PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Cid Nedir ? Yeni bir mail hack Türümü bu ?


Professional
09/08/2006, 15:34
Edit : Aşağıdaki linke tıklamayın / açmayın boşuna.


Selam,

Biliyorsunuzki genelde mail ile gönderilen virusler başlığında "Hello, Readme" vb gibi içerikler oluyordu ve mail'deki attachment'i açmak gerekiyordu.

Şimdi bu adamlar bu işi, biraz daha mı profesyonel yapmaya başladı aceba ? :garip:

Mail'ime bir mail geliyor. ve içeriği şöyle ;
--
If the message will not displayed automatically,
follow the link to read the delivered message.

Received message is available at:
www.professional.web.tr/inbox/info/read.php?sessionid-21529
[links to cid:031401Mfdab4$3f3dL780$73387018@57W81fa70Re] --
(Genelde bu tür mail'leri mailwasher'dan önizleme yapıp, direk siliyorum.)

Yani aslında diğerlerine göre biraz daha akıllıca hazırlanılmış bir taslak. Link'inde "Cid: ....." diye gidiyor. Üzerine gelince, Mouse el işaretini alıyor (yani bu bir link gibi çalışıyor sanki.)

Benim burda sormak istediğim şu ; Cid nedir ? Buna tıklanıldığında ne gibi felaket senaryoları beni bekliyor olabilirki ?

Bu cid ile daha önceden karşılaşan arkadaşlar var ise, bilgilenmek isterim.

Teşekkürler.


smasherz
09/08/2006, 17:17
cid genelde programlama yaparken alt katagorilere verilen basit bir isimdir. ayrıca çok extra bir durum olmadan (activex felan kabul etmeden-exe indirmeden) kolay kolay virüs bulaşacağını sanmıyorum.

gurelcenk
09/08/2006, 18:11
cid outlook mesajlarında attach edilmiş dosyaların yerini belirtiyordu
mesela kendinize HTML formatında bir mail atın
(backround 'unda bir dosya olsun ama)
html kodlarına baktığınızda
background=cid:775111515@09082006-1C07
olarak gözüküyor.
belki outlook'un bir açığı olabilir.
yamanmayanlarda virus bulaşıyordur
belkide daha yaması yoktur... outlook kullananlar için tedbirli olup
preview/reading pane kullanmamak ve bilinmeyen mesajları silmekte fayda var.

ender_arslantur
09/08/2006, 19:30
Benim bildiğim CID ve PIN hosting firmalarında kullanılıyor.

CID ve PIN ile beraber kullanılır. Mesela https://onlinesatis.superonline.com/selfservis_login.jsp Benim site superonline tarafından yayınlanmakta dolayısı ile mail de oradan :d bu adresten alan adı yönetimi ve mail bilgileri ile CIDD PIN girmek zorundayım.

Yani CID ve PIN i kaybetme :d

Magic2Melody
09/08/2006, 20:54
Cid teriminin 50 çeşit anlamı var.

Professional
09/08/2006, 21:29
Teşekkür ederim tüm cevaplar için.


cid outlook mesajlarında attach edilmiş dosyaların yerini belirtiyordu
mesela kendinize HTML formatında bir mail atın
(backround 'unda bir dosya olsun ama)
html kodlarına baktığınızda
background=cid:775111515@09082006-1C07
olarak gözüküyor.
belki outlook'un bir açığı olabilir.
yamanmayanlarda virus bulaşıyordur
belkide daha yaması yoktur... outlook kullananlar için tedbirli olup
preview/reading pane kullanmamak ve bilinmeyen mesajları silmekte fayda var.

Ansugo
10/08/2006, 00:02
Linke tiklayinca mail adresinin varoldugunun onayini yapmis olacaksin ve sonsuza kadar spam gelecek.

MÜDEHER
27/05/2007, 17:12
Arkadaşlar bu CID bir zamanlar benim de başıma dert olmuştu. Kaç kere windows kurdum bunun yüzünden. Oyun oynarken zart diye geliyo erkana çok gıcık bir şey. Ama bilgisayarı kurcalarken öğrendim ki çok basit bir şeymiş. MSN Plus programını kurarken sponsor istiyormusunuz diye bir seçenek geliyor. İşte bu seçeneği seçerseniz CID yani sponsor da yüklenmiş oluyor. Kısacası tek yapmanız gereken bu programı silip dikkatli bir şekilde yeniden yüklemek.

mail adresim: gs_ _dadas@hotmail.com