PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : firewall programı

Bozo
15/04/2003, 16:06
işyerinde günde yaklaşık 14 saat internete açığız.çok önemli bilgilerimiz var.ve bunlara zarar gelmesinden korkuyoruz.
bugün küçük bir programla denedim ve onlarca makinaya girebildim.paylaşıma açık klasörleri istediğim gibi kurcalayabiliyordum.tabi aynı şey benim içinde geçerli.şimdiye kadar başta norton olmak üzere birkaç firewall denedim.ancak hepsini kaldırdım.
ya ağ ayarları bozuluyor (pc ve mac arasındaki iletişim için) yada internette ilgili her işlemimde uyarılar v.s. ayarları ise karmaşık.
bana şöyle basit, kullanışlı ve sade bir firewall lazım.yapacağı tekşey dışarıdan gelecek müdaheleleri engellemek ve haber vermek. böyle bir program biliyorsanız...

Sedat Atif
15/04/2003, 21:29
Norton Internet Security sessiz sedasız işini yapıyor ama Norton'u denedim demişsin...

Bozo
16/04/2003, 13:44
işte pc-maclan programını devre dışı bırakan norton. ayarlar değişiyor.ancak kaldırınca düzeliyor

ASA
16/04/2003, 18:23
I$yerindeki ag sisteminiz nasil? Kac makina var, server nedir?

:cool:

Bozo
18/04/2003, 15:31
4 pc,5 macintoshtan oluşan bir ağ. internete bağlı olan pc de xp pro var. pc ve mac ler arasındaki iletişim için pc maclan adında bir program kullanıyoruz.bu bizim için çok önemli. çok program denedim ancak olmuyor. bazıları bilinçli olarak pc ye girildiğinde farketmiyor bile.bazıları farkediyor ama tık yok.bazıları her exploreri açmamda bile zırt pırt uyarı veriyor.onu kapatıyorsun bu defa flashget için aynı şey. yapacağı tek şey portları tarayacak ve makinaya bağlanmaya çalışan dingil olursa uyaracak.başka bişey istemiyorum. eğer bunun xp de yolu varsa daha iyi olur. geçenlerde bir program ile belli bir ip aralığını taradım.rastgele bazılarına tıkladım ve adamın paylaşıma açık olan herşeyi kabak gibi ortada.dosya değiştirme, silme, alma beleş.ama bazılarına giremiyorsun bile.aslında buda bana yeterli.yani kolayca girilemeyecek olması.yani şı durumda bende kabak gibi ortadayım. işte bunu engellemek istiyorum.

acemi
18/04/2003, 16:56
Sorun, kurallari dogru belirlememenden kaynaklaniyor. Aslinda Norton bu is icin gayet iyi bir program.

Kural tanimlamalariyla ugrasmak istemiyorsan, hurdaya cikmis bir 486/Pentium I makinaya Linux kurup Internet cikisini bu makina uzerinden yapabilirsiniz. Sadece cikisa izin verir, girisleri engeller. Yerel agla da isi olmadigi icin diger islerde sorun cikarmaz.

Bozo
18/04/2003, 18:54
yukarıda nortonun pc-mac arasındaki iletişimi bozduğunu yazmıştım.ve bunu iki defa denedim.her seferinde maclan programını tekrar kurmak zorunda kalıyorum.

acemi
18/04/2003, 20:56
PC ve MAC hangi protokolle haberlesiyor?
TCP/IP protokol seti ile ise, hangi portlar ve protokoller kullaniliyor?

Bozo
19/04/2003, 09:56
ağ özelliklerinde Miramar APPLEtalk protocol diye yazıyor.detayları yok. programın ayarlarında ise "use TCP/IP if available" diye bir checkbox var ve şu anda işaretli.

acemi
19/04/2003, 11:44
Oyleyse AppleTalk'un kullandigi TCP ve UDP portlarini ogrenip firewall'da bu portlar icin gerekli izinleri vermek lazim.

Bozo
22/04/2003, 13:30
herneyse bir tane buldum. 150 kb lık bir program. tüm trafiği gösteriyor.herhangi bir saldırıda uyarıyor ve bağlantıyı kesebiliyor. ismi "proport". kullanmak isteyenler için. freeware

RaiST
22/04/2003, 15:22
mmx 200 32mbramlık bir copluk makınasına ipcop veya smoothwall kurup bir sure ogrenme asamasından sonra guvenilir bir sisteme sahip oluyorsun (tabıkı genel anlamda ama hic olmamasından iyidir)

Gurhan
22/04/2003, 17:08
biz hiç bi zaman %100 güvenlik olmaz diye öğrendik ama zonealarm iyi bence