sıkı tutun da rokete (R) gecıyoruz" :)
bak bu güzeldi :super: :super: :super:
Temel yıne yenıden bırgun cok zengın oluyor.. Yıne oylekı kendısı ve aılesı ıcın koca bır apartman satın alıp en ust katına yerlesıyor..
Ama bu duruma katlanamayan kıskanc komsuları temelın oglunun her gece sokak lambası altında calıstıgını gorduklerınde hemen temele gıdıp "ulan ne adamsın, o kadar paran var cocugun hala sokak lambası altında ders calısıyor" dıyorlar..
Temel yıne kendınden emın "Hacen sızde hıc bısey bılmıyosunuz.. Zengınler usaklarını dısarda okuturmus" dıyor :)
Temel bıgun dursuna gelıp "hanı sen bana yıkamam ıcın bı kedı vermıstın ya" dıyor "ıste o öldü".. Dursun kızgın "hayvanı ıslak ıslak soguktamı bıraktın yoksa?" dıye soruyor.. Temel "yok" dıyor.. "Ben suyu cıksın dıye sıkmıstım..". "Ne!" dıye bagırıyor dursun "el kadar hayvan sıkılırmı hıc! tabı ölür". Temel yıne "yok" dıyor.. "Kuruması ıcın agaca astıktan sonra öldü" :)
Ali Sarı
20/04/2003, 00:03
Bu fıkralardaki karakterlerin hiçbiri karadenizli değil. Olamaz, mümkün değil. Temel'i öldürdünüz, bari mezarında rahat bırakın.
Vatandaşın,
Teknenin yapımı bittikten sonra tersane kapısından daha yüksek olduğunu anladığını...
Bahçe duvarı yanına çukur açmak için dinamit lokumu kullanıp mahalleyi nerdeyse havaya uçuracağını...
Bunlar devam ettikce Temel ile Dursun hiç ölürmü be Ali hocam :)
Hard`n`Dark
20/04/2003, 10:50
aslında fıkra forumu açılsa fena olmayacak :)
adamın biri arabasıyla seyir halindeyken tam akıl hastanesinin yanından gecerken birden lastiği patlamış. hemen durmuş, krikoyu çıkarmış falan.. patlak lastiğin 4 tane vidalasini da sökmüş, vidaları güzelce kaldırıma koymus, stepne lastiği bagajdan çıkarmış ve tam arabasına doğru yönelmişken nasıl olduysa az önce kaldırıma koyduğu vidaları yolun kenarındaki ızgaraya düşürmüş. çaresizlik içinde sinirlenmiş tabi. n'apsam n'etsem diye düşünürken pencereden onu izleyen bi deli ile göz göze gelmişler.
deli : "hoca kolay gele, n'apıyon sen orda öyle?"
adam : "yaw, görmüyon mu? lastiğim patladı ama vidaları ızgaraya düşürdüm."
deli : "hmm.."
adam : "n'apacam ben şimdi? çok da acelem vardı."
deli : "hemşerim senin n'apman gerektiğini ben biliyom. şimdi hemen diğer 3 lastiğinden birer tane vida sök. bunları kullan. böylece her lastiğinde bulunan üçer tane vida ile 1 km ilerdeki lastikçiye kadar rahat rahat idare edersin. bu kıyağımı da unutma."
adam : "vay beeee... koçum ne akıllıca fikir bu böyle. helal olsun. ama anlamadım ben, senin gibi akıl küpü bir adamın akıl hastanesinde ne işi var, delilerin arasında???"
deli : "ben deli değilim ki... sadece aptal değilim o kadar ":D
finalde, Ben deliyim, Aptal değilim olacaktı sanırım, ama yinde top10 da ilk 3 'e aday dı :D:D:D:D:D
:super:
Nesli tükenmekte olan bir kuş Türkiye'de sergilenmek üzere bir hayvanat bahçesi tarafından getirtiliyor tabi gümrükte karantinaya alınıyor ve oradaki veterinerde acaba hastalık var mı diye kuşu öldürüp otopsi yapıyor. (Fıkra değil)
:D Burası Türkiye :D
Birde gümrükde helak olan bir tır dolusu devekuşu var:(
muharrem_tac
21/04/2003, 17:26
Temel yolda bir muz kabuğu görmüş ve demiş ki:
"Tüh gene düşecez"
Trabzonlu imamlarla, Rizeli imamlar turnuva düzenleyip maç yaparlarmış; ama her defasında Rizeli imamlar yenerlermiş. Trabzonun takım kaptanı Temel Hoca demiş ki; "uşaklar bu böyle gitmez, bizim Trabzonsporlu Hami'yi takıma alalım, diyelim ki bu bizim merkez caminin yeni hocası." Diğerleri de kabul etmişler ve maça gitmisler Rize'ye. Dönüşte takım kaptanı Temel Hoca'ya sormuşlar, "mac ne oldu? diye; "2-1 yenildik" demiş. "Peki golleri kim attı?" diye sormuşlar; Temel "bizim golü Hami Hoca attı; onların golleri de Del Pierro Hoca ile Roberto Carlos Hoca attı.." demiş.
Hard`n`Dark
16/07/2003, 12:32
:D :D :D :D
:super:
hic gulecegim yoktu... abi sen beni guldurdun, allah da seni guldursun..
temele göre insanlar 3'e ayrilir miş
1 sayi saymayi bilenler
2 sayi saymayi bilmiyenler
Avni KAÇIK
16/07/2003, 13:06
temel bush un ıraka haksıuzca saldırdığını öğreniyor ve tepesi atıyor...bir şekilde bush'a telefonla ulaşıyor....
temel: ula bush ben sana temel olarak savaş ilan edeyrum...
bush: (gülerek) iyi bakalım ordunuz kaç kişilik??
temel: ha ben, dayımın oğli, amıcamın oğli, kahvedeki arkadaşlar 9...
bush: benim iki milyon kişilik abd ordum var ...
temel: ben sizi bir süre sonra tekrar arayacağim..
bir iki gün sontra temel bush u arar
temel: savaş teklifim geçerlidir biraz teschizatlandık...
bush: ne techizatıymış bu??
temel: 2 arkadaşın arabası bir arkadaşın minibüsü dayımın oğlininde döver biçeri var bendede dededen kalma çakaralmaz..
bush: (tekrar gülerek) iyi benim 300.000 tankım 200.000 gemim ve 100.000 uçağım var..ayrıca amerikan ordusu 3 milyon kişi oldu....
temel: ben seni sonra arayacağım...
bir iki hafta sonra temel tekrar arar
temel: savaş teklifimi geri çekeyrum..
bush: ne oldu korktun mu??
temel: senden korkan senden beter olsun, cenevre insan hakları sözleşmesini okudum ÜÇ MİLYON SAVAŞ ESİRİNİ BARINDORACA KYERİM YOKTUR!....
BİR GAZETEDE okumuştum........
Avni KAÇIK
16/07/2003, 13:35
temel le dursun bir dağ patikasında gidiyormuş. yolda bir inek pisliği görmüşler dursun temele demişki
"temel sen bir gün öleceksin , toprak olacaksın , otlara can olup ot olacaksın seni inekler yiyecek sonra böyle pat diye yolun ortasına atacaklar seni....bende başına geçip ula temel neydin ne oldun diyeceğim...." demiş...temele çok dokunmuş bu laflar az ötede bir pislik daha görmüşler bur sefer temel dursuna
"dursun sen bir gün öleceksin , toprak olacaksın , otlara can olup ot olacaksın seni inekler yiyecek sonra böyle pat diye yolun ortasına atacaklar seni....bende başına geçip ula dursun önceden neysen hala osun diyeceğim...."
Avni KAÇIK
16/07/2003, 13:39
bir üniversitenin veteriner lik bölümünü bitirmek çok zormuş hocaların hepsi adamı çok zorlarmış bir gün bir profesör sınıfa bağırmaya başlamış
"bu sıralara beş yıl boyunca bir eşeği bağlasan veteriner olur ulaaaaan."
bu laf arka sıralardan bir vatandaşa çok dokunmuş kalkıp demiş ki
"o eşeği 3 yılda daha burda tutarsan başımıza profesör olur........."
fatihhayri
16/07/2003, 14:08
Temel ünlü bir atletizim sporcusu olmuş
Birinci olmak için doping yapmış
sonra da doping yaptığını anlamasınlar diye sonuncu gelmiş
fatihhayri
16/07/2003, 14:18
Adamın biri yoda yürüyormuş. Ayağına bir lamba çarpmış almış çalşıp çalışmadığını öğrenmek için bir iki salllamış. içinden ci cıkmış.
Cin: Beni bu lambadan kurtardığın için senin bir dileğiniyerine getireceğim.
Adam: İstanbul dan Amerikaya 24 şeritli bir yol yap .
cin: o ha demişokadar değil.
Adam: ozaman Fener'i şampiyon yap
cin: Yol kaç şerit olacaktı.
bir gun temelın gıden arabasını yolda polıs cevırır.
Polis temelın emnıyet kemerının takılı oldugunu gorunce onu tebrık eder ve ustune temele para verır.Temel de o sevıncle;
"uyy bununla hemen ehlıyet alacagum "der
polıs sasırarak "neeee!" der
yan koltuktakı arkadası hemen atlar ;
" ya polıs bey sarhos ne dedıgını bılmıyor"
Polıs ıyıce kafayı yer artık ;
polis: "sız ne dıyorsunuz yaaa"
arka koltuktan "bakın sonunda yakalndık sıze sılahları evde bıraklım dedım"der.
Tam polıs artık "gebertecekken temellerı"
Bagajdan artık biri çıkar ve" Yav daha gelmedık mı sınıra ya"
Amerikada en az 3 farklı objeyi kullanarak dünyanın temel sorunlarının ifade edilmesine dayanan bir yarışma düzenlenir.
Bu yarışmaya bizim Temel de katılır ve sahneye başında gaz maskesi elinde bir demet çiçek ve prezervatif takmış bir şekilde çıkarak birincilik ödülünü kazanır.
Sunucu Temel'i yanına çağırarak bu objelerden maske ile dünyadaki çevre kirliliğine, çiçeklerle doğanın korunmasının gerekliliğine ve prezervatifle de doğum kontrolünün önemine dikkat çektiğiniz için bu ödülü size layık gördük der.
Bunun üzerine Temel
- Aslında ben " prezervatifle sevişmek gaz maskesiyle çiçek koklamaya benzer. " demek istemiştim der.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.