PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Xp Dekı Casusu Yok Etmek

xXx
18/04/2003, 11:42
"Arkadaslar Microsoft win XP ile bir cok yenilige imza atti. bir cok iyilik yerine birde katlanilmaz mecbur üyelik, sadece aldiginiz sistemle calisma, format yada yeni kurmada (install) da key alma felan
Üstüne üstlük birde bilgisayariniza birde Casus koyup sizleri istedigi an izliyor ve ne yaptiginizi biliyor.
Simdi size bu casusu nasil bulup yok edeceginizi anlatayim
Bilgisayarinizi actiktan sonra
Start}Ausführen
Cikan yere kücük harfle: cmd deyin ve Enter
Simdi karsiniza bir Dos penceresi acildi
cikan bu pencereye:net user yazin (net bir bosluk user olacak.)
O pencerede bir liste var ve bilgisayarda kac tane kullanici var hepsi yazili buraya kadar her sey normal
Eger: burada bir Support_388945a0 diye bir hesep varsa iste sende de casus var yoksa sorun yok
var ise derhal sil:
Peki Bunu nasil silecem:
kolay
Bunu yap:
net user SUPPORT_388945ao /delete
Enter. ve gecmis olsun."

------------------------------
Şeklinde bir mesajla karşılaştım aslı varmıdır?

Zerzevat Adam
18/04/2003, 16:26
sağol valla evet bende sildim

TeDDy
18/04/2003, 16:34
pğeki bu hata gönder / gönderme penceresini nasıl kaldıracağız. bence onda da casus kodları gizli. Her ne kadar GÖNDERME desen bile !!!

Gurhan
18/04/2003, 16:57
hata gönderme olayını kaldırmak için
bilgisayarım > özellikler > gelişmiş > Hata Bildirimi > Hata bildirimini devre dışı bırak

TeDDy
18/04/2003, 17:02
hocam çok saol bundan da kurtardınız yaa helal size ....

xXx
18/04/2003, 19:20
:D

ASA
18/04/2003, 23:59
format c:/q/s/u

Ayrica bakiniz, hala XP kullanmiyor olma nedenlerim, madde 129- XP'deki bilimum "call home" ozellikleri.

:cool:

Zerzevat Adam
19/04/2003, 00:07
ASA bu format ne ayaktır??

TeDDy
19/04/2003, 10:47
Orjinal mesajı gönderen ASA
format c:/q/s/u

Ayrica bakiniz, hala XP kullanmiyor olma nedenlerim, madde 129- XP'deki bilimum "call home" ozellikleri.

call home özellikleri nedir?

Zerzevat Adam
19/04/2003, 14:33
call home herhalde şey olsa gerek uzaktan bağlantı bilmiyorum ama öyle anladım yani ev olarakta bill abiyi söylüyorlar :super:

xXx
20/04/2003, 05:42
Daha yaramaz bi velet de olsa XP abicim ya:) Valla başka birşey. Daha 2 gün önce olanı yazayımda neden böyle konuştuğumu açıklayayım,
şirkette motorola telefonu gprs bağlantısı için kullanacaktık w98 kendi kurulumu ve elle kurulumu denedik olmadı bir türlü usb den xp yüklü pc ye taktığımda "efendi motorolanın zart marka telefonunu taktınız..." demeye başladı :) yok abicim yok XP bu yaa...

Gurhan
20/04/2003, 10:10
belki abartılı gelicek ama bence microsoft isterse windows ve ie sayesinde evinde web cam i olan herkesin evinin içini görebilir
:)

ASA
20/04/2003, 16:27
formattan kastim, XP'deki casus"lar"dan topyekun kurtulabilmenin cozumudur.

"Call home" ise, programin genellikle son kullanicinin haberi olmadan, daha onceden programa i$lenmi$ verilere gore bir yerlere haber vermesidir. Bu "ben kuruldum her$ey yolunda" gibi bir mesaj iceren ve sadece istatistikler icin tutulan bir veritabanina gidiyor da olabilir.

Ama cogu zaman bu mesaj $oyledir "ben kIrILmak uzereyim, adamin IP'si bu haberin olsun sahip"...

Ozetle "call home" kotu bir ozelliktir.