Tam Sürümünü Görmek İçin : deprem 2
Hard`n`Dark
18/04/2003, 11:35
izmir dun gece 2. depremi yasadi..
benim gibi izmir'de yasayan herkese gecmis olsun dileklerimle..
bu depremler bir büyüğünün habercisi değildir inşallah.
Kucuk olcekte depremler, yeraltindaki serbest enerjinin ortaya cikmasini, dolayisi ile birikip daha buyuk bir deprem yaratmasini engeller demi$ti bir jeolog arkada$im.
Benim dunyadaki tek fobim olan deprem konusu ne zaman gecse canim sIkILIr, ama yenmek icin de bilgi sahibi olmak istiyor insan.
Bence fay hattinda bir $ehirde ya$amak, ucaga binmek gibi bir$ey. Ya$ayip ya$amamak pek sizin elinizde degil, ucagin her sarsilmasi da du$ecegine i$aret degil...
:cool:
muharrem_tac
19/04/2003, 14:00
Bu deprem ve bundan sonraki bütün depremler için herkese geçmiş olsun.
Bu konu ile ilgili benim bir projem vardı.Biraz "Zihni Sinir projesi" gibi görülebilir fakat ileride yapılabileceğini düşünüyorum.Proje şu:
Fayları birbirine beton bloklar ile bağlamak.Dikey veya yatay olsun bütün kaymalar bu fayların tamamen kırık olmasından kaynaklanıyor şu halde bunları birbirine fay doğrultusuna dik açıyla beton dikmeler ile bağlayabiliriz.
Bir ikinci proje de havada duran yere temas etmeyen Şehirler inşa etmek.Bu da biraz fazla uçuk.
Fakat hemen depremler ile ilgili bir gerçeği dile getirmek lazım:Depremler yaşam kaynağı.Depremler yeraltındaki yaşam için gerekli organik bileşiklerin dışarıya çıkmasını sağlıyor.Eğer yerkabuğu tamamen tek parça olsaydı hiçbir biçimde bu iç gazlar dışarıya çıkamayacak ve yaşam da oluşamayacaktı.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.