PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Paypal

bilketay
03/08/2006, 17:21
Paypal a üye oldum.1.95 dolar çekildi.Hani şu 4 haneli şifre gelmeden önce..Fakat daha sonra (4 haneli şifrenin gelmesinin beklemeden) hesabı mı sildim. Ödenecek borçlarda 12 $ lık bir bakiye görünüyormuş.. Paypal çekmiş.Bunun nedeni nedir??? Yani 4 haneli şifreyi girmeden limitli kullanıcı oluyorsunuz ve para gönderemiyorsunuz, bunun biliyorum..Ayrıca "close your account" diye de bir açıklama var. Bu demek oluyor ki limitli kullanıcıyken hesabınızı kapatamıyorsunuz.Her halukarda 4 haneli şifreyi beklemek zorundasınız... Benim anlam vermek istediğim konu paypal bu 12 $ ı neden çekti...Limitsiz kullanıcı olmadan hesabımı kapattığım için mi??

cappytoi
04/08/2006, 02:18
paypal yardıma sor

bilketay
04/08/2006, 14:05
saol be ben düşünememiştim..

Bonecrusher
07/08/2006, 17:41
paypal yardım halledebiliyor bu tip sorunları.
büyük ihtimalle hata yapılmıştır

netkid
29/10/2006, 02:46
Problem çözüldü mü ?
Paypal kullanmaya başlamadan gözüm korktu.

HunTürk
29/10/2006, 13:43
Paypalla bir kere para transferi yaptım. Komisyon almıştı. Her transferde alıyor mu acaba?

cappytoi
29/10/2006, 18:36
aynı para biriminde gönderim yapmıyorsan alıyor. mesela USD hesabından EUR para gönderirsen alır.

perlci
29/10/2006, 19:34
paypalı hep sorup duruyorlardı malesef bende hep okyucu olark bulundum. Hiç paypal hesabım olmadı halada yok ama bu paypal hesabının para taransfer işinin zor olduğunu duydum. Belkide o yüzden hiç oralı olmadım.Hala öylemi acaba.Yani para transferi hala zormu?

Mingitau
29/10/2006, 20:35
paypalı hep sorup duruyorlardı malesef bende hep okyucu olark bulundum. Hiç paypal hesabım olmadı halada yok ama bu paypal hesabının para taransfer işinin zor olduğunu duydum. Belkide o yüzden hiç oralı olmadım.Hala öylemi acaba.Yani para transferi hala zormu?

Para transferinden kasıt nedir?

cappytoi
29/10/2006, 22:10
@perlci; parayı türkiyeye aracı vasıtasıyla çekiyorsun paypal'dan türkiye 'de yaşıyorsan. yoksa net üzerinden paypal hesapları arası para transferi çok basit.

perlci
30/10/2006, 02:19
@perlci; parayı türkiyeye aracı vasıtasıyla çekiyorsun paypal'dan türkiye 'de yaşıyorsan. yoksa net üzerinden paypal hesapları arası para transferi çok basit.

Türkiyede yaşıyorsak net üzerinden herhangi bir hesaba para tarnsferi yapamıyormuyuz. Yapıyorsak nasıl ? biraz açabilirmisin.

@Mingitau yukarıdaki gibi kendi hesabımdan (paypaldan) Türkiyeye para taransferi demek istedim.Hesabım yok ama bilgim olsun.

Mingitau
30/10/2006, 03:52
Aracılar bir yontem, uluslar arası bankacılık hizmeti veren bazı yerler var, kendileri offshore çalışıyorlar, sana bir ABD Banka hesabı ve de bir adet Maestro ya da Electron Visa Kart veriyorlar. Nakit çekimde 5$ civarı komisyon alıyorlar 1 seferde 5000 $ a kadar cekebiliyorsun(TEB ve HSBC' den çekmeni öneririm), normal banka kartı gibi extra komisyon odemeden 100K yı bulan gunluk limitlerle alışveriş yapabiliyorsun. Harcamalarda kullanmak daha mantıklı tabii :)

perlci
30/10/2006, 04:00
@Mingitau
Eyvallah ,Teşekkürler.

metsatöll
01/11/2006, 21:28
Paypalda limitli kullaniciyim, hesabim daha önce kaybedip bankadan tekrar istedigim bir kredi kartim!! yüzünden limitli kullaniciya cevrilmis. Ben kart kaybedip tekrardan istedigimi hatirlamiyorum. Bankaya telefon actim, sizin bizden aldiginiz sadece bir kart var ve halen bu kart aktif dediler..

Hesabimi actirmak icin, kimlik kartim, adima düzenlenmis bir fatura ve paypalin bana email ile gönderdigi üzerinde barkod olan bir yaziyi kendilerine faxlamam istenmisti.

Fax kagidi üzerinde amerika numarasi var, paypal yardim ise ingilterede bir numara verdi, ne olur ne olmaz diye evraklari iki telefon numarasina da faksladim. sonra cümbüs basladi. Paypal bana günlük
#Teyit, evraklarinizi aldik
konu basligi ile mail göndermeye basladi, 3 seferde malesef hesabinizi geri acamiyoruz dediler, kime veya neye göre karar aldiklarini ise hic söylemediler

Bezdim telefon actim 20 dakika bekletip hersey normal, bir istek daha acacagiz adiniza dediler..

Sonra birdaha paypaldan evraklarinizi aldik maili, hesabinizi acamayacagiz maili ardindan birdaha evraklarinizi aldik maili..

Delirdim. 20 tane paypal maili var hesabimda. Artik ugrasmiyorum. Paypalin yerine bir alternatif gelsinde Allah'tan baska birsey istemiyorum.

talip-
20/12/2006, 00:33
arkadaşlar siz bu işi biliyosunuz anlaşılan. biriniz de bana yardım edebilirmisiniz acaba? ben bi satış sitesi yaptım. bu siteden birçok ülkeye satış yapıyorum. garanti sanal pos pek işime gelmedi ben de siteye PAYPAL ile ödeme uyguladım. deneme olarak da 2 dolara bir malı sattım ve bu para benim paypal hesabıma 1.63 dolar olarak geldi. tamam yapılan kesintiye eyvallah da. ben bu gelen paraları türkiyedeki bi banka hesabıma alabiliyor muyum? alabiliyosam bu nasıl oluyo? bu konuda bana yardım edebilecek biri vardır umarum... herşeyi hallettim bi ödeme kısmı beni çok uğraştırdı.

Mingitau
20/12/2006, 01:30
Türkiye ye hala alamıyosun bu yüzden dolambaçlı yollardan geçmek durumundasın, ayın 20 si ila 5 i arasında tek seferlik %10 komisyon ile 75€(Yani YTL karşılığı 75€ olan) civarı para bozabilirim eğer acil gerekliyse. Gelecek aydan itibaren bu konuda limiti arttıracağım :)

GeCe_
20/12/2006, 09:55
arkadaşlar siz bu işi biliyosunuz anlaşılan. biriniz de bana yardım edebilirmisiniz acaba? ben bi satış sitesi yaptım. bu siteden birçok ülkeye satış yapıyorum. garanti sanal pos pek işime gelmedi ben de siteye PAYPAL ile ödeme uyguladım. deneme olarak da 2 dolara bir malı sattım ve bu para benim paypal hesabıma 1.63 dolar olarak geldi. tamam yapılan kesintiye eyvallah da. ben bu gelen paraları türkiyedeki bi banka hesabıma alabiliyor muyum? alabiliyosam bu nasıl oluyo? bu konuda bana yardım edebilecek biri vardır umarum... herşeyi hallettim bi ödeme kısmı beni çok uğraştırdı.

---
Biz daha yolun basındayız anlasılan bizde site üzerinden cogunluk amerika ve ingiltere olmak uzere dunyanın heryerine mal satıyoruz ve odeme ve para transferi konularında sorun yasıyoruz bu yuzden ya sıteye paypal ı entegre etmek yada e-bay ın sırketi olan prostores.com da yeni bir site kurmak istiyoruz özellikle paypal entegresi hakkında detaylı bilgi verirsen cok sevinirim birde herkese sormak istediğim prostores hakkında bilgi sahiibi olan varsa lutfen baylassın..tesekkurler..