PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Html sayfasından baskıya

doronty37
04/08/2006, 12:34
Selamlar,

Veritabanından aldığım kaydı biçimlendirerek baskıya yollamam lazım. Bunun için sayfayı pdf olarak yazdırıp InDesign'e aktarmaya çalıştım ama html sayfasından direkt pdf yapınca 72 dpi oluyor.

Aslında freehand'e aktarmak istiyorum ama corel veya indesign gibi programlar da olur.

Bu konuda ne yapabilirim, kayıtları tek tek girmekten kurtaracak bir yol var mıdır?

meksi
04/08/2006, 19:24
Selamlar,

Veritabanından aldığım kaydı biçimlendirerek baskıya yollamam lazım. Bunun için sayfayı pdf olarak yazdırıp InDesign'e aktarmaya çalıştım ama html sayfasından direkt pdf yapınca 72 dpi oluyor.

Aslında freehand'e aktarmak istiyorum ama corel veya indesign gibi programlar da olur.

Bu konuda ne yapabilirim, kayıtları tek tek girmekten kurtaracak bir yol var mıdır?

--------
Merhabalar,

veri tabanından tam olarak neyi kastediyorsunuz? Eğer Html sayfası ise, distillerden geçirin (direkt olarak) az önce ben denedim oldu. Yazıların çözünürlüğü yüksek sadece resimlerde iş yok. Büyük ihtimal 72 dpi (ekran çözünürlüğü).

doronty37
05/08/2006, 09:09
veritabanından kastım, verileri bir siteden otomatik olarak alıp html sayfasına döküyorum. ancak bir değişiklik oldu, önce word'e aktarıp sütun ayarı yapıyorum, ondan sonra pdf olarak kaydediyorum.

az önce birşey farkettim, InDesign pdf dosyasıno embed etmiyor. pdf dosyasını silince yazılar iyice karışıyor ama silmeyince, (en azından masaüstü bir yazıcıda) yazılar gayet düzgün görünüyor.

belirttiğiniz yöntemi biraz açar mısınız?

yardımınız için teşekkürler..

meksi
05/08/2006, 19:38
Tekrar Merhaba,

az önce distiller den bahsederken pdf i kastettim. Yani print yaparken masaüstü yazıcınızı seçmiyorsunuz. Zaten PDF in içinde distiller var zaten. PDF formatına aktarmanız doğru bir yöntem, zira MAC ve PC ve birbiriyle veri alıp verme PDF ortamında her zaman olmasa da çok uyumlu.

Ben bir ara PDF i Corel Draw a import ediyordum. Ama Typo olarak (yazılar bir garip çıkıyor) tavsiye etmem. Corel Draw da formatlamak kolay olmuyor. Ancak ilk görüntüsü iyi (sütünlar vesaire).

Anlayamadığım neden Word e aktarıp burada formatlıyorsunuz. Sanki bir işlem fazla yapıyormuş sunuz gibi geliyor bana.

Olmasa direk word e alın oradan mizanpaj programına çekin orada formatlayın.

İnDesign aslında PDF ile uyumlu bir program çünkü aynı firma (Adobe). İnDesign in embed etmedeki nazlılığı diğer programlarda Quark ve Freehand de de var. Corel de yok ama. Bu da normal çünkü dosya şişmesi oluyor ve save lemek zorlaşıyor.

Selamlar

doronty37
05/08/2006, 20:33
Selamlar,

PDF yaparken zaten indirdiğim bir PDF dönüştürücü programı yazıcı olarak seçiyorum. Word'e aktarmamın sebebi HTML sayfasının tek sütunken, yaptığım mizanpajın iki sütun olması. Bunu da wordde yapabiliyorum.

Asıl önemli olan nokta zaten word'den freehand'e convertlenmiş şekilde atmak. Görünüm değişiyor eğer freehande convertsiz atınca.

Bunu yapamadığım için pdf yapıp indesign'e ekliyorum. Benim amacım:
HTML > Word (Convertli şekilde) > Freehand

Daha önce başka bir bilgisayar ve yazıcıda yaptığım birşey vardı ama şimdi olmuyor nedense. Onda yöntem şöyleydi:
Word > Dosyaya yazdır > Corel > Export (Ai) > Freehand

HTML > Word (Convertli şekilde) > Freehand kısmını olursa en iyisi bu olacak.

Yardımınız için tekrar teşekkürler.