PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Veri kaybı.

oCRaCy
25/07/2006, 23:33
Öncelikle ilk defa linux kurulumu yaptığımı ve ilk defa linux e geçtiği belirtmek isterim.

shipit.ubuntu.com'dan aldığım ubuntu cd ile partition magic ile oluşturduğum Gb lık bölüme baş arıyla yükledim.

Normal de 80 GB ( SATA ) diskim 2 parçaydı 50 GB verilerim 30 GB windows, kurulum işleminden sonra bilgisayarı Xp'de açtığım da "bilgisayarım" klasöründe sadece 30 GB'lık windows parçasını gördü, Diğer 50 GBlık parça yoktu, ama bilgisayarım » Yönet » disk yönetimi 'den baktığım da 50 GB alan orada gözüküyor.

Sorum » 50 GB lık parçamı veri kaybı yaşamadan sorunsuz şekilde nasıl geri getirebilirim.

ubuntudan baktığımda her ikisinide görebiliyorum fakat girmeye çalıştığımda "unable to mount the selected volume" hatası alıyorum.

101
26/07/2006, 00:42
50 GB lık alanın dosya sistemi nedir?
unable to mount hatası alıyorsan elle bağlayabilirsin. Konsola geç, su ile root haklarını al ve şu komutu dene,

Disk isimli bir klasör oluşturuluyor
#mkdir disk

Burada 50 gb lık diski sda2 diye gördüğünü varsayıyorum.Bu sende farklı olabilir.
#mount /dev/sda2 /disk

oCRaCy
26/07/2006, 01:18
50 GB lık ve 30 Gb lık parça da 'NTFS' dediğiniz gibi bağlama işlemini yaptım fakat oluşturduğum dizine girdiğim de içi boş acaba + birşeyler daha mı yapmam lazım ?

ocracy@ocracy-desktop:~$ sudo mkdir /media/hda2
ocracy@ocracy-desktop:~$ #mount /dev/sda2 /media/hda2
ocracy@ocracy-desktop:~

( direk computer dizinindeki görünen disk klasörlerine bağlama imkanım var mı? bunun için sadece "sudo nautilus" ile mi tüm hakları alabiliyorum?, normalde tüm haklarla dolaşmam mümkün mü? )

oCRaCy
26/07/2006, 02:49
Windows ortam da 50 Gb lık parçayı yine partitionmagic programıyla göstermeyi başardım yani windows da sorunum kalmadı.

oCRaCy
26/07/2006, 14:10
diğer sorunumu da "/etc/fstab" a gerekli satırı ekleyerek hallettim.