PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : FFT ile Bebek Aglamasi Kontrolü ?

Akın Öcal
24/07/2006, 23:23
Mikorokontrolorün adc girisinie gelen analog signaller dijital olarak alindiktan sonra fft ile bunlari analiz etmem gerekiyor , ok fft dedigim zaman google da tonlarca sey var fakat nasil bir yol izlemem gerekiyor , daha onceden tecrübesi olanlarin yardimina ihtiyacim var , cevap vereceklere simdiden tesekkurler...

guerkand
27/07/2006, 00:52
Selam Akin,

FFT ancak senin digital bedellerini frekans bedellerine cevirir.
Ama o demek degilki, frekans bedelleri sana hemen söylesin "ben bebek aglamasiyim".
Mesele sirf digital signal bedellerini frekansa cevirmek degil. Sonunda gine ancak elinde olacak bir kac sayi. Sorun sonra bilgisayara o sayilarin icinde bir "desen" görmesini ögretmek olacak.

cemaliozan
27/07/2006, 11:20
sanırım konu speech ve ses tanima sistemleriyle ilgili. Oldukça geniş bir konu. Benim bildiğim tam anlamıyla 4/4 lük çalışan mekanizmalar özellikle güvenlikle ilgili yerlerde kullanılıyor. MS'nin bu konuda ciddi çalışmaları var. MS'nin ilgili sitelerini araştırmanızı tavsiye ederim. sonuçları burada yazarsanız sevinirim.

Kolay gelsin.

Akın Öcal
28/07/2006, 15:40
ms in speech recognition sdk si var , İngilizce,Çince ve Japonca versiyonlari mevcut ama konusmayi taniyip bunlari texte dokme cok daha üst zor bir konu , benim ugrastigim ise sadece bir bebek aglamasi analizi...

Cikis noktamin kaynagi da suydu , bir audio stream de müzik olup olmadigina bakilirken fft ile sinyaller time domainden frekans domain e cekildikten sonra bu hesaplanmis frekanslar yardimi ile sinyallerin enerjilerinin hesaplanip belli bir esik degerinin üstünde ise müzik vardir gibi bir tahmin yapilabilmesi ,
benim aklimdaki olay cok fazla bebek aglamasini analiz etmek bunlari bir vt nina donusturup , o an gelen sinyali vt daki verilerle % kac uyustuguna bakmak , mesela %x den yüksek uyum icin evet bebek aglamasi , % x alti icin bebek aglamasi degil demek