PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Müşteriyi memnun etmek

meksi
08/08/2006, 13:10
Selamlar,

sizinde fikirlerinizi bekliyorum. Müşteriyi nasıl memnun ederiz? Müşteri sadakati diye birşey var mı yoksa bir iki işten sonra ucuz olana kaçmasını yaşadınız mı?

Müşteriyle yakın dostluk zararlı mı?

neyse bu kadar yeter harehalde,

Kolay gelsin

dilekgecer
08/08/2006, 17:00
aslında klasik söylemler doğruluğunu koruyor. müşteri muhattap bulduğu zaman kendisiyle ilgilenildiği zaman memnun oluyor. asıl önemli olan, müşteriyi yönlendirebilen çözüm ortakları, evet çoğu zaman müşteri kendi istediği olsun ister ama ben projelerinin arkasında duran, yaptığı işi savunan insanların müşterinin gözünde daha güvenilir olduğunu düşünüyorum. bazen sırf bu yüzden müşteriniz gidebilir ama doğru tesbitler yapıp bunu savunmuşsanız müşteri başka yerde yaşadığı ilk problemde tekrer size dönecektir. istisnalar vardır elbet ama genel olarak böyle sonuçlanır. doğru tesbitlerden kasıt özellikle bizim işimizde müşterinin tarzını anlamak, bi tarzı yoksa sahip oldukları doğrultusunda bu tarzı yaratmaya çalışmak. ki çok başarılı ve güzel bir iş ortaya çıkarmış olabilirsin ama müşterinin kimliğine yada kurumun sahip olduğu yapıya ters düşer ve aşarsa yabancılaşma yaşanır. denge kaybolur. az gelişmiş mahallenin çok gelişmiş kızı durumu yaşanabilir. kısaca iyi analiz etmek gerekiyor.
zaten bahsettiğin ikinci konu bu noktada devreye giriyor. "samimiyet"
Asla önermem, kaçılası bir durumdur benim için, bazı çervreler derki, ulaşılmaz olmalısın, cool olmalısın, ne kadar dediğim dedik gıcık bir tip olursan o kadar başarılı olursun, müşteri takımına iyi davranmayacaksın... bunlar boş inançlar, yanlış doğrular, müşteriyi anlayacak kadar yakın sürükleyecek kadar önde olmak. Bunu yaparken cılkını çıkarmamak, yani birlikteliğin bir iş için olduğunu sürekli akılda tutmak ve hissettirmek , ayrıca samimi olarak her hangi bir durumda kendinin sığınabileceği mazeretleri ve alanları azaltırken müşterinin kaçış alanlarını bir okadar artırırsın.

Panteray
09/08/2006, 00:51
zaten bahsettiğin ikinci konu bu noktada devreye giriyor. "samimiyet"
Asla önermem, kaçılası bir durumdur benim için, bazı çervreler derki, ulaşılmaz olmalısın, cool olmalısın, ne kadar dediğim dedik gıcık bir tip olursan o kadar başarılı olursun, müşteri takımına iyi davranmayacaksın... bunlar boş inançlar, yanlış doğrular, müşteriyi anlayacak kadar yakın sürükleyecek kadar önde olmak. Bunu yaparken cılkını çıkarmamak, yani birlikteliğin bir iş için olduğunu sürekli akılda tutmak ve hissettirmek , ayrıca samimi olarak her hangi bir durumda kendinin sığınabileceği mazeretleri ve alanları azaltırken müşterinin kaçış alanlarını bir okadar artırırsın.

Evet buna katılıyorum. Böyle söylemler var. Adam sana iş için geldiğinde kendini ağırdan satıcakmışsın falan diye...

Aslında bi bakıma doğru. Çünkü insan psikolojisi denen birşey var. Karşıdaki adam üstatmış(işbilir) gözüyle gördüğü zaman zaten adama vasat birşey göstermediği sürece onaylayacaktır seni...

Bunun yanında müşteriye ucuz yapmak istediğiniz zaman da kıllanıyor nedense, halbuki piyasaya yeni giren biriyseniz bazen referans için bile iş yapabiliyorsunuz.

TeDDy
09/08/2006, 01:16
........

Bunun yanında müşteriye ucuz yapmak istediğiniz zaman da kıllanıyor nedense, halbuki piyasaya yeni giren biriyseniz bazen referans için bile iş yapabiliyorsunuz.

Nedense pahalı olan bir malın veya bir hizmetin daha iyi veya daha kaliteli olduğu kanısı beyinlerimize kazınmış... Pahalı olupta kalite olmayan yada Ucuz olup çok kalite işler yapılabilir ve yapılmıştırda... Ama işte tüketicinin tüketme dürtüsünü arttırmak için yapılmış bir durum aynı Sevgililer Günü gibi :p :p

Complexivy
27/08/2006, 13:08
" Kalitenin pahalı anlamına gelmediğini kanıtlamak çok zor "

Açıkcası kendi sektörüm içinde soleyebilirim nekadar müşterilerimle dost olabilirsem okadar kazanıyorum. Güven ve arkadaşlık dosluk mantığı içinde ilişkilerimizi müşterilerimizle seviyorum. Aile şirketine sahibiz ve müşterilerimizinde bu aile içinde olamalarından hoşlanıyorum.
Bunun zararlı yanları varmı kesinlikle belli zamanlardan sonra ödeme ve finansal konulardaki esneklikler zor durumlar yaşatabiliyor ama kişilik değil ticari sektör içerisinde taşınan prensipler doğrultusunda bunları yaşıyoruz. Bize bağlı bir şey olarak olmuyor acıkcası.

Müşteriyi memnun etmek ...

Müşteri menuniyeti gercekten çok zor kaliteli ucuz istediği gibi ve rakip olarak görülen kıyaslamalar içinde baya mücadele içinde gercekleşiyor. Sektörünüz bulunduğunuz yer iş kendi prensip ve şartlarınızı elinize alıp o cizgi üzerinden şaşmadığınız sürece müşteri size uyuyor. Ama bunun için maddi bir destek şart. Yani sektör ve faliyet alanınız içinde tok olmanız gerekiyor buda tabiki neredeyse hepimiz için çok zor bir şey. Bu olmadığını sayarak menuniyet iş sahanızın dışına cıkmanız, kendinizi sanki yalnış anlaşılmasın ama satın alınmış gibi vermeniz yalnışta olsa malesef olağan oluyor.

Müşteri Sadakati...

Yaptığınız herhangi bir tasarım yada herhangi bir şeyi kendi müşteriniz haricinde aynı sahada bulunan biriyle paylaşmanız fazlasıyla yalnış olan bir şey. Bordur işi yapan bir müşterim var ve cizimlerini başka bordur firması talep etmişti benden hayır dedim ama benden mal alan bordur firması gidip benim rakibimdende mal alabiliyor . Onlar için sadakat biraz olağan olmuyor ama işletme içerisindekilerde kesinlikle sadakat olmalı.

Müşteri ile yakın dostluk...
Bir bayansanız bunu sizde bulunduğunuz her söktörde yaşadığınız gibi aşırı bir zarar oluyor diyebilirim siz iyi niyetiniz farklı yerelere cekilebiliyor.

meksi
27/08/2006, 20:58
" Kalitenin pahalı anlamına gelmediğini kanıtlamak çok zor "

Açıkcası kendi sektörüm içinde soleyebilirim nekadar müşterilerimle dost olabilirsem okadar kazanıyorum. Güven ve arkadaşlık dosluk mantığı içinde ilişkilerimizi müşterilerimizle seviyorum. Aile şirketine sahibiz ve müşterilerimizinde bu aile içinde olamalarından hoşlanıyorum.
Bunun zararlı yanları varmı kesinlikle belli zamanlardan sonra ödeme ve finansal konulardaki esneklikler zor durumlar yaşatabiliyor ama kişilik değil ticari sektör içerisinde taşınan prensipler doğrultusunda bunları yaşıyoruz. Bize bağlı bir şey olarak olmuyor acıkcası.

Müşteriyi memnun etmek ...

Müşteri menuniyeti gercekten çok zor kaliteli ucuz istediği gibi ve rakip olarak görülen kıyaslamalar içinde baya mücadele içinde gercekleşiyor. Sektörünüz bulunduğunuz yer iş kendi prensip ve şartlarınızı elinize alıp o cizgi üzerinden şaşmadığınız sürece müşteri size uyuyor. Ama bunun için maddi bir destek şart. Yani sektör ve faliyet alanınız içinde tok olmanız gerekiyor buda tabiki neredeyse hepimiz için çok zor bir şey. Bu olmadığını sayarak menuniyet iş sahanızın dışına cıkmanız, kendinizi sanki yalnış anlaşılmasın ama satın alınmış gibi vermeniz yalnışta olsa malesef olağan oluyor.

Müşteri Sadakati...

Yaptığınız herhangi bir tasarım yada herhangi bir şeyi kendi müşteriniz haricinde aynı sahada bulunan biriyle paylaşmanız fazlasıyla yalnış olan bir şey. Bordur işi yapan bir müşterim var ve cizimlerini başka bordur firması talep etmişti benden hayır dedim ama benden mal alan bordur firması gidip benim rakibimdende mal alabiliyor . Onlar için sadakat biraz olağan olmuyor ama işletme içerisindekilerde kesinlikle sadakat olmalı.

Müşteri ile yakın dostluk...
Bir bayansanız bunu sizde bulunduğunuz her söktörde yaşadığınız gibi aşırı bir zarar oluyor diyebilirim siz iyi niyetiniz farklı yerelere cekilebiliyor.

Selamlar,

insan hergün yeni şeyler öğreniyor. Bayan arkadaşlar konuyu derinlemesine irdelemişler, kendilerine teşekkür ediyorum.