PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Yeter Artık Adsense !!

PaNTHeRa_
24/07/2006, 22:45
Arkadaşlar, 240 $ lık adsense hesabım, kendi reklamlarıma kendim tıkladım diye iptal edildi, üstelik pin'in gelmesine 4 gün kala.
Pin geldiği takdirde EFT ile paramı ödeyeceklerdi ve bu bana karşı yapılan 2. hesap kapatma olayı.

Ve ben yemin ederim ki, kendi reklamlarıma tıklamadım özellikle tıklamadım çünkü ordan gelecek 0.1 $ yüzünden o kadar birikmiş reklam gelirimi riske atmak istemedim. en ufak bir uyarı bile yapmadan 3-4 saat önce reklamlarımı durdular.
girşimi engellediler.
ben yine iddaa ediyorum ki yaptıgım hiçbirşey illegal değildi.
bu konuda google, sebebleri kolpa olarak sunup hesap kapatmaktan başka birşey yapmıyor.
herhangi bir hukuki işlem başlatabilir miyim bilmiyorum ama 7 aylık emeğimin bu şekilde textlerle ifade edilebilen gerekçelerle kapatılması kanıma çok dokundu.. :garip:

Bu yazımı sadece buraya yazıyorum, sizlerin de görüşlerini almak için, neler yapabilirim ki bu durumda ??
Elimden hiçbirşey de gelmez değil mi............................

Yns
24/07/2006, 23:09
Google'a mail atmayı dene istersen.

Ansugo
24/07/2006, 23:35
Ben cevizdeki reklamlardan bazilari ilgimi cekerse arasira tikliyorum. Genelde IP adresim sabit olmasina ragmen (bu ip ile adsense'e login oluyorum vs) sorun yok su an icin.

Belki sen 7 aylik surec zarfinda ayari biraz kacirmis olabilirsin diye dusunuyorum.

SGurel
25/07/2006, 00:00
Google anladığım kadarıyla bu işe çok özen gösteriyor. Yanlış hatırlamıyorsam yakın bir zamanda reklam verenlere önemli bir miktarda geri ödeme yapmak zorunda kaldı. Sebep reklam tıklamalarının kurallara uygun olmaması idi. Ben de 1 yılda 95 $ lık birikim sonucu "bir şey olmaz" diyerek yaptığım bir hata sonucu üyeliğimi kaybettim. Reklam verenlerin hışmına uğramamak için en küçük bir hatayı affetmiyorlar. Haklılar mı? Galiba evet. Panthera kendinden bu kadar emin isen Yns'un dediği gibi mail atmanı tavsiye ederim. Pek ümitli değilim ama belki işe yarar.
Kolay gelsin

MedyaGraf
25/07/2006, 01:52
Bence biraz kurunun yanında yaş da yanıyor gibi geliyor.
Adsense çıkınca MS google zarar edicek demişti tam tersi oldu büyük başarı yakaladı ama şu an çok yayıldı dolandırıclıklar başladı galiba o yüzden affetmiyorlar ve bu şekilde olan iyi niyetli adsense kullanılıcılarına oluyor.

C-Nem
25/07/2006, 09:35
Google'a mail atmayı dene istersen.

Mail de burda : http://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?answer=14229&topic=8426

oCRaCy
25/07/2006, 11:17
http://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?answer=23921&ctx=sibling

Burda da iptal edilmemesi için yapmamamız gerekenler yazıyor. PaNTHeRa_ belki burda uymadığın bir madde vardır :rolleyes:

tmac
25/07/2006, 14:56
google günde 7milyon $ kazanıyomuş eee böyle yapsa herkes kazanır dimi kardeş yazık olmuş maalesef hiç bişey yapamazsın

sis651
25/07/2006, 15:48
Google a karşı bir hukuk işlemi başlatırsan işlemin California yasalarına göre yürüyeceğini unutma.

C-Nem
27/07/2006, 18:25
Google Türkiye boşuna yok,
California değil, Türk Ceza Hukuku'na göre..

sis651
07/08/2006, 17:16
Yabancı bir forumda da böyle bir konuı görmüştüm.Tabi bu konunun kahramanının bir de iyi kazanç getiren bir Adwords hesabı varmış.Google'a hesabını tekrar açmazlarsa AdWords hesabını kapayacağını söylemiş(mail atarak)(yani google'ı tehdit etmiş).Google'da hesabını yeniden açmış.

edicoox
10/08/2006, 17:36
Google hep bunu yapıyor,kullanmadım ama duydum...

crowphp
30/09/2007, 22:50
Genelde sabit kullanıcısı olan ve o sabit kullanıcalardan sabit tıklama alan siteleri kapatıyor , tıklama oranın yüksek olabilir.

google'a ne desen bos bence ama su an bi adsense hesabı en az 200$ a satiliyor yani hileciler her daim yeni hesap alip kazık atma çabasında bu durum dahilinde kurunun yanında yaş mantıgını kabul ediyoruz tek yapmamız gereken hilecileri sürekli ispiyonlamak.

Jehovah
26/04/2008, 02:39
konuyu hortt yapayım :D

hilecileri ispiyonladığın müddetçe banlanırsın arkadaş...
bu dünyanın her yerinde aynıdır.. popülist felsefedir..
adam koskoca yazıyla destek için günde 1-2 kez google reklamlarına tıklayın yazmış forumuna... mail atıyorum google link veriyorum yıl oldu hala aynı...
ama ben bir kere reklamdaki link işime geldi diye tıkladım mail attılar hemen..
hoş tek sebep kendinde olmayabilirsin.. cevizin linkine üstüste 200 kere tıkla bekle bi 200 kere daha tıkla bak nasıl kapatıyorlar :D

bu da saldırı imiş.. ben durumu mail ile açıklamıştımonlarda sonradan olayın kendi reklamıma tıklama değil aynı ipten birinin defalarca tıklaması olduğunu söylediler.. yani bir sabote etme çabası var insanlarımızda...

Edit :
Ayrıca google ın reklam verenlere yaranma çabası ile beraber aynı zamanda eklam alanlarada parasını vermeme gibi bir kanunu var sanırım...
Bunu çok duyuyorum.. abuk sabuk sebeplerden hesap kapatılıyor.
eğer okadar güveniyorsa kendi verisine parayı versin sonra kapatsın. bir dahada vermesin reklam.. ama onada gelemez çünkü maksadı para vermemek...

apranaxfort
26/04/2008, 06:17
Jehovah nerden buldunda hortlattın bu konuyu :D

Jehovah
10/05/2008, 23:55
vallahi bende anlamadımki nerden bulduğumu :))) ama muhtemelen aramada buda çıkınca ilgimi çekti baktım :D ama halkımız hep bilinçli olsun. 2 sene önceki olaydanda haberi olsun :)