PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bır Şeyler Yapmali Bu Dal Üstündekı Saksağanlara !

xXx
14/04/2003, 14:48
http://users.ihost.biz/armgeno/Contents.asp

-----------------
DEFTERE BUNU GÖNDERDİM BAKALIM NE YAPACAKLAR:hmmm:

“The Armenian issue, which aims at meeting the economic interests of the capitalist world rather than bearing in mind the veritable interests of the Armenians themselves was best resolved with the Kars Agreement. The friendly ties between two industrious people coexisting peacefully for centuries have been satisfactorily established anew.”
Mustafa Kemal Atatürk

TeDDy
14/04/2003, 17:00
abi gittim forumu içimi döktüm bence sizde denemelisiniz.

haaa yanlış anlamayın küfür falan etmedim. bu olay hakkında bi kitap okumuştum. onun hakkında biraz yorum yaptım.

illet milletmiş yaaa

HunTER
14/04/2003, 17:02
Konu yıne kapatılacak sanırım :)

TeDDy
14/04/2003, 17:15
neden kine?

Mingitau
14/04/2003, 19:19
Konuda hiç bir millet hakkında ayrımcılık yapıldığını görmüyoruz niye kapatılsın ki?

Mingitau
14/04/2003, 19:42
Bu konu hakkında gerçekten bilgi sahibi olan var mı?
Bahsettiğim bilgi sahipliği bilimsel düzeyde inceleme anlamına geliyor.
Bildiklerini kağıda(ekrana) dökmede de ustalık gösterecek biri?
Ya da bbilgiyi ekrana ve kağıda ustalıkla dökebilecek biri?

EAN
14/04/2003, 19:45
Bunlar konuşmadan anlamıyorlar. Yanıt veriyoruz. Küfür ediyorlar.

Saldırı öneriyorum.

Mingitau
14/04/2003, 19:48
Aha BT sitesinde duyulabilmesi gereken son şey.....

Matbuata yanıt matbuatla verilir.

EAN
14/04/2003, 20:14
Matbuat, Press veya Yayım..

Şimdi ölçüt denilen bir şey vardır ki Müslümanlar bunu iyi bilir. Her şeye dozajına uygun olarak yanıt verilir. Fakat gönderilen mesaj mesaj olmaktan çıkıyorsa işte o zaman başka bir şekilde bunu sonlandırmak gerekir.

Bu olay şuna benzemekte;

1997'da Türkiye'ye eğer Kıbrıs sorunu bir kaç (yılı tam hatırlamıyorum) yıl içinde çözülmezse olayın AB tarafından çözüleceğine dair bir şey imzalattılar.

Şimdi burada Yunanistan'ın AB içinde verilen karara veto hakkı var. Ama Türkiye'nin yok.. Bu Yunanistan'ın işine gelen bir karar hemen onanacak, işine gelmeyen karar ise Yunanistan tarafından veto edilecek demektir. 1997'de bunu yapanlara ses çıkarılmadı diye, Tükiye bir oyuna getirildi diye bugün kafamızı önümüze eğip buna razı mı olacağız?

Her şeye gerektiği gibi yanıt verilir.

// Forumda konuşmak istemiyorsanız lütfen bana mesaj gönderin.

elion@softhome.net

JARGON
14/04/2003, 20:18
Dogru Saldiralim siteye, saldiralimki "Gorun iste Turker boyle saldirgandir" desinler..
Ermeni meslesinde kendimizi en iyi anlatmanin yolu sakin olarak derdimizi anlatmaktir..

O sitede gordugum resimler ne derece dogrudur bilemiyorum ama montaj, ilustrasyon vs olabilir.

Dogrusu bende tam bilmiyorum ermenilerle aramizda olan sorunu ve dogruluk derecesini. Axion un dedigi gibi bu konuda hakkinda bizi tarafsiz bilgiler ve yorumlarla aydinlatabilecek bir arkadas varsa bilgilerini bizimle paylasabilir..

Mingitau
14/04/2003, 20:25
Turoook Nerdesin?

EAN
14/04/2003, 20:51
Ben kendi çapımda bilgilere sahibim.

Şimdi olay bu değil. Gerçekten böyle bir şey olmuş olsa bile bu geçmişte yaşanmış bir olaydır ve kasten gündeme getirilmektedir.

Bunu anlamak için Tarih profesörü veya müneccim olmaya gerek yoktur.

Ben bu insanlık dışı yaratıkların 'Türkler Saldırgandır' dememesi için bu kadar yalanı kaldıracak mıyım?

Din kardeşlerime ve aynı sathı paylaştığım vatandaşlarıma edilen küfürlere ses çıkarmayacak mıyım?

Siz öyle yapıyorsanız, yolunuz açık olsun.

Benim de yolum açıktır.

JARGON
14/04/2003, 21:10
Yanliz surada birsey hatirlatayim;
Seninle biz (tum turkler) bir noktada birlesiyoruz oda Turk olma sifatidir. Bu yuzden sakin olalim diyorum.

TeDDy
15/04/2003, 09:24
arkadaşlar,

bu olay hakkında bir kitap okumuştum. Adı Şirz-Nefret Köprüsü üç cilt halinde ama 2. kitabı adı Dersim 2 ve 3. kitabın adı ise Dersim 3. Bu kiaplarda bu ermeni olayı anlatılmakta.

Elazığ ve çevresinde savaştan önce ermeniler ve Türk köylüler beraber yaşarlarmış. Yedikleri içtikleri ayr gitmezmiş. Ama savaş patlak verdiğinde ise ermenistan'dan gelen ermemi askerler bu köylerdeki ermeni vatandaşları kışkırtmışlar. Savaşın şiddetlendiği anlarda yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen ermeni vatandaşlar Türk vatandaşları öldürmeye başlamışlar. Hatta bi yerinde X ermeni vatandaşı 1 ay önce karısına doğum yaptıran komşusunun karısına tecavüz ederk öldürdüğünü yazmış. Tabii savaş sonrası Türk askerleri bu bölgelere gelerek burada ermeni vatandaşları hepsini toplayarak Suriye'ye doğru sürgüne götürmüşler.

Tabi o zamanlar da araçlar yokmuş. Yürüyerek gitmişler. Bu sürgünü haber alan Türk köylüler bu güzergahta gelmelerini beklemişler. Tabii geldiklerinde ise ermenilerin kendilerine yaptıklarını ermenilere yapmışlar.

Sonuçta o ermeniler bu güzel topraklarda yaşamışlar. Ülkemizin güzel nimetlerinden faydalanmışlar ve daha sonra ihanet etmişlerdir. (En azından ben böyle düşünüyorum)

Ama kavga,döğüşle de bi yere varılamayacağını düşünüyorum. Bence onların silahları ile vurmak daha mantıklı...

xXx
15/04/2003, 09:54
Bazı belgeler;
http://www.devletarsivleri.gov.tr/yayin/osmanli/ermenikatliam/icindekiler.htm
Daha etraflıca incelemek isteyenler;
http://www.ermenisorunu.gen.tr

Mingitau
15/04/2003, 10:03
Yok yok bu şekilde olanlar değil....
Anti Tez bunun üzerine kurulmamalı...
şimdi bu herifler bu katliam hikayesini uydurduğuna göre, bunların uydurmalarını kanıtlayacak belgeler lazım, oturup daha sonra bu Ermenilerin yaptığı katliamı inceleriz.
Ki genelde bu tip uydurmalarda biri ortaya olabilir diye bişi atar diğerleri ise bunu kanıt olarak kullanır...
Bu da geniş bir arşiv çalışması ister keşke vaktim olsaydı... Bu yaz bununla ilgileneceğim galiba... ;)

HunTER
15/04/2003, 10:07
Dıyelımkı ermınelerın tum ıddaları dogru.. Dıyelımkı turkler bır soykırım yaptı.. Ve bu ıspatlandı.. Sonra? Sonra ne olucak? Sanırım hersey ermenıstanın alıcagı bı kac kurus tazmınat ıcın..

Bence bunun otesınde de gormemız gereken bısey var.. Ne zaman amerıka ve turkıye arasında bır gergınlık yasansa bu ermenı soykırım yasa tasarısı amerıkan kongresıne sunuluyor.. Bı anlamda sankı "dedıklerımızı harfıyen yapın aksı halde bu yasayı kongreden gecırırız" seklınde tehdıt edılıyoruz.. Ve buda cogu zaman bızım elımızı zayıflatıyor.. Bunun yanında turkıyenın kurulmasını ıstemedıgı bır kurt devletı ve kıbrıs sorunu da var..

Bana kalırsa turkıye artık daha akılcı davranmalı.. Dusunun ırakın kuzeyınde bır kurt devletı kurulursa ne olur? Bu adamlar gercekten ulkemızın yarsını alabılırlermı? Yada ermenı soykırım yasa tasarısı amerıkan kongresınden gecırılse bıle turkıye cumhurıyetı bu soykırımdan sorumlu tutulabılırmı? Veya kıbrıs mevcut sartlar altında bırlesse ve avrupa bırlıgıne gırse cıdden bu bızım guvenlıgımız ıcın tehdıt olustururmu?

Ben bunların ustunde dusunmek lazım dıye dusunuyorum.. Turk mılletı olarak hepımızın bu uc konu uzerınde bazı on kabullerı var ve meseleye hep bu sekılde yaklasıyoruz.. Yanı kıbrıs verılmez, ermenıler kırılmadı ve ırakta bır kurt devletı ıstemıyoruz.. Iyıde neden?

Lafı getırmek ıstedıgım yerı anlamıssınızdır.. Bı anlamda bu dusunce tarzına ver kutulculuk denıyor.. Bu denlı olmasa bıle (cunku buda bır versek kurtuluruz onkabulunu ıcerıyor) en azından bu konular ustunde dusunmemız gerektıgını ınanıyorum.. Bana kalırsa turkıye her masada her anlasmada karsısına cıkan bu engellerden bıran once kurtulmalı ve bundan sonra elının zayıflatılmasına ımkan vermemelıdır..

Mingitau
15/04/2003, 10:24
:)
He he, biraz strateji araştırmalarını oku.
mesela www.avsam.org dan başlayabilirsin. Stratejik Araştırmaları incelemeye...
Ya da bizim okuldakiler gibi 19 yy Alman Rus ilişkileri ile ilgili belgeleri inceleyerek başla. Tarafsız bulmuyorsan buradakileri...
Haa birde şu var Mete Han ın başına gelen olay:

Önce bir atını istiyor Cin Hakanı, veriyor.
Ardından akrabalarından birini istiyor, veriyor.
Bir miktar çorak toprak parçasını istiyor, vermiyor...
Sence neden vermedi? Bu vermeler nerede kesilir?
Unutmaki Kıbrıs' ın önemi Güneydoğu Anadolu' nun ve Doğu Anadolunun önemi tartışılmaz bir gerçektir. Ve bunların verilmesinin ikinci adımı Trakya ve Batı Anadolunun Yunanistan' a
terk edilmesidir.
Sonuç : Peki bunları verecektik, niye binlerce insan kaybedildi ve bunların gelmesini o zaman ki insanlar niye istemedi? İnsanların son vazgeçecekleri şeylerden biri de canlarıdır. Niye canından vazgeçip, yerinden vazgeçmedi? Aydın' da olanları okumanı tavsiye ederim. Daha bir çok yerde olmuştur bu tip olaylar ancak Aydın başka....
Selahattin Burhan 'ın Yörük Ali EFE isimli eserini okuyarak öğrenebilirsin. Ya da Çanakkale Gelibolu' daki şu metrekareye 6000 mermi kovanının düştüğü yeri incele, sonra bir daha düşün...

.....Altındaki binlerce Kefensiz yatanı...

HunTER
15/04/2003, 10:42
Iste benım anlatmak ıstedıgımde bu.. Neden Kıbrıs' ın önemi Güneydoğu Anadolu' nun ve Doğu Anadolunun önemi tartışılmaz bir gerçektir? Bunları tartısmak sucmudur? Tartısırsak sehıtlerımızın kemıklerımı sızlar? Yoksa ıcıne cekıldıgımız bataktan kurtulmak ıcın bı yolmu buluruz?

xXx
15/04/2003, 11:21
II

Bazı belgeler;
http://www.devletarsivleri.gov.tr/yayin/osmanli/ermenikatliam/icindekiler.htm
Daha etraflıca incelemek isteyenler;
http://www.ermenisorunu.gen.tr
Daha özetlice;
http://armenians.virtualave.net/es4.asp
Tozlu hayallerden bir kaç kare;
http://www.mersin.edu.tr/ermenisorunu/anadoluda01.html
Alabama Valisi Don SIEGELMAN'a Teşekkür Mektubu Kampanyası;
http://www.cu.edu.tr/content/shtml/turkish/duyurular/genel/ErmeniSorunuValiMektup.shtml
Azerbaycan hakkındaki belgeler;
http://www.devletarsivleri.gov.tr/yayin/cumhuriyet/Azerbaycan_ermenisorunu/indeks.htm
İncelenmesi gereken bir yazı;
http://www.bianet.org/2002/09/19/13276.htm
Belgeler ve tarihsel sıralar;
http://ermenisorunu.4t.com
Belgeler, fotoğraflar ve açıklamaları. (Özellikle FatihSultanMehmet in fermanını inceleyin.)
http://www.ermeniteroru.8m.com/fotoalbum.htm
En azından bunu yapmalı;
http://www.kampanyaturk.gen.tr/index.php?k=3
Kitaplar;
http://www.ttk.gov.tr/ermeni.htm
http://www.yeniturkiye.com/display.asp?c=0401
Eğrisiyle Doğrusuyla;
http://www.ttk.gov.tr/data/yh.htm
Avrupa da E.sorununun geldiği nokta;
http://www.tgsh.de/turkce/ermeni/ermenimeselesiluetem.html
Konu üzerine bazı görüşleri dinleyin;
http://www.tgsh.de/mp3/ermeni/

Bazılarını inceledim bazılarını da incelemeye devam ediyorum umarım bilgilerimize bir katkısı olur.

Mingitau
15/04/2003, 12:30
harika!
teşekkürler xXx:super:

TeDDy
15/04/2003, 12:38
+1

HunTER
15/04/2003, 12:41
Bende tesekkur ederım.. Sımdılık hepsını tek tek ındırıyorum.. Fırsat bulursam bu aksam okuycam..

xXx
15/04/2003, 13:42
İngilizcem iyi olsa yabancı kaynaklarda vereceğim ama bir lisan bir insan durumundayım.
-
Araştırmaya devam ediyorum.
+ Tepkimizi göstermek için seviyemizi düşürmeye hi gerek yok. Haklılığın verdiği sakinlik içinde onlarla onların platformunda karşılaşmalıyız bence. Yani bilgimizi arttırarak.

Bozo
15/04/2003, 16:59
öneri 1-
ya bende bu konuda tepki vermek istiyorum ancak ingilizce bilmediğim için hiç bir şey yapamıyorum. diyorumki bazı arkadaşlar internetten gerekli araştırmayı yapsalar (bende dahil) ve orda söylemek istedikleri kendi görüşlerini buraya yazsalar, ingilizce bilen arkadaşlarda yazılan bu metinlerin kabaca çevirisini yapsa.
bizde girip orda bunları yazsak.

öneri-2
o foruma yazmak isteyen arkadaşlar yazılacak herşeyi araştırıp burada yazsak, ingilice bilenler o foruma taşısa ve gelen cevapları buraya yazsa bizde tekrar cevaplarımızı araştırsak.
yani ceviz forum olarak onlara savaş (!) açsak

yani şimdi girip bir iki küfür yazacam ama bir anlamı yok.

TeDDy
15/04/2003, 17:24
şimdi şöyle bişi war Bozo;

dün "The Real is..." başlıklı bir konu wardı. "The Turkish Soldier" nickini kullanan bir arkadaşımız. Onun mesajına bende bir yazı replay ettim. Ama bu sabah baktım ki o konu yok kaldırılmış. kaldırmışlar. bugün bi dene dah attım. büyük bi ihtimalle onuda kaldırırlar.

Ama ben derimki herkes forum girsin aynı anda aynı şeyi yazsa. şöyle 5-10 kişi. aynı anda forumu işgal etsek zaten yakında üyelik sistemine geçeceklermiş. o zamana kadar ne kadar oraları işgal edersek bence bir nebze de olsa amacımıza ulaşırız diye düşnüyorum.

siz ne dersiniz?

EAN
15/04/2003, 17:24
Ben yeterince savaş veriyorum dostum merak etme.

Söz savaşını hep kazanıyorum. Adamlar hakaretle yanıt veriyorlar. Kaldıramıyorlar. Bunların hepsi şerefsiz. Kürtlerle Türkleri de birbirine düşürenler de bu şerefsizlerdir..

(Şerefsiz onları tanımlamak için yetersiz bir sözcük, daha iyileri var ama onlar gibi olmak istemiyorum)

Asıl amaçları müslümanları birbirine kırdırmaktır. Tarihte bu şerefsizler ve yunanlılar Türkiye'ye karşı hiç bir zafer elde edememişlerdir.

Hileler ve provake edilmiş batılılar sayesinde toprak sahibi olmuşlardır. Bunlar asıl anlamıyla KAFİRlerdir. Arapçayla bir dua vardı.. Türkçesi şu;

"Allah'ım sen bizi kafirlerin oyunundan koru."

Bu yaklaşık 1000 yıllık bir dua...

Demek istediğim bunlar bizim düşmanlarımızdır. Türkler, Kürtler, Araplar ve bilimum etnik topluluklar bunların dediklerine inanmamalıdır. Ermeni Soykırımı saçmalıklarla süslendirilmiş bir savaş hikayesidir. Dedem bana bu konuyla ilgili oldukça ayrıntılı gerçekleri anlatmıştı vefat etmeden önce. Bunları derleyip sitemde yayınlayacağım en kısa zamanda.

Bu arada ben bir ATK'yım. Bu yüzden bakış açım biraz farklı..

TeDDy
15/04/2003, 17:26
ATK nedir?

EAN
15/04/2003, 17:30
Ahmet konu açık.

Aşağıda bir yerlerde...

TeDDy
15/04/2003, 17:43
yaaaa pardon ama ben annamadım yine ??

EAN
15/04/2003, 17:52
Şimdi burada dünyaya bakan penceremden kısa bir yansıma sunayım;

Öncelikle,

ATK: Etnik olarak Arap, Türk, Kürt karışımı...

Bu yüzden olaylara etnik açıdan bakamıyorum. Hayatta üç bağlantı noktam vardır;

-> Türkiye vardır (Vatanım olduğu için, çok sevdiğim için, insanlarında kendimi bulduğum için)
-> Müslüman kardeşlerim vardır. (Onlar için çalışırım, Allah'ın benden razı olması için)
-> Dünya dışı yaşam arayışım vardır. (Sınırları kaldıracağına inandığım için..)

Ayrıca aşırı milliyetçilikten nefret ederim. (Her türlüsünden) Çünkü bu acı getirir. "İslami Terör" terimini kabul etmem. İslam ile terör bazı batılılar ve parazit devletler tarafından çatışma çıkarmak için kasten yanyana getirilmektedir.

Türkiye'nin bulunduğu konum dolayısıyla parazit ülkeler tarafından bir hedef olduğu kanaatindeyim.

Parazit ülkelerin Türkiye'deki amaçlarına ulaşmak için PKK, ASALA(K) ve bilimum kafir örgütler ile hedefe ulaşmaya çalıştıkları inancındayım. Bu amaçlarına ulaşmak için batılı devletlere yalakalık yaptıklarına inanmaktayım.

Burada yazıklarım benim bakış açımdır,

değişmez kurallarım değil.

Yazdıklarımdan dolayı beni bir sınıfa sokanları Allah'a havale ediyorum. (Sınıf örnekleri; Solcu, Sağcı, Futbolcu, Milliyetçi, Yobazz.. vs..)

Sevgiyle,

xXx
15/04/2003, 18:06
Bozo 2. seçenek daha iyi bence bu şekilde herkes ortadaki bilgileri kendisi süzebilir.
-
+1.000.000 ELION:super:

Mingitau
15/04/2003, 18:26
Orjinal mesajı gönderen HunTER
Iste benım anlatmak ıstedıgımde bu.. Neden Kıbrıs' ın önemi Güneydoğu Anadolu' nun ve Doğu Anadolunun önemi tartışılmaz bir gerçektir? Bunları tartısmak sucmudur? Tartısırsak sehıtlerımızın kemıklerımı sızlar? Yoksa ıcıne cekıldıgımız bataktan kurtulmak ıcın bı yolmu buluruz?

İşte sorun nokta burda....
Buranın önemi tartışılmaz derken buraların bırakılamayacağı anlatılmak isteniyor. Niye mi bırakılamayacağı anlaşılıyor? Çünkü bir başka devlet ya da yabancı unsurlar genellikle bizden talepte bulunurlar. Bu da genellikle bizi tehlikeye sokacak taleplerdir. Mesela sen bir adamı tutmak yerine maçta ikisinin arasında bulunursan iki adam içinde tehlike oluşturursun ve böylece iki kişi birden top alanı içinden çıkarlar...

Şimdi bak Kıbrıs a Doğu akdenize tamamıyla hakim bir yer Kuzey ve Güney kanalı diye ikiye ayırırsak Kuzeyin Kuzeyinde biz olduğumuza göre güvenlik açısından önemini görürsün...
Doğu ve Güney doğu daki fosilleşmiş sıvı yakıt zannedilenin aksine en iyi kalite de bulunur ama bakacak göz lazım...
Bölge yakınında bulunan petrol bölgelerine göre yüksek rakımlara sahiptir. Ancak bu yükselme petrol katmanlarının oluşmasından sonra gerçekleşmiştir. Bir kısım petrol aşağı kısma kaymıştır ancak petrolün iyi olan kısmı yukarıda kalmıştır...

Senden bir isteğim vardı Çanakkale de olduğun için(tabii bu bölgeye yakın olduğun ve konuyu anlaman bakımından)
O metrekareye 6000 kovanın düştüğü yerden sonra ölüm emri verilen tepeye git ve konumunu incele...

Mingitau
16/04/2003, 10:04
Orjinal mesajı gönderen MetallicAhmeT
şimdi şöyle bişi war Bozo;

dün "The Real is..." başlıklı bir konu wardı. "The Turkish Soldier" nickini kullanan bir arkadaşımız. Onun mesajına bende bir yazı replay ettim. Ama bu sabah baktım ki o konu yok kaldırılmış. kaldırmışlar. bugün bi dene dah attım. büyük bi ihtimalle onuda kaldırırlar.

Ama ben derimki herkes forum girsin aynı anda aynı şeyi yazsa. şöyle 5-10 kişi. aynı anda forumu işgal etsek zaten yakında üyelik sistemine geçeceklermiş. o zamana kadar ne kadar oraları işgal edersek bence bir nebze de olsa amacımıza ulaşırız diye düşnüyorum.

siz ne dersiniz?

Amaç buysa neden olmasın?
Ancak propaganda yayınlarında ters görüşlerin ve fikirlerin ortaya konmasından kaçınılır. Öyle ki, forumlarda bile mesajlar yayınlanmadan önce denetlenebilir.
Velev ki üylik denetlenmesin... Hatta onlarda da akıl olduğuna göre bir süre sonra üye bile olamadığımızı görebiliriz....
Bunun için tartışma ortamını biz yaratacağız. Sinirlerimizi bozmadan... Tabii bunun reklamı olmazsa olmaz, ancak net üstünde AFAZİ kavramı burada herkesin işine yarayabilir hele ki aptal (akıllı) yazılımlar olmasın derecelendirmede....
@Hunter Bak tartışmayan da biz diilmişiz ;) Tartışmaya açığız, zorlamacılığa değiliz...

HunTER
16/04/2003, 12:05
:) Ben ıstemesemde yanlıs anlasılmısım galıba.. Soylemek ıstedıgım sorunları kendımızden uzaklastırarak degıl uzerıne gıderek cozebılecegımız gercegı..

Ornegın ermenı soykırımı (tabır bu buyuzden bunu kullanıyorum) ermenıler soz etmedıgı surece gerı plana ıtılıyor.. Hatırlanmıyor.. Oysa ustune gıdılebılır, bunun asılsız bır ıddea olduguna daır kanıtlar dunyaya sunulabılır..

Yada kıbrıs konusunda.. Neden cozum onerılerı sadece AB ve Rum tarafından gelıyor? Bız bugune kadar onerılerı elımızın tersıyle ıtmek dısında bırsey yaptıkmı?

Yapmamıs olmalıyızkı bugun neredeyse AB uyelıgıne karsılık Kıbrısta onerılen cozume evet demek zorundayız.. Yanı rakıbımız ıkı tasımızı bırden tehdıt edıyor.. Ya pıyonu kurtarıcaz ya fılı.. Pekı gunun bırınde "sah" sekılırse? Ogun secme sansımız dahı kalmıyacak..

Kısacası butur onkabullerle bıyere varamayız.. Sadece rakıpten gelıcek hamleyı beklıyen ve hamle ne olursa olsun oyunun kuralını bılmezmıs gıbı "onuda vermem bunuda vermem" dıyerek galıp gelemeyız.. Tartısmak, dusunmek, bı sonrakı hamleyı hesaplamak, gerekırse bı kac pıyonu feda etmek zorundayız.. Tıpkı onların yaptıgı gıbı..

Ve bırde axion sehıtlerımız konusunda en az senın kadar hassasım.. Buyuzden onları onemsemedıgıme daır ımalar benı rahatsız edıyor..

Mingitau
16/04/2003, 14:15
Özür dilerim Şehitler Konusundaki imalarım seni rahatsız ediyorsa...
Karşılıklı olarak anlaşamama içine girmişiz. Bahsettiğim şu:
Biz ne zaman bir hakkımızı korumamız gerekse savaşarak korumuşuzdur. Niye? Çünkü barış olacak diye her denileni kabul etmişizdir. Hatta Londra Konferansında bizim gazeteler bizim delegelere ateş püskürmüştür. Barışı engelliyorlar diye, Kurtuluş Savaşı esnasında...
Yine durum buna dönmemeli... Bak mesela Kıbrıs Konusunda ne zaman tam olumlu bişeyler olmaya başlasa Güney Halkı Şahin olarak nitelenen bir başkan seçmiştir. Hadi her şey yeni baştan... Bir öncekinin hazırladığı planı imzalamamayı vaadetti ya... Onu yapıyor. Yine 7-8 yılda benzer ama Türk tarafının daha aleyhine bir plan hazırlanır, yine bir seçim gene sil baştan....
Durum bu. Bunu görmemek için de Karen Fogg un hesabından yaşamını devam ettirmek gerekir. Bunun kanıtlarından biri elimde var buraya koyacağım. ;)
Yaptık birincisi ilk harekattan çok önceleri katliamı geciktirdik. İkincisi katliamı durdurduk, üçüncüsü bölgeye barış getirdik.
bundan sonraki durumlar dersen...
Zannederim Denktaş' ın çağrısıyla 30 dan fazla defa toplanıldı. Rum tarafına yeterli toprakta bırakılıyordu. Tek şart birleşme öncesi iki devletin birbirini tanımasıydı ancak bu yüzden kabul etmediler.
Sonra vakti zamanında bir çok devlet KKTC yi tanıyacaktı ancak bizimkiler Birleşme sonrası oluşacak yeni Kıbrıs ı tanırsınız diye kabul etmediler. Şu anda Moldova' daki Gagauz Yeri haricinde hiç bir yerde tanınmıyor. Oradaki faaliyette bir turistik büro kadar...
Yani neredeyse her zaman biz birleşelim dedik şimdiye kadar. Onlarda yok siz zaten bizim alt bir azınlığımızsınız dediler....

Ermeni Meselesinde de bu böyle. Bizim hiç bir teklifimize karşılık verilmiyor, ki Ermenistan Kaynakları araştırmacılara açılmıyor bile...
Ama bizim süper aydınlarımız bunları gündeme getirecekleri Ermeni Tarihçilerle birlikte oldukları toplantılarda, Bak şununlada ahbaplık kurdum diyebilmek için konuyu genelde yıllanmış Fransız Şaraplarından açıyorlar... Ki genelde de Türkiye' nin başına bu tip bir konu gelmeden buraya ilgilenme hassasiyeti göstermezler.

Ve ben gördüğümde utandım Radikal dekiler bugün yazdıklarından nasıl utanmadılar bilmiyorum...

Acaba onlara şunu Neyzen in sözüyle bişi mi hatılatmak gerekiyor? Merak ediyorum:
"Sen peydah olurdun anandan belki yine,
Amma Baban kim olurdu belli olmazdı!"

Başka bir şey demiyorum.

Bu arada herkese Not: Forum üyelerinden Turok u tanıyan var mı?
Zannederim uzun süredir foruma uğramıyor...
Eğertanıyorsanız mutlaka benimle irtibata geçmesini söyleyebilir misiniz?

xXx
16/04/2003, 14:39
ingilizcesini bulduğum birkaç metni anlayacakları lisan (EN:) da gönderdim forumlarına.:rolleyes:

HunTER
16/04/2003, 15:02
Ben ozur dılerım :) Belkıde konu uzerıne daha cok sey ogrenmem gerekıyor..

xXx
17/04/2003, 10:42
Hepimizin çok ama çok araştırması lazım...