PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Win XP > Server 2003 R2

Magic2Melody
28/07/2006, 01:45
Bugun baktım artık windowsun format zamanı geldi :D... Bu sefer server 2003 kurmayı düşünüyorum... bilgisayarda %80 web geliştirme(vs-sql server) %10 oyun ve %10 film olarak kullanıyorum...Yarın akşam kurucağım Server 2003 R2 yi... sizce doğru bir seçim mi ?

Predator
28/07/2006, 08:51
Client olarak 2003'ü hiç kullanmadım, Windows 2000'i kullandığım zamanlarda performans için bir dizi işlem yapıyordum,

Yüzeysel düşündüğünüzde atıyorum XP Professional'da çalışan 100 servis varsa bahse konu yapacağın işler için bunların 70 tanesini kullanıyorsun ve diğer kalanları kapatmadığın sürece sistem kaynaklarını yiyor.

2003 R2 kurduğunda çalışan servis sayısı 300 olacak ancak seni yine bu servislerin 70 tanesini kullanacaksın. Çalışma ortamında sunucu ailesinden bir ürün kullanmak hiç mantıklı değil, Ancak internette 2003'ü nasıl iyi bir client haline getirebiliriz gibi makaleleler var, Ne kadar işe yarıyor bilmiyorum.

Normal XP'nin desteklemediği ram ve CPU kapasitesini kullanmayacaksan çok mantıksız.

teddmcload
29/07/2006, 15:39
kullanmadığın servisleri kapatırsan sorun olmaz. bir de donanımların 2003 sürücülerini indir önce. eğer yoksa xp sürücülerini gösterirsin.

Magic2Melody
30/07/2006, 00:31
2 gündür kullanıyorum, çok memnumum.. "Keyif" özellikleri kapatıldığı için gözle görülür bir hız artışı var, ayrıca web developer olarak ip adresim ile real time olarak diğer insanlara projelerimi incelletirebilmem oldukça işime yaradı..

Henüz oyun kurmadım, direct 3d ayarlarını yaptım umarım sorun çıkmaz.

Kısacası memnunum, eğer işiniz multimedya değilse server edition kullanın.

hus
30/07/2006, 17:08
geçen gün oynamak istediğim bir oyunun çalışmaması dışında R2 da çözemediğim başka bir problem yaşamadım.

diğer windowslardan eksiği yok fazlası var. arkadaşlarında dediği gibi client olarak kullanıyorsan iyi bir ayar çekmen gerek. gereksiz servisleri vs. leri kapat, kaldır.

+ client olarak kullanımda olmazsa olmaz msfn workstation guide (http://www.msfn.org/win2k3/tweaks.htm) da yazanları mutlaka uygula.

teddmcload
30/07/2006, 21:40
bazı servisleri kapatmasanız bile xp'ye gçre hızlı çalışıyor. 1 ghz celeron, 512 mb ram'e kurdum. gayet de hızlı.

eNVeR.SaLiH
02/08/2006, 14:15
yaklaşık 6 aydır 2003 rc 2 kullanıyorum en ufak bi şikayetim olmadı 3d uygulamalarla da işim olmadığı için tam benlik bişi bi kaç performans ayarı yapınca süper oluyor. görsellik olmadığındanda ram boşa kalıyor. hafta da bi anca yeniden başlatıyorum makinayı ama banamısın demiyo...

Predator
02/08/2006, 16:02
Herkes çok memnun olduğuna göre, 6 senedir kabuğu değişmeyen XP boşuna yapılmış olabilirmi acaba?

Gidip parasını verip alırsanız xp pro sp2 ile 2003 r2 arasında 9 kat bir fiyat farkı var, acaba 2003 kullanan arkadaşlar 9 katı hızlımı çalışıyor XPye göre? Hiç sanmıyorum.

Silemediğiniz 20den fazla builtin account, kullanmadığınız servislerin/hizmetlerin updateleri, falan tam bir başağrısı. Üstelik lisansız kullanımda yapamayacağınız updateleri ve yamaları falanda düşünürseniz dahada fena.

Ama "Kardeş ben veririm parasını kullanırım, akşam eve forkliftle taşıyorum para" derseniz bilemem :garip:

xam
08/08/2006, 11:45
predator +1
1 kere kurma hatasinda bulundum kurmamla silmem 3 saatimi aldi..

alico
08/08/2006, 21:54
Ancak ;

Server 2003 Masaüstü bilgisayar için değildir, kurun bakalım sunucu yapılandırmalarını active directory,IsaServerlar, 100'lerce host'u domainleri ve bunlar için dns yapılandırmaları,ve dns yönlendirmelerini yahutda bağlı olduğu sistemdeki 100 lerce bilgisayarın yetkilendirme ayarlarını bir de bunun yanında paralel olarak Cisco güvenlik arabirimleri, net dağılımları ve daha çokca yapılandırmalar o zaman Xeon işlemcili yeni makinaların dahi 20 dk açıldığını şahit olursunuz ki bu yüzden kapanmayıp 24 saaat açık duran sistem size ne olduda beni kapatıyorsun demekle kalmayıp tanımlanmadığında tekrar açıldığında neden kapatmıştın diye sorar, siz açıklama bölümüne masa üstü kullanıcısıyımmı yazıyorsunuz :) biraz yapay zeka olsa degit işne xp de takıl derdi hani.. Yani xp mantığında 2003 kullanılmaz !. Sadece kullandığımızı zannederiz çünkü sistemci olarak veya olsanızda masa üstü kullanıcı olarak bir server sistemi yapılandırmasına giremiyeceğimiz den 2003'ü bu manada kullanamayız. Bundan ötürü 2003 kurduk xp mantığında karşılaştırdık 2003 ile fark çıkardık şu kadar hızlı bu kadar yavaş vb. durumları demeyelim sağda solda, gülerler :)

hatta cevizin karizmasını çizdirmeden yok edin konuyu...

Revlis
08/08/2006, 22:06
2 gündür kullanıyorum, çok memnumum.. "Keyif" özellikleri kapatıldığı için gözle görülür bir hız artışı var, ayrıca web developer olarak ip adresim ile real time olarak diğer insanlara projelerimi incelletirebilmem oldukça işime yaradı..

Henüz oyun kurmadım, direct 3d ayarlarını yaptım umarım sorun çıkmaz.

Kısacası memnunum, eğer işiniz multimedya değilse server edition kullanın.

O keyif özellikleri dediklerin xp'de de kapatılabiliyorlar..

İp adresin ile web server kurmak ise amacın xp de de gayet hızlı çalışır envai çeşit sunucu programı (zira 100lerce kişinin aynı anda bağlanmayı çalışacağını sanmıyorum)..

Ayrıca işlemci zamanlamasını ve bellek kullanımını servislere mi programlara mı ayrıdığın çok önemli… ki zaten web tasarımı yapıyorsan programlar a ayırman allahın emri .. o zaman 2003 ün farkı olan servis ler gerekli randımanda çalışmayacaklar ... sonuçta sistem xp ye dönecek... e xp kullanmak daha mantıklı... E tabi evinde 12 işlemcili vs bilgisayar yoksa...

Black_Boyss
09/08/2006, 00:02
komedi :D

hus
09/08/2006, 00:31
client olarak kaya gibi Windows Server 2003 R2 Enterprise kullanıyorum hemde win98 niyetine :)

çokda memnunum. yukarda özellikle @alico nun mesajına güzel bir yanıt verirdim ancak üşeniyorum.

donanım elverse kendileri server görevide görecek ancak o kadarını kaldırmıyor.

he bu arada shutdown event trackerım kapalı tekrar bakınız msfn workstation guide (http://www.msfn.org/win2k3/tweaks.htm) (not: bu rehberi hazırlayanlar aptal değil)

sistemci
10/08/2006, 23:54
Ben hem Windows Server 2003 R2 Enterprise hemde Windows XP SP2 kullanıyorum.

Sistemde hangisi olmalı konusunda eğer sever 2003 ü kendini geliştirmek anlamında kullanmayacak isen pek te gerekli değil bana göre...

Nedenine gelince amacın web tasarımlarını insanlara sunmak ise hem asp hemde php kanadında ( php için zaten 3. parti bir program kurman gerekiyo ) alternatifler var.

Ama domain kurup ben extra şeyler yapmak istiyorum diyosan olabilir.

Yada ben aynı makine üzerinde hem xp hemde 2003 kullanacam diyorsan
Bootitng (http://www.bootitng.com/bootitng.html) buda bir alternatif... Ben kullanıyorum çokta memnunum...

client olarak kaya gibi Windows Server 2003 R2 Enterprise kullanıyorum hemde win98 niyetine :)

çokda memnunum.

Kaya gibi olup olmaması senin işletim sisteminde yapacağın düzenlemelere göre değişir. Ama iyi bir ayar yaptığın zaman baya sağlam olur.

Ama işin içinde internet varsa her zaman risk vadır...

Özelliklede virüs ve spy lar...

Ancak ;

Server 2003 Masaüstü bilgisayar için değildir, kurun bakalım sunucu yapılandırmalarını active directory,IsaServerlar, 100'lerce host'u domainleri...

Server 2003 kurmak için illaki bunları yapmak mı zorundayız.

İllaki devasa bir şirketi çalıştırmak için mi server 2003 kurulup yapılandırılır.

Magic2Melody
11/08/2006, 13:46
Ancak ;

Server 2003 Masaüstü bilgisayar için değildir, kurun bakalım sunucu yapılandırmalarını active directory,IsaServerlar, 100'lerce host'u domainleri ve bunlar için dns yapılandırmaları,ve dns yönlendirmelerini yahutda bağlı olduğu sistemdeki 100 lerce bilgisayarın yetkilendirme ayarlarını bir de bunun yanında paralel olarak Cisco güvenlik arabirimleri, net dağılımları ve daha çokca yapılandırmalar o zaman Xeon işlemcili yeni makinaların dahi 20 dk açıldığını şahit olursunuz ki bu yüzden kapanmayıp 24 saaat açık duran sistem size ne olduda beni kapatıyorsun demekle kalmayıp tanımlanmadığında tekrar açıldığında neden kapatmıştın diye sorar, siz açıklama bölümüne masa üstü kullanıcısıyımmı yazıyorsunuz :) biraz yapay zeka olsa degit işne xp de takıl derdi hani.. Yani xp mantığında 2003 kullanılmaz !. Sadece kullandığımızı zannederiz çünkü sistemci olarak veya olsanızda masa üstü kullanıcı olarak bir server sistemi yapılandırmasına giremiyeceğimiz den 2003'ü bu manada kullanamayız. Bundan ötürü 2003 kurduk xp mantığında karşılaştırdık 2003 ile fark çıkardık şu kadar hızlı bu kadar yavaş vb. durumları demeyelim sağda solda, gülerler :)

Bende sana gülüyorum alico, burası paylaşım forumu ! Karizma forumu değil. Kaldıki senin yazdığın, yok isa server yok cisco firewallari türkiyedeki profosyonel firmaların çoğunda yok bile.

Merak etme masaüstü kullanıcıyım yazmıyorum, çünkü sormuyor ;)

IIS 6 yı XP ye kuramadığımız için Server 2003 bu anlamdada bana faydalı oldu..Bunun dışında içinde web developer lara yararlı olabilecek bir çok özellik mevcut.

O keyif özellikleri dediklerin xp'de de kapatılabiliyorlar..

İp adresin ile web server kurmak ise amacın xp de de gayet hızlı çalışır envai çeşit sunucu programı (zira 100lerce kişinin aynı anda bağlanmayı çalışacağını sanmıyorum)..

Ayrıca işlemci zamanlamasını ve bellek kullanımını servislere mi programlara mı ayrıdığın çok önemli… ki zaten web tasarımı yapıyorsan programlar a ayırman allahın emri .. o zaman 2003 ün farkı olan servis ler gerekli randımanda çalışmayacaklar ... sonuçta sistem xp ye dönecek... e xp kullanmak daha mantıklı... E tabi evinde 12 işlemcili vs bilgisayar yoksa...

Aynı özelliklerin XP dede kapatılabilceğini biliyorum, birçok web server programı olduğunuda.Web tasarımı yapmıyorum, web programlama yapıyorum...

İşlem Önceliğini programlara aldım ve yaklaşık 1 aydır sorunsuz, hiç kilitlenmeyen bir sistemim oldu memnunum.

xam
11/08/2006, 19:08
Ancak ;

xp'yi 2 senedir websitesi host etmek icin kullaniyor ve 2003'ude o amacla kurmustum.. bilip bilmeden sallama..

teddmcload
12/08/2006, 11:48
xp'yi şirket içi uygulamalarıda workgroup ortamında server niyetine üzerinde uygulama çalıştıran şirketler var. üstelik bu şirketlerde 10 adet bilgisayar da bulunuyor. belli bir yer kadar xp de iş görür.