PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İlk Ve Tek Turk Security Gateway'i

istanbullu
18/04/2003, 14:00
www.mascop.com

Teknik Özellikleri
Firewall
Bandwith Management
Routing
Nat
Proxy Server
IDS
Content Manager
Anti Virus
External Firewall
Router
Rule yazma hakkı
7/24 online destek

ASA
19/04/2003, 00:19
Benim birkac sorum var;
1. Kullandiginiz firewall, antivirus, router, IDS, proxy server vs yazilimlari size mi ait?
2. Size ait degillerse bu nasil bir Turk sistemi?
3. Size aitse IDS ve anti viruslerin her zaman guncellenmesi gerekir, bunu nasil saglayacaksiniz?
4. Size ait degilse, 3. parti programlara nasil bu kadar guvenebilirsiniz?
5. Maskproductions 1995-2003 yazmi$siniz, 1995'ten beri Internet uzerinde varliginizi surduruyor musunuz?
6. Sitenizde Enterprise bazi yerlerde enterprice olarak gozukuyor.

Amacim sizi kotulemek degil, eger dediginiz gibi bir Turk sistemi ise desteklemek, ancak once ne kadar "minT" oldugunu ogrenmek lazim.

:cool:

ee++
19/04/2003, 00:28
Eger gerecekten anlamli bir oranda Türk Mali ise desteklenmesi gereken bir calisma. Ancek boyle bir forumda da bizler, bu tur bir urunun teknik olelliklerini merak ediyoruz (sakincasi yoksa). Bir de sitenizin daha profesyonel olması lazım, en azından ASA'nin da bahsettigi dil yanlislarindan olmaması gerekir. (Mesela "Internet'deki" degil "Internet'teki" olmali..)

istanbullu
19/04/2003, 01:11
Merhabalar.
Cevaplarıma ASA nın sordukları ile başlamak isterim;

1. Evet tüm yapı bize ait. kaldı ki firewall, antivirus, router, IDS, proxy server yapıları pek değişken degildir. sadece neresinden bakmanız gerektigi önemlidir. ( aradaki Ğ olacaktı)

2.soru nun cevabı 1. cevapta gizlidir.

3.sorunun cevabı; sistemimiz ana Mascop yapısına bağlanarak IDS ve Virus Signature'larını 15 ayrı virus engine'nin database'inden alarak yapmaktadır (30 dakikalık periyotlarla yapılmaktadır)

4. MaskProduction internet hizmetleri aslında 1992 den beri birlikte çalışan bir guruptan sadece fatura kesebilmek adına şirketleşmiş bir firmadır. Aslında bu şirket 1992 den beri faaliyette bulunmaktadır.Sadece Faturasal işlemlerini 1995 yılında yapmaya başlamıştır.
------------------------------
ürün hakkındaki teknik detayları p.tesi sabah foruma ekleyebilirim.
DE ve Te ekleri konusunda haklısınız. En kısa zamanda değişecektir
Saygılarımla

Tips Of Today:

Temelinde anlattığım özellikler içeren mascop , birkaç ürün çeşidi olarak sunulmaktadır.Bu ürün çeşitlerinden bazıları
elektrik enerjisine bağlı olmadan 4 saat süre ile çalışabilmektedir.

Sahin
19/04/2003, 01:55
Ersin'e aynen katılıyorum.

ASA
19/04/2003, 02:10
Eger dediginiz gibi tum yazilimlar size aitse tebrik ederim, ba$arilar dilerim.

:cool:

redial
19/04/2003, 08:35
bahsettiginiz guncellemeler su anda kapali olan sunucu uzerinden yapilmiyor degil mi?
(19/04/2003-0833)

redial
19/04/2003, 08:47
Site simdi calisiyor...

Benzer urunlere gore avantajlari neler. (Benzer urunlerden kastim symantec ve tubitak in urunleri)
Ornegin uzerinde ne gibi portlar barindiriyor, hangi baglantilari destekliyor, yonetimi ne sekilde yapilyor,

Bu saydiginiz ozellikleri tek disketlik bsd ya da linux distrolari ile bile yapmak mumkun bildigim kadari ile. (tek disketlik olmasa bile www.ipcop.org ve smothwall.com adreslerindeki urunler de bu isleri yapiyorlar)

Sonuc olarak, sadece mevcut yazilimlari bile bir araya toplayip bir box un icine doldurmak ve bunun kurumsal destegini vermek bile takdir edilecek bir calisma.
Hele dediginiz gibi her seyiyle yerli bir urun ise kat kat tebrikler.

Ama lutfen biraz daha detay.

RaiST
19/04/2003, 09:17
>Evet tüm yapı bize ait. kaldı ki firewall, antivirus, router, IDS, proxy server yapıları pek değişken degildir.

yani pes dogrusu bir antivirus ile bir proxy server bile benzestirildi ya..

birsey sormak istiyorum siz bu coder grubundan mısınız?

acemi
19/04/2003, 11:34
Network'ten gelebilecek virus bulasmalari kasdediliyorsa, pek de yanlis sayilmaz.

redial
21/04/2003, 07:54
mailler icin proxy ye guvenebilir miyiz?

istanbullu
24/04/2003, 18:17
Arkadaşlar geç verilen cevap için özür dilerim..
öncelikle belirtmek isterim ki Emailler için proxy ye güvenebilirsiniz ( internetten gelen tüm maillerin signature'larına bakarak geçsin yada geçmesin kararını verebilmektedir)

"yani pes dogrusu bir antivirus ile bir proxy server bile benzestirildi ya.."
aynı bünyede çalışıyor demek istemiştim ama anlatamamışım özür dilerim.

benzer ürünlere göre avantajlarını şöyle sıralayabilirim.
-Türkçe bir admin konsolu
ANA mascop un ipsini bile bloklayabilmek ( bu demektir ki üretici firmayı bile dışarda tutabilirsiniz )
- istanbul içinde maximum 2 saat içinde yenisi ile degişme avantajı.
- IDS e ve Firewall a kendiniz Rule ekleyebiliyor olmanız.
- şu soruyu duyar gibi oluyorum , eğer sizi blokluyor isek update'leri nerden yapıyoruz .
sistemimizi bloklama hakkınız var ve bu update'leri sitemiz üzerinden login olarak yapabiliyorsunuz.
(virus , IDS vb)

küçük bir gelişme daha bu ayki ITBUSINESS dergisinde Mascop'un bir röportajı olacaktır sevinçle bildiririz :)

yazım hatalarım için şimdiden özür dilerim inanın toplantılardan kafamızı kaldıramıyoruz ama burdaki yazılarda bizim için önemli, çünki bir çok hatamızı sayenizde düzeltme fırsatımız oldu bunun içinde ayrıca teşekkür ederiz.
SEvgi & Saygılarımızla

redial
24/04/2003, 18:26
Aciklamalar icin tesekkurler ama bazi sorular hala cevap bulmadi:

Isletim sistemi olarak ne kullaniliyor?
Firewall, proxy, antivirus olark ne kullaniliyor?

Bu arada e-mailler icin proxy'e nasil guvenecegiz?
Ornegin proxy ile mailin ekindeki dosyada virus trojan vs olup olmadigini nasil anlayacagiz?

Simdiden tesekkurler...

istanbullu
24/04/2003, 20:31
MErhabalar.
Küçük bir açıklama ile başlamak isterim.
mascop bir case olarak satılmaktadır
içinde kullanmış olduğumuz yapıları açıklamak biraz ters olsada
işletim sistemi MaskOS olarak adlandırılmıştır.
firewall ve proxy oalrak bünyemizde C ile yazılmış bir firewall bulunmaktadır.
Emaillerin korunmasına gelince. mascop size gelen tüm protokolleri (email + web + icq + vb gibi) kontrol etmekte ve bir süzgeçe tabi tutmaktadır.
gelen paketin içinde virus header'i mi var yada atak header'i mi bulunmakta yada hiç tanımadığı bir paketmi gelmiştir.
öncelikle bunları kendi içinde barındırdığı Rule'lar ile denetlemektedir izin verilen paketler internetten intranetinize izinli geçmektedir. aksi taktirde ya admine uyarı olarak geçer yada kabul edilmez
Teşekkür ederiz..

ee++
24/04/2003, 22:32
Can-ı gönülden tebrik ederim, baksa soze gerek yok..

(Tabi her zaman daha fazla teknik detaya acigiz..)

redial
25/04/2003, 08:10
maskOS u duymak benide heyecanlandirdi.
Aciklamalar icin tesekkurler ve tekrar tebrikler...

istanbullu
25/04/2003, 11:20
MErhaba,
göstermiş olduğunuz ilgi ve alaka bize bir kez daha doğru bir yolda olduğumuzu göstermiş bulunmaktadır.
bu heyecanı sizlerle paylaşabilmek kadar keyifli birşey olamaz
çok teşekkür ederiz
aklınıza takılan sorulara devam ederseniz bize de FAQ hazırlamakta yardımcı olursunuz
Çok teşekkür ederiz
MaskProduction Ailesi

merak
25/04/2003, 13:56
Bende tebrik ederim. Helal olsun denir buna sadece...
:rolleyes:

RaiST
25/04/2003, 23:18
peki bu maskOS'a bizim denetimimiz ne kadar?
bu case ne olcude denetim imkanı var..

sadece bir arabirim sayesinde firewall kurallari eklememi olay yoksa, tamamen OS'a direkt mudahalede bulunanabiliyormuyuz?

birsey daha aklıma takıldı. isletim sisteminiz hakkında detaylari mumkunse alabilirmiyim? kernel 0'dan mı yazıldı yoksa varolan bir gpl, bsd licence kernel uzerinemi kuruldu..

Rapsodi
27/04/2003, 10:16
:D napcan:)

RaiST
27/04/2003, 23:02
merak desem :)

Mingitau
03/05/2003, 20:12
www.teknowall.org

Zannederim tek değil :)

istanbullu
04/05/2003, 00:17
Merhabalar,
uzun süreli cevap eksikliği için özür dileyerek başlamak isterim.
sorularınıza elimden geldigince cevap vermeye çalışacağım.

-"peki bu maskOS'a bizim denetimimiz ne kadar?
bu case ne olcude denetim imkanı var"
özür dileyerek belirtiyorum case yada maskOS a herhangi bir denetiminiz bulunmamaktadır.

-şu anda yazılımı bitmiş olan (tr/en) iki arayüz ile (web + application) mascop a müdaheleniz sözkonusu olmaktadır.

- "Zannederim tek değil " bizde umuyoruz :)
özür dileyerek belirtmeliyim ki göstermiş olduğunuz sitede henüz birşey bulamadık. ama bunu duymak bile bizi heyecanlandırdı .. bizi daha iyiye taşımak adına bir firma daha bulunmakta. hani derler ya "iyi olan kazansın" :)

Son olarak..
- "birsey daha aklıma takıldı. isletim sisteminiz hakkında detaylari mumkunse alabilirmiyim? kernel 0'dan mı yazıldı yoksa varolan bir gpl, bsd licence kernel uzerinemi kuruldu "

yine üzgünümki.
şu ana kadar mascop üzerinde yazılmış yada yapılmış işlerin Tamamı bize ait olup gerekli yerlere bildirilmiştir.
(lisans ve trademark için)

ve yine teşekkür ederim ki.
hala umduğumuzdan daha iyi tepkiler almaktayız.
Saygılarımızla
MaskProduction Ailesi.

Sahin
04/05/2003, 05:09
İyi ama yetersiz ilgi daha çok olmalı bence.

redial
05/05/2003, 09:43
ilgi yok cunku istanbullu arkadas israrla detay vermekten kaciniyor.
Soz konusu urun ise canimiz sikilinca pat deyi degistirilecek bir urun degil...

Uzerinde tamami ile bastan yazilmis bir OS ve bunun uzerinde calisan uygulamalar oldugundan bahsediliyor, ama tek bir detay yok. Soz konusu urun bir firewall olarak lanse ediliyor, ben de bir sistem yoneticisiyim, ama bu firewall hakkinda tek bildigim web tabanli arayuzunden rule ekleyip cikarabilecegim. Bunlari ise 20 25 mb lik linux distrolari olan ipCOP ve ya smothwall ile de yapabiliyorum, ve hatta arabirimim web tabanli olmasin dersem tek disktetlik distrolarla da bunlari yapmam mumkun. Urunu sunan arkadaslarda takdir ederki bu urunu alip kullanacaksam, neye nekadar dayanabildigini bilmem gerekiyor. Onegin urun bir box icinde eliyor, uzerinde bir miktar bellek var. Bu bellek nereye kadar yeterli, bu urun ayni anda kac ag istegini sorunsuz isleyebiliyor, disk kapasitesi nedir, loglarim nerede tutuluyor, harici bir sistem kayit sunucusuna yazdirilabiliyormu, soz konusu ids nasil bir veritabani kullaniyor, yeterlilikleri neler, sinirliliklari neler, ben ids ime rule ekleyebiliyormuyum, sonra sozu gecen virus kontrollerini hangi veritabanina gore yapiyor, yeni cikan virusler ne sekilde bu veritabanina ekleniyor, urunu gelistiren grubun viruslerle ilgilelen bir lab. i var mi, sonra herhangi bir donanim arizasi durumunda garantileri neler, arizaya mudahale sureleri neler...

Sadece, bir box var, biz yaptik oldu seklinde bir soylem bu urun ile daha fazla ilgilanmeye ne yazikki yetarli degil...

RaiST
05/05/2003, 11:06
diyelimki ben sizin isletim sisteminizde bir acik buldum? ne olacak? sizden update cıkmasını mı bekleyecegim..
admininin denetimi yoksa bu bir kapalı kutudur ki kapali kutulara hic guvenmemek gerekir

RaiST
05/05/2003, 11:07
teknowall sanırım dorudan linuxbased bir sistem

Mingitau
08/05/2003, 20:02
Evet, Debian Linux kullanıyor tabanda, bu da demek oluyor ki Linux kullanmayı beceren herhangi bir admin doğrudan müdahale edebilir her bi tarafına...

Bence güzel bir yanı tamamıyla GNU/GPL olması....

Rapsodi gitmişti zannederim tanıtımına...