PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ip engelleme

indream
27/07/2006, 15:32
Merhaba
Xp pro türkçe işletim sistemi kullanıyorum.Bilgisayar üzerinden internet üzerindeki bir web sayfasını engellemem gerekiyor.Ama engellemem gereken web sayfasının ismi değil ip adresi.

Hosts dosyasını kullanarak adresi kısmen engelledim ama ip sini de engellemem gerekiyor bunun için fikri yada bilgisi olan varmı ? Mümkün mertebe herhangi bir program kurmadan
Teşekkürler

deptor
28/07/2006, 10:07
hosts dosyasına site adresi ni yazdığın gibi ip adresinide yazarsan olacaktır.
(site ip adresi için ; başlat+çalıştır+ping www.siteadresi.com veya domaintools.com dan öğrenebilirsin)

indream
29/07/2006, 02:16
hosts dosyasına site adresi ni yazdığın gibi ip adresinide yazarsan olacaktır.
(site ip adresi için ; başlat+çalıştır+ping www.siteadresi.com veya domaintools.com dan öğrenebilirsin)

denedim ama olmuyor
hosts dosyasının içine

123.123.123.123 127.0.0.1

şeklinde yazdım ama normalde explorerdan ip adresi girince localhost a gitmesi gereken yerde siiteye giriyor genede.
Başka fikriniz varmı acaba ?

not: explorer ı kapatıp açtım hatta makineye restart bile attım

gok_tengri
29/07/2006, 13:04
Bahsettiğin site yönlendirmeyle açılan bir site mi?Sen başka bir adres girdiğin halde o adrese mi yönlendiriliyorsun?Eğer durum böyleyse adresi söyler misin?

indream
29/07/2006, 19:08
Bahsettiğin site yönlendirmeyle açılan bir site mi?Sen başka bir adres girdiğin halde o adrese mi yönlendiriliyorsun?Eğer durum böyleyse adresi söyler misin?

Hayır olay o değil. şirket içerisinde bazı bilgisayarlar herhangi bir networke ihtiyaç duymadan wireless veya direk modem üzerinden internete bağlanıyor.Bu bilgisayarlarda girilmesini istemediğimiz web sayfalarının adreslerini kısmen engelledik fakat blinçli personelimiz!!! direk olarak web sitesinin ip sini yazarak girme yolunu bulmuş.Bazı şahsiyetler müdür sıfatında ve konumunda olduğu için
bilgisayarlarına bir program kuramadığımız gibi şu siteye girmeyinde diyemiyoruz.Ancak bir şekilde ip yazarak girişleri engellememiz gerekiyor girişleri gerekirse başka site veya ip ye yönlendirerek.Durumum budur :garip: