PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ooooofffffff, of..!

redial
17/04/2003, 14:26
off...

Volkan Uzun
17/04/2003, 14:28
ne bu şimdi ?

xXx
17/04/2003, 14:29
Ne olacak dışarıda kuşlar çiçekler cıvıl cıvıl adamcağız fazla kapalı mekanda kalmış:D

TeDDy
17/04/2003, 14:30
dışarı cıvıl cıvıl kızlar çicekler

sen içerde bu güzel günü yaşayama !!!

Volkan Uzun
17/04/2003, 14:32
yorgun diye yazarsan nickine, avatarından bile bilgisayar olursa daha cok offff dersin sen :)
problem ne ya bahar olmasa gerek her mevsim iyidir hem hava soğuk

xXx
17/04/2003, 14:35
Orjinal mesajı gönderen sanal_programci
yorgun diye yazarsan nickine, avatarından bile bilgisayar olursa daha cok offff dersin sen :)
problem ne ya bahar olmasa gerek her mevsim iyidir hem hava soğuk

Burası ANTALYA :D

Sahin
17/04/2003, 14:41
Üstüne varmayın bir süre kendi haline bırakalım. (Vah vah daha pekte genç ):(

Volkan Uzun
17/04/2003, 14:46
olurmu öyle Sahin,
ulu orta yerde off diyten kendi haline bıraklırımı ? oyle olsa, burda off demezdi,
demekki yardımcı olabileceğimiz bir problemi var.
derdini söylemeyen derman bulamaz redial , buyur

Ansugo
17/04/2003, 15:15
Bu sefer /dev/random'dan sansimiza bu mesaj geldi galiba :p

ee++
17/04/2003, 15:41
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Bu sefer /dev/random'dan sansimiza bu mesaj geldi galiba :p

+1 :D

redial
17/04/2003, 16:01
bi laf vardir, bir dokun bin ah isit diye, simdi tam tersi oldu, bir ah dedik bin dokundunuz...

ama madem sordunuz (ya da sormadiniz);
sadece canim bagirmak istedi, ama bulundugum yerde cami acip avazim ciktigi kadar bagirsam, bundan boyle kimse benimle konusmaz, haa, o mu? delirdi o derlerdi. (zaten bilirsiniz, bizim gibi gununu bilgisayar basinda gecirenlere deli gozuyle bakmak genel gecer bir yaklasimdir)

Bende burada bagirivereyim dedim...

hepsi bu...

redial
17/04/2003, 16:11
bu arada /dev/random diyip gecmeyin, random mevzusu karisik mevzudur, random`un gercekten de random oldugundan emin olmak ciddi bir konudur.

xXx
17/04/2003, 16:21
oooOOOoooffFFFfff OF. :D

ee++
17/04/2003, 16:24
çeşitli random algoritmaları var

(sanki alakasız kaçtı..)

redial
17/04/2003, 16:52
yok yok; bu zincir bosa gitmesin; random oalyini acalim...
benim hep kafama takilmistir, random aslinda ne kadar random...

ee++
17/04/2003, 17:22
Gerçekte Random Number diye bir sey yoktur; ancak Pseudo-Random Number vardır. Yani bir nevi yalancı rastgelelik..

Bilgisayar gibi deterministik bir aletle rastgele sayı üretmek mümkün degildir kesinlikle. Bu konuda yapılmış çok çalışma var ama dediğim gibi hepsi yalancı rastgelelik üzerine. Ama oldukça ilginç algoritmalar, kütüphaneler, çalışmalar var..

Sedat Atif
17/04/2003, 17:25
Orjinal mesajı gönderen redial
yok yok; bu zincir bosa gitmesin; random oalyini acalim...
benim hep kafama takilmistir, random aslinda ne kadar random...

+1.

[Bazen random'ın taraf tuttuğunu düşünüyorum]

Volkan Uzun
17/04/2003, 17:33
evet, random yoktur, sadece secilen sayının tekrar gelme olaslığını yada, random sayılardan binlerce örnek üreterek, bir sonraki sayıyı tahmin etme işlemlerini zorlaştıran algoritmalar vardır.
tıpkı rsa deki bitleri artırmak gibi.

xXx
17/04/2003, 17:36
Aynı kader gibi,
Sen yaşayacaklarını bilmiyorsun ama olacaklar önceden kader diskine kaydedilmiş durumda, senin hür iradem diyerek yaptığın herşey gidiyor kader diskindeki bir sektörü okuyor.

Volkan Uzun
17/04/2003, 17:51
hımm konu cok dağılır xXx o konuya girersek sanırım.

xXx
17/04/2003, 17:58
;)

HunTER
17/04/2003, 18:30
Abı sız delımısınız :)

HunTER
17/04/2003, 18:34
Derın bır oooof cektıkten sonra hıc normal bır ınsanın aklına random ne kadar random'dur sorusu gelırmı?

Yok yok abı sen ızın felan al uzunca bı tatıl yap.. Bu durum hıc hayra alamet degıl :)

CrazyCat
17/04/2003, 20:08
<?
for ($i=1;$i<=1000;++$i)
{

$a[$i]=mt_rand(10000,20000);

}
for ($j=1;$j<=1000;++$j)
{
$x=$j+1;
for ($k=$x;$k<=1000;++$k)
{
if ($a[$j]==$a[$k])
{
echo "<b>";
echo "mükerrer sayı :";
echo "&nbsp;&nbsp;";
echo $a[$j];
echo "</b>";
echo "<br>";
}

}
echo $a[$j];
echo "<br>";
}

?>

aklıma gelmişken deniim dedim 10000 sayılılık bir aralıkda 1000 rastgele sayı üretince mükerrer olan sayıların adedi 100 de küçük oluyor. Çoğu zaman bu kabuledilebilir bir oran :)

#include <string>
#include <time.h>

using namespace std;

int main()
{
int tekrar=0;
int sayi[1000];

srand( (unsigned)time( NULL ) );

for (int i=1;i<=1000;++i)
{

sayi[i]=rand() ;

}
for (int j=1;j<=1000;++j)
{
int x=j+1;
for (int k=x;k<=1000;++k)
{
if (sayi[j]==sayi[k])
{
tekrar++;
cout <<"mükerrer sayı : ";
cout <<sayi[j]<<endl;
}

}
cout<<sayi[j]<<endl;

}
cout<< "tekrar edilen sayı adedi ="<<tekrar<<endl;

system("PAUSE");
}

tekrar sayısı daha az (ama aralık sınırı yok)

Volkan Uzun
17/04/2003, 20:15
Önemli olan 10000 sayılık aralıkta, 1000 rastgele sayıdan 10000 kere üretince, bu herhangi 10000 adetlik üretimden bir fonksiyon çıkartıp çıkartamatacağımız :)

redial
19/04/2003, 08:16
@ee++; bilgisayar denilen aletle random sayi uretmek mumkun degil derken gercekten random sayi uretmek baska sekillerde mumkun olabilir gibi bir anlamda cikmis ortaya...
Eger dogru anladi isem biraz acar misin?

Mesut
19/04/2003, 13:06
rastgele sayılarla uğraşmak bukadarmı önemli oldu ya :) yalancı yada doğrucu olsun sonuçta bir sayı veriyor ve buda bazen işe yarıyor :) ircde en güzel işe yarıyor. "Guest×××××" gibi güzel bir nickin oluyor ve asla aynı sayı olamaz :)
Bir of dan randoma geldiniz bir randomdan nereye gidecek baakalım :=)

ee++
20/04/2003, 07:51
Bilgisayar denen alet deterministiktir, yani belirli durumlar karsisinda verecegi tepki bellidir ve de tektir (ya da hic). Determisnistik olmayan bir aletimiz olsaydi, yani bir durum karsisinda birden fazla durumdan herhangi birini verebilseydi o zaman gercek rastgelelik elde edilirdi. 'Dogada' bunun ornekleri vardir belki, emin degilim su an.

acemi
20/04/2003, 13:31
Windows cikana kadar bilgisayarin deterministik oldugu kabul edilebilir ama Bill Gates'le birlikte bu kabul tamamiyla yikilmistir. Windows yuklu bir makinanin sartlar her ne kadar ayni olsa bile ne zaman ne yapacagi kesinlikle kestirilemez :)

mustafa
20/04/2003, 19:57
ateist yaklaşımların bâzılarına göre tabiatta deterministik olmayan hiçbirşey yok. canlılar dâhil.

ama dînimize göre genel bir bakışla deterministik olan hiçbirşey yoktur. ancak allah-ü teâlâ âdet-i ilâhiyyesini çok sevdiği kulları için ve nâdiren bozduğu için, bu fevkâlâde halleri gözardı edersek canlılar hâriç her şey deterministik kabul edilebilir.

peygamber efendimiz bir işâreti ile ay bir yerinden ikiye ayrıldı ve tekrar birleşti. hâlen orasında nîşâneleri vardır. meselâ bu meşhur hâdise tabiatın deterministik yapısına uymuyor.

Sahin
22/04/2003, 02:06
Kainatta tesadüfe, tesadüf edilmez.
Sokrates

Sokrates'i cidden severim.

Birde öldürüleceği zaman söylediği söz çok hoştur. Karısı "seni suçsuz yere öldürecekler" dediğinde. "Suçlu olarak öldürseler daha mı iyiydi?" demesi müthiştir.

Mingitau
22/04/2003, 09:59
aha ben! Ne durumda hangi tepkiyi vereceğim belli olmas :p
Bu yüzden en az kendime ait 10 m2 lik bir doğal yaklaşılmama alanım var. :p

Mesut
23/04/2003, 13:15
Biraz daha gayret! :) "Neden dünyada yaşıyoruz?" sorusuna cevap vereceğiz bir "of" dan yola çıkıp :)

LoS.ToF
23/04/2003, 14:15
/dev/redial001

Sıkma canını bende aynıyım.

p4r4h4t
23/04/2003, 15:22
Orjinal mesajı gönderen Mesut
Biraz daha gayret! :) "Neden dünyada yaşıyoruz?" sorusuna cevap vereceğiz bir "of" dan yola çıkıp :)

:D

ondan sonrada "neden Mars'ta yashamiyoruz" sorusu gelecektir muhtemelen

Ansugo
23/04/2003, 16:19
Orjinal mesajı gönderen LoS.ToF
/dev/redial001

Sıkma canını bende aynıyım.

Boyle durumlar icin bir ustad sunu oneriyor :

______ ______ ________
|| || |\ /| || || ||-------
|| || ||\ /|| || || ||
|| // ||\\ //|| ====== || // ||
||====\ || \\ // || ||====\ ||=====
|| \\ || \\ // || || \\ ||
|| \\ || \// || || \\ ||

redial
23/04/2003, 16:25
hangi klasor de yapacaz bunu?
yarim yamalak bir kernel var, onuda panik ettirmeyelim simdi?

HunTER
23/04/2003, 16:30
Madem zıncır bosa gıtmesın dıyosunuz ıste sıze bı soru. Dıyelımkı ben maksımum 6 karakterlı random ve benzersız passwordlar olusturmak ıstıyorum..

srand ((double) microtime() * 1000000);
echo substr(md5 (uniqid (rand())),rand(0,26),6);

Seklınde bı kodun rıskı varmıdır sızce? Yanı elde edıcegım sıfrelerın ve kullanıcı adlarının aynı olma ıhtımalı cok cok dusuk olsa gerek?

Not: Kullanıcı adları hazır bır ogrencı tablosundan gelıyor.. Yanı bahsettıgım sey bır okulda aynı ad ve soyada sahıp ogrencılere yukardakı satırlar ıle verılecek sıfrelerın benzer olma ıhtımalı..

Ansugo
23/04/2003, 16:37
Orjinal mesajı gönderen redial
hangi klasor de yapacaz bunu?
yarim yamalak bir kernel var, onuda panik ettirmeyelim simdi?

Mumkunse kazik Root klasorunde, Kernel Hacker yetkilerine haiz olarak :)

Modern cagin iki hastaligi varmis, bunu Scientific Information Library'de gecen okudum :
a) Panik Atak
b) Panik Kernel.

Eheh

redial
24/04/2003, 08:33
Ansugo;
beni pek sevmiyon gibi bir hisse kapildim simdi :D

Hunter;
Bence sorun olmaz...

Ansugo
24/04/2003, 16:01
Bu mesaj /dev/random'dan miydi? Emin olmak icin soruyorum :D

redial
24/04/2003, 16:36
Yok yok. Bu /dev/6.his@den bir mesadi :D

ASA
25/04/2003, 06:04
YETEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE RRRRRRRRR!

Aaaaaaaarggggggggggggggggggghhhhhhhhhhhh

Huleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen

Ciyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak

Uarghmmnnzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

%^#$€%'^'##^^+&%^&##$#^'+''+^'+'^+'^'^%hurmpfhhhgjjj

:eek: :hiohahoha: :aglama: :confused: :mad: :o :D
:cool:

redial
25/04/2003, 09:32
fsck /dev/ASA :D :D

ASA
25/04/2003, 15:03
Oy, oy oyyy, OHHHHHHHHHHHHHHH, Ohhh$$$$..

Sinavlar insanin ruh halini bu kadar kisa surede nasil bu kadar a$iri degi$tirebiliyor anlamiyorum.

Pediatri'yi de verdik ya, (80'le hem de) ne diim daha, ohhhhhhhhhh. $imdi 1 hafta alem yapiciim, kod yaziciiim, yazin acacagim kendi sitemin temellerini aticiiim. Allaaaaaaah!

@redial;
ozel mesaj kutunu sen mi bo$altirsin, yoksa ben parolani kirip kendim mi bo$altayim :p

:cool:

muharrem_tac
25/04/2003, 15:39
Gözlemleyebildiğimiz tüm evren olasılıklara göre inşa edilmiştir.Ya da evren olasılıkların eseridir diyebiliriz.Bunu parçacık fiziğindeki evrende -belirsizlik ilkesi olarak- da görebiliriz astofizik evreninde -relativite olarak- da...

Tüm olup bitenler esasen belli olasılıkların gerçekleşip gerçekleşmemesi ile;gerçekleşimliğin de dominatlığı ve resesifliği ile ilgilidir.

Bu teori Tanrı inancına aykırıymış gibi görülebilir fakat bana göre -haşa- oturup birşeyler tasarlayan ve tasarladıklarını görmek için çabalayan bir Tanrı inancından çok daha mantıklı. Yani sınırsız ilim içerisinde olasılıkların belirmesi ile bu olasılıkların belli oranlarda gerçekleşmesi algıladığımız evreni oluşturuyor.Kıymetli arkadaşım Ozan Oktar'ın bu konu ile ilgili matematik bir çalışması var.Umuyorum yakında "Yaşlı adamın yüzündeki perdeyi tamamen kaldıracağız"

Mingitau
25/04/2003, 16:01
fizikle uğraşanlara artık iyi niyetle bakmak ihtiyacı içinde hissediyorum kendimi artık...
Yaw belirsizlik içinde belirlilik yaratma imkanı var mıdır? Hadi yaratma demeyelim...
Anlamlandırma diyelim. elektronu belirlemek için yollarsınız ışık demetini ışık enerjisini yiyen elektron gene kaçar hadi git gene onca denklemle çözmeye çalış sorunu ya çıkar istediğin yerde ya çıkmaz... Uğraş dur... Nerde benim bu elektronum :p

muharrem_tac
25/04/2003, 16:28
Tabii ki niyet çok önemli.Boşuna dememişler niyet hayr akıbet hayr diye...

Şimdi günümüz inançlarına bakınız altı günde yaratılan yedinci günde dinlenilen evrenler mi dersiniz,dünyanın her yerinden alınan topraklar ile heykele edilen kullar mı dersiniz...Cennetten kovulup dünyaya sürgüne edilen resuller mi dersiniz...Bu ortamda halisane duygular ile Rabbine yönelmek isteyen vaktini ibadet ve taat ile geçirmek isteyen sufiler mecburiyetten vahdet-i vücut adlı bir kavram keşfetmek zorunda kamışlar.İşi enel Hakk'a kadar götürenler olmuş.

İşin sonunda her yeni inan getiren ; topu kendisinden sonra gelecek bir Seçilmiş Kişi'ye atmakta bulmuş içinden çıkamadığı durumlardan kaçış çaresini.

Şimdi önümüzde yolumuzu aydınlatan bilim adlı bir ışık var.Bütün gücümüzle bu ışığı izlememiz ve Rabbimizin asıl Nur'una kavuşmak için peşinden hiç ayrılmamamız gerekiyor.

"Ey Rabbim sana ulaşmaktan başka bir amacım varsa,
Olur da bu yolda saparsam,
Ya da niyetim bundan başka bir niyyet ise...
Beni kahreyle.

Sen içeride olanı da dışarıda olanı da gizli olanı da açık olanı da bilensin
Bize seni bilmeyi nasib eyle..."

Mingitau
25/04/2003, 16:41
Niyet ten kastım bu değil :p :D

muharrem_tac
25/04/2003, 17:54
Devam edelim : Olasılıklara ait bir takım olayların olduğu ortada.Buna ait bir olasılık bulutu öngönülüyor.Önermenin temelinde "olma olasılığı beliren her şey olur" biçiminde bir sav var.Buna ait zıt yaklaşımlar ya olasılığı inkar etmek ya da bunun çok büyük bir yekün tutmadığını savunmaktır.Her olguya sebep-sonuç ilişkisi içerisinde yaklaşma eğilimi bizi bazı konularda açamazlara düşürmüştür.Misal depremde akıllı uslu yorumların yanında Tanrı'nın kullarını cezalandırışı olarak değerlendirmeler de yapılmadı değil.

Olasılıkların reddedilemeyeceği bir matematik uzayda yaşıyoruz hatta buna ait pekçok denklem de yazılmış ve halen bu konu hakkında araştırmalar yapılmakta.Başlı başına Kaos Kuramı bile tamamen bu konu hakkında oluşturulmuş bir kuram.Kaos teorisinin içeriğinde beklenmeyen etkilerin sonuca olan etkileri,sistemin karmaşıklığının sistem stabilitesine olan etkisi,türbülans,garip çekerler,Lorentz denklemleri gibi iyi birer matematik gerektiren konular var.Demek ki günümüzde olasılığı reddetmek imkanı kalmamıştır.Her ne kadar böyle bir olasılık varsa da gerçekleşme olanağı düşük bir olasılıktır ve bunun gerçeklenmesi durumunda kısıtlı bir evrende yaşarız.Şu anda biz bu evrendeyiz.

Kısaca anlatmak gerekirse evrenin oluşması bir olasılıktı ve oluştu.Canlılığın oluşması bir olassılıktı oluştu..Akla gelebilen her olasılığın oluşması olasılığı vardır ve bunlar:

a) Hepsi zaman periyoduna göre ileriye doğru gerçeklenebilir
b) Herbir olasılığın gerçeklendiği bir olasılık uzayı vardır.Örneğin evrenin big bang ile oluştuğu ve oluşmadığı iki temel olasılık uzayı vardır.Ondan sonrası için de her olasılığın gerçeklendiği ve gerçeklenmediği birer olasılık uzayı ve gerçeklenimlerin farklarına ait pekçok veya sınırsız sayıda olasılık uzayı oluşmaktadır.

redial
26/04/2003, 08:24
@ASA; bosaldi :D