Tam Sürümünü Görmek İçin : photoshopta resmin arkasındaki fonu silmek
arkadaşlar bir bardak resminin arkasındaki fonu kaldırarak bardağı vs.diğer başka bir resmin üzerinde oynattığımızda arkada ki görüntüyü görebilmemizi sağlayacak olan uygulama hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim ben çok uğraştım fakat yapamadım teşekkür ederim.
smasherz
01/08/2006, 00:00
çok uğraştıgın resimleri buraya koysanda ne yapmaya çalıştığını daha iyi anlasa millet.
dilekgecer
01/08/2006, 17:13
:) smasherz
sert bi tepki...
turgut anlattıklarından anladığım kadarıyla bardağı petleyerek fondan ayırabilir ve yani bir fon üzerine getirebilirsin. bardaktan arkadaki fon görünsün istiyosan layerin opacity değeriyle oynaman bir çözüm olabilir. bu bilgiye bu kadar cevap verebiliyorum.
dilekgecer deneyeceğim teşekkür ederim
smasherz
01/08/2006, 19:21
:) smasherz
sert bi tepki...
ben sert tepki felan vermedim. ama senin gibi arkadaşlar olduğu müddetçe yeni üyelerin forumu kullanmayı öğrenemeyecekleri kesin.
dilekgecer
02/08/2006, 11:52
smasherz
bu forumu kullanan tüm arkadaşların birinci ihtiyacı sorularına cevap bulabilmekmi yoksa (belkide zamanı çok sınırlıyken) forum kurallarına uygun bir soru sordummu sormadımmı diye düşünmekmi karar vermek lazım.
doğru cevabı alabilmek için soruyu doğru sormak gerekir buna diyecek lafım yok. ama " senin gibi arkadaşlar olduğu müddetçe" cümlesini "senin gibi arkadaşlar olduğu müdettçe yeni arkadaşların bu foruma soru sorma cesaretleri kalmayacak" şeklinde değiştirip iade ediyorum...
hakansor
02/08/2006, 12:23
smasherz
bu forumu kullanan tüm arkadaşların birinci ihtiyacı sorularına cevap bulabilmekmi yoksa (belkide zamanı çok sınırlıyken) forum kurallarına uygun bir soru sordummu sormadımmı diye düşünmekmi karar vermek lazım.
doğru cevabı alabilmek için soruyu doğru sormak gerekir buna diyecek lafım yok. ama " senin gibi arkadaşlar olduğu müddetçe" cümlesini "senin gibi arkadaşlar olduğu müdettçe yeni arkadaşların bu foruma soru sorma cesaretleri kalmayacak" şeklinde değiştirip iade ediyorum...
lütfen polemik yapmayın.
yeni bir laf başka lafı doğuracaktır.
uzayıp gidecek. bazen kişiler üslup noktasında çerçeveyi aşabiliyor, doğru bir şeyleri göstereyim, söyleyim derken, yanlış şeyler yapıyor. Bunlar olacaktır. cevapsız bırakmak en güzeli :(
kamilozcan__
02/08/2006, 12:49
@dilekgecer +1
Yeni arkadaş deyimine isninaden :Bu forumda 4 mesaj ile 483 mesaj arasında bir fark görmüyorum. eğer 483 mesaj yazmızsan bir okdarda cevap almıssın demektir.
çok uğraştıgın resimleri buraya koysanda ne yapmaya çalıştığını daha iyi anlasa millet.
Bu mesajından anlaşılan 483 mesaj yazmısın ama eksik sorulan birsorunun daha doğru nasıl sorulabilceceğini yazmayı öğrenememissin. Hiç kimse dört dörtlük değil sen de değilsin. Sen ilk mesajından sonra böyle birşeyle karşılasırsan ne düşürsün.
Bu şekilde cevaplar yazana dek @dilekgecer arkadaşımız gibi yönlendirmeli bir cevap yazabilirdin. aynı süreni alırdı.
Neyse hakansor arkadaşımızın dediği gibi olsun.
Birileri de soruya odaklanır ınşallah.
arkadaşlar bir bardak resminin arkasındaki fonu kaldırarak bardağı vs.diğer başka bir resmin üzerinde oynattığımızda arkada ki görüntüyü görebilmemizi sağlayacak olan uygulama hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim ben çok uğraştım fakat yapamadım teşekkür ederim.
Eklediğin bardak resmi illistratorde yapılmış böyle bir resmi sarı zeminden koparıp fraklı alana alıp opasty degerini düşürmen resimdede kayıplara neden olur en sağlıklısı bu bardağın aynısını yapıp resminin üzerine koymak aksi halde sağlıklı bir sonuç alamassın.
Bardak yapımının dersini bulursam buraya yazarım.
Koyay gelsin.
smasherz
02/08/2006, 15:35
smasherz
forum kurallarında doğru soru sorma yolu diye birşey yok. bu tarz soru soran arkadaş yarın birgün kodunu çıkarmadan kod yarımı talep edebilir. ayrıca nasıl cesaretmiş bu hemen uçup gidiyor? (Bunuda sen uydurdun yukarıda ben cesaret felan kırmadım. sen kendi uydurduğun yalanı uzattın.) biz burda çocuk avutmuyoruz, kreş de değil burası. çoğu yetişkin kaprisi olmayan insanlar. neden bu kadar çabuk kırılıyorlar yoksa sadece senmi kırıldığını düşünüyorsun?
Bu mesajından anlaşılan 483 mesaj yazmısın ama eksik sorulan birsorunun daha doğru nasıl sorulabilceceğini yazmayı öğrenememissin. Hiç kimse dört dörtlük değil sen de değilsin. Sen ilk mesajından sonra böyle birşeyle karşılasırsan ne düşürsün.
Bu şekilde cevaplar yazana dek @dilekgecer arkadaşımız gibi yönlendirmeli bir cevap yazabilirdin. aynı süreni alırdı.
benim görevim nasıl doğru sorulacağını öğretmek değil. sadece ilk mesajlarında bir kere uyarırım. zaten bir kaç kere daha aynı hatayı yaparsa başkaları uyaracaktır. istersen sana 50 tane mesaj gösterebilirim benim gibi uyarı yapan. mesaj sayısı ile ilgili 1 tane bile yorum yapmadım nerden karıştırdın onu anlamadım.
son cevap ikinize: eğer ender yetenekleriniz varsa bütün forumlarda(php,asp,js,...) cevap yazabilecek bilgi ve yeteneğe sahipseniz şimdi size şuanda size bırakabilirim kendi mesaj haklarımı.
boş yere polemik yarattınız bu forumda eğer şikayet edilecek 1 mesajınız varsa yöneticilere şikayet edersiniz. onlarla ben irtibat kurarım.
dilekgecer
02/08/2006, 16:35
smasherz bilgi ve yetenek düellosu davetine söylenecek çok şey var. ama hakansor'a katılıyorum, polemik devam etmesin!
smasherz
02/08/2006, 16:46
smasherz bilgi ve yetenek düellosu davetine söylenecek çok şey var. ama hakansor'a katılıyorum, polemik devam etmesin!
kuzum okumanda yokmuş senin. bu konuda daha mesaj yazmayacağım.
kamilozcan__
02/08/2006, 17:19
son cevap ikinize: eğer ender yetenekleriniz varsa bütün forumlarda(php,asp,js,...) cevap yazabilecek bilgi ve yeteneğe sahipseniz şimdi size şuanda size bırakabilirim kendi mesaj haklarımı.
boş yere polemik yarattınız bu forumda eğer şikayet edilecek 1 mesajınız varsa yöneticilere şikayet edersiniz. onlarla ben irtibat kurarım.
:sus:
Yetenek meselesine gelince senden daha iyi olmak veya daha kötü olmak hiç farketmez, burda aslında sana karşı yapılan bir eleştiride yok burda.
Mesaj sayısı olayını yeni üye kavramını kullanmandan çıkardım.
NOT : Mesajı tam olarak okusan orda nerden çıktığınıda yazmıştım.
:hey: :sus:
arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum burada kısa zamanda kendimi geliştirme imkanı buldum bu benim için yeterli oldu hepiniz sağlıcakla kalın.:hey:
kamilozcan__
04/08/2006, 09:59
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
SLm arkadaşlar biraz gergin değilmisiniz lütfen bakın ben elli yaşındayım ve hala birşeyler öğrenmek için burdayım korkarak soru sormak istemiyorum eğer sorumu doğru soramadıysam tekrar etmemi istersiniz.lütfen birbirimizi kırmayalım burası güzel bir yer.
Haydaa konu dagilmis gitmiss
kesilnlikle harika bir yardımcı döküman. hazırlayanlara çok teşekkürler... :http://www.webdersleri.com/sayfa.asp?id=870
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.