PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : windows 2003 server port açma işlemleri

YBEHOST
22/07/2006, 16:27
Merhaba;

Özel olarak bir firmaya yazılım yazdım ve Uzak bir PC'de Server Clint Tarzında çalışan bir yazılım; yalnız sorun şu ki uzak windows 2003 server üzerinde herhangi bir port açarak clintlerin servera bağlanmasını asğlamam lazım bu konua yardımcı olursanız sevinirim windows 2003 server üzerinde nasıl istediğim portu acar veya kapata bilirim şimdiden tesekkurler.

rox
22/07/2006, 17:48
ipsec diye araştır

Professional
22/07/2006, 19:47
2003 de de var diye hatırlıyorum. Windows Firewall'dan Add port yada Add program ile "Port" açılabilir.

Tabi dışarıdan (İnternetden) gelen kullanıcıları yönlendirme ayrı bir olay. Ama LAN'dan çalışacak userlar için, herhangi bir yönlendirme yapmayada gerek yok.

Bu arada,
@Rox ; Ipsec ile port açılabildiğine eminmisiniz ? Ipsec daha farklı amaçlar için kullanıldığını biliyorum.

rox
22/07/2006, 22:10
haklısın yahu ipsec nerden cıktı daha cok linux sistemler üstünde olduğumdan karıştırıyorum :) madem bir hata yaptık ayrıntı olarak anlatayım sana usta.
Bunı yapacağın yer -> TCP/Ip Filtering :
Sıra ile bu sekmeleri izle :

Network connections > hangi bağlantı ile bağlanıyorsa o > properties > Internet Protocol (TCP/Ip) > Advenced > Options > Tcp/Ip filtering (Properties Sekmesi ) burda permit satırlarına gerekli udp ve tcp ayarlarını ayarlarını yapabilirsin

Not: ts default portu tcp : 3389 dur.

teddmcload
22/07/2006, 22:58
niye 2003'te port açacam diye arıyorsunuz ki? eğer 2003'te firewall yoksa ve 2003'ün firewall'u açık değilse tüm portlardan bağlantı istekleri gönderebilirsiniz ve 2003 cevap verir. o halde soru şu şekilde olmalı? 2003 yüklü makinada firewall olarak ne var ve bu programda port nasıl açılır?

ha bu arada clientlerın server'a bağlanması olayı daha farklı bir olay. bilginize

cemaliozan
23/07/2006, 16:25
İşletim sistemleri 65537 portun hepsini kullanabilir zaten...client server yazılımlarda port uygulama içinden açılır....Sadece firewall engelleri ortaya çıkar. Onuda ilgili firewall üzerinde ayar yaparak halledersiniz.