Tam Sürümünü Görmek İçin : Dergi Tasarimi Icin
hserkans
18/04/2003, 18:56
Dergi tasarimi icin onereceginiz programlar neler?
Thanx
Zerzevat Adam
18/04/2003, 20:07
evet freehand iyi olur bayağı ben pshopta yapıyorum şuan daha çok
hserkans
19/04/2003, 00:13
Corel nasil peki?
muharrem_tac
19/04/2003, 00:22
Corel'i ben de çok merak ediyorum.Matbaa veya baskı işiyle uğraşan pek bir yerde görebilmiş değilim.Varsa yoksa Photoshop,Freehand,QuarkXpress...
Corel 10'da bir de resim düzenleme imkanı varmış tanıtım yazısında okumuştum.
hserkans
19/04/2003, 02:29
Resim editoru olarak Photoshop 'un daha basiti gibiymis.
Metin editoru olarak Word'un coooook daha gelismisiymis.
Kullanan arkadasim "Bir kez denedikten sonra metin editoru olarak bile word'un yerine bunu kullanmaya baslayacaksin" dedi.
Zerzevat Adam
19/04/2003, 14:35
ya eğer öyle düşünüyorsa bence asıl vektörel programlar yazıda daha iyi şu bakıma onlarda görüntü mükemmel pixelize değil ama gerçekten pshopta iyi ama worddeki özellikler yok....
word kendi içindeki en iyisi
Corel denince Corel'inde dünya kadar programı var resim editörü ayrı (Painter), yazı editörü ayrı (Word Perfect), designeri i ayrı vs vs... Şimdi tutup Corel ile Photoshopu kıysalamak olmaz Corel ile Adobe kıyaslanabilir belki. Corel programları matbaa baskı işleri için vektörel özelliklerinden dolayı çokça tercih edilen programlardandır bu konuda eminim Kursad daha ayrıntılı bilgiler verecektir.
Eyvallah Sahin :) (konunun yeri alakasız geldi...)
Dergi tasarımı için yıllardır kullanılan bir mac programı var ki PC sürümleri de bir okadar zamandır kullaınlmakta: QuarkExpress.
Gazete, dergi, mizanpaj ve sayfa düzeni için profesyonel bir çözümdür.
Bunun dışında PageMaker, Adobe Indesign gibi programlar da bu iş için üretilmiştir.
Ayrıca istersen dergiyi her programda, word, freehand, illustartor, corel ve hatta photoshopta bile yapabilirsin. Fakat en hızlı ve mantıklı olanları bu iş için üretilenlerdir.
Corel Draw kullanımı çok kolay ve hızlı olduğundan, ayrıca MS office'in bir çok özelliğini taşıdığından PC kullanıcıları için bir avantajdır. Çok kısa sürede öğrenilir, çok basit kullanımı ve efektleri ile harikalar yaratılabilir...
Corel firması aslında grafik programlarını bir paket halinde piyasaya sürer. Son çıkan (tam 1 sene oldu sanırım) Corel Graphic Suite hem MAc hem de PC için hazırlanmış. İçinde de şu programlar var:
Corel Draw : vektörel çizim programı
Corel Photopaint: pixel tabanlı grafik programı (ps muadili)
Corel Rave: İki boyutlu animasyon programı (flash benzeri)
Corel Trace: pixel tabanlı resimleri vektörel sisteme çevirir.
Corel Texture: Adı üstünde, desenler yaratır.
Corel Barcode: Barcode çizimleri için
Font Nav: FOnt navigasyon programı
ve unuttuğum birkaç tane daha.
Böyle bir paketle grafik konusunda her şeyi yapabilirsiniz. (3D hariç). Fakat sorunsuz da değil elbet. PAzar kaygısıyla erken çıkan sürümler bir çok hata ile gelmekte. Fakat şirket yamalar ile bunları düzeltmeye çalışıyor. Film çıkışta da bazı problemler çıkarabiliyor.
Saygılar.
hserkans
21/04/2003, 00:58
Benim "Corel" dan kastım "Corel Draw" dı.
Thanx
corel pc ye kurarsın restart ister, uninstall edersin restart ister. kurulum 10 dk dan fazla sürer (cd full olduğundan).çokca kilitlenir.
bence corel ile uğraşacağına freehand ile photoshop ikilisi derim.
Hergün de corel kurmazsın sanırım :)
hserkans
23/04/2003, 04:14
Sorunlar bitmiyor. Freehand takilalim dedik bu seferde Turkce karakter yazamiyoruz. Freehand 10'da turkce problem nasil cozulur bilen var mi?
Biz bu dergiyi ayni zamanda internet de de yayimlamak istiyoruz. Saniyorum en uygun format PDF olur. Peki elimdeki belgeleri bu formata nasil cevirebilirim?
Thanx :super:
Acrobat ile... Türkçe sorunu için ayarlarını kontrol etmeni çözümler konusuna bakmanı ve buradaki türkçe fontlardan yüklemeni öneririm.
Sanırım sna Acrobat Distiller (ya da öyle bir şey) gerekiyor. Bunu yazıcı gibi kuruyorsun ve freehand'dan yazdırır gibi bu yazıcıya gönderiyorsun. Sonuçta çıktı yerine PDF dosyaları oluşturuyor. Fakat Corel'de bu işi extra bir şeye ihtiyaç duymadan yapabilirsin. Publish To PDF. Sonuç mükemmel. Hatta ben corelde hazırladığım dosyaları PDF yapıp fil çıkşa gönderiyorum.
Şu ana kadar Corel Draw ve QuarkXPress Kullandım. Ve tabiki Photoshop
Eğer basit olsun dersen Quark'la photoshop yeterde artarda.
Ama gerçekten güzel bir iş çıkarmak istiyorsan coreldraw derim.
CorelDraw QuarkXPress'e göre çok daha fonksiyonel. Ama öğenecek daha çok şey var. Quarki otursan max. 45 dk da "herşeyini" öğrenirsin. Ama bence biraz kas Corel Draw kullan. Hatta dier işlerdede Corel Setini kullan. Bazen arasıra photoshop açmaya ihtiyacın olur okadar.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.