Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows tarafından kullanılan dizini silme.
fatihturan
22/07/2006, 11:12
Herhangi bir program yardımıyla veya farklı bir yolla Windows tarafından kullanılan dizini silmemiz mümkünmü? Şu anda içinde hiçbirşey olmayan bir klasörüm var ve bu silinemiyor, gizlenemiyor. Erişim engellendi diye bir hata veriyor.
cemaliozan
22/07/2006, 13:13
önce dizinin sahipliğini al. Özellikler -> Güvenlik bölümünde kendi yerel hesabına ilgili klasör için tamyetki ver. Eğer yanlış klasörü silersen windows sopalar haberin olsun. :)
Not : Ayrıca o klasör içinde aktif bir çalıştırılabilir yada kütüphane olmaması gerekir...
Illuminati
24/07/2006, 14:24
Bendede 2 dosya var desktopta. İşe yaramayan dosyaların gorunumde olan bır ikonu var. Siliyorum windows engellıyor. Neyın nesıdır bılmıyorum.
teddmcload
24/07/2006, 20:35
resetleyip tekrar silmeyi denediğinizde de mi engelliyor? eğer engelliyorsa windows'un kendisi değil başka bir program kullanıyor olabilir
fatihturan
24/07/2006, 20:47
Ben tekrar Windows'u başlatsam da silinmiyor. Partition Magic ile bölümleri birleştirdikden sonra bir klasör yazmamı istedi bende salladım asdf gibi birşey ve o klasör de artık silinmiyor. Aslında bir live cd ile açıp silebilirim diye düşünüyorum ama dosya sistemim NTFS. Linux'da bunu göreceğini sanmıyorum. Bakacağız artık bir gün bir çözüm bulursam halledeceğim bu sorunu.
cemaliozan
24/07/2006, 22:45
linux NTFS'i görür. Tuneup (http://www.tune-up.com/)'i deneyin...
fatihturan
25/07/2006, 08:46
Tuneup iyi bir program farklı yerlerde işime yaradı ama yine de o klasörü silemedi. :) Yuh diyorum başka birşey demiyorum. :D
Komut satirindan silmeyi dene. Eger komut satirindan da silemediysen guvenli kipte acip silmeyi dene.
kamilozcan__
25/07/2006, 12:43
Komut satirindan silmeyi dene. Eger komut satirindan da silemediysen guvenli kipte acip silmeyi dene.
+1
Yine silemiyorsan format at gitsin :)
komut satirindan silemezsen (silmesi lazim:)) bu ucretsiz program da isini gorur. silmek istedigin dizini veya dosyayi boot ederken silmesini sagliyabilirsin.
http://www.gibinsoft.net/gipoutils/bin/moveonb.exe
fatihturan
26/07/2006, 09:39
Knoppix live cd ile bir göz atıp sileyim dedim. Göz atmada başarılı oldum ama içeriğini bir türlü silemedim. :) Vincent'in verdiği program da işe yaramadı çünkü o sadece dosyaları siliyor. Herneyse sanırım bir daha denemem gerek Knoppix veya ubuntu live cd ile. Başka bir yol yok.
surukle birak yaparsan dizin de siler, klasoru sec, surukle, programin ustune birak..:hey:
aslında o klasörler silinmiş klasörlerdir.Diskini başka bilgisayara takıpta klaöre bakmayı dene..
google sonuçları
1- http://72.14.221.104/search?q=cache:aMpAKU0XrxYJ:www.ozmena.com/showthread.php%3Fp%3D256970+silinmeyen+klas%C3%B6r ler+xp+hata&hl=tr&gl=tr&ct=clnk&cd=28
2
sincerelym
29/07/2006, 22:20
bunu dene kardeşim...
fatihturan
30/07/2006, 10:20
O da işe yaramıyor. Denemiştim daha önceden o programı. Garip bir şey ilk defa karşılaştım. Partition Magic ile bölümleri "Merge" yapınca böyle oldu. Yani bölümleri birleştirince. Ve silinmiyor hiç bir şekilde.
hakansor
30/07/2006, 11:03
Komut satirindan silmeyi dene. ...
Komut satırından verilen komut ile windowsta ki silme fonksiyonu aynı görevi ifa etmiyorlar mı zaten :garip:
linux NTFS'i görür. Tuneup (http://www.tune-up.com/)'i deneyin...
Tuneup, program ekle/kaldır da silinemeyen dosyalarıda sorunsuz siliyor. Sistemede bakıyor. :)
unlocker bu konuda gördüğüm en başarılı program onu deneyin olmazsa scandisk falan yapın.
AhmetBSD
13/08/2006, 21:37
task manager dan explorer i sonlandir command prompt u task manager dan run bolumunden calistir silmek istedigin dosyayi veya dizini kaldirmayi dene
Komut satırından verilen komut ile windowsta ki silme fonksiyonu aynı görevi ifa etmiyorlar mı zaten :garip:
Gorev ayni olsa da komut satiri bazen derman oluyor. Tecrubeyle sabit.
dosya sistemi bozulmuştur bu yüzden windows o klasörü silemiyordur.
elektirik kesintisi kendiliginden resetlenme ram bozuklugu bo sorunlara yol açabilir.
Yapman gereken tek şey. O klasör C: de ise bilgisayarım c ye sağtuş tıklayıp özelliklerine gir araçlara tıkla
sonra hata denetiminde şimdi denetleye tıkla ve oradaki 2 seçeneği seç denetle de bilgisayarını yeniden başlattıgında
windows bilgisayarının harddiskindeki bozuk kısımları denetliyecek ve onaracak.
o dosya ya kendi silinir ozaman yada sen silersin :) sorun kalmaz
fatihturan
15/08/2006, 04:04
Ya bunları denedim ben. Hiçbiri işe yaramıyor. Linux Live CD ile de denedim klasörün içini görüyordum silemiyordum yine... İllet bir sorun...
Meteryus
15/08/2006, 04:49
Kalsörün içinde ne var ?
(sadece meraktan sordum, nitekim iki farklı işletim sistemi de silemiyorsa durumun klasörün o anda kullanılmasıyla bir ilgisi yoktur sanırım, diskte fiziksel bir hasar meydana gelmiş olabilir. )
fatihturan
15/08/2006, 05:27
Daha önceden de yazmıştım sanırım. 160gb Hdd'mi 40gb c: için, geri kalanı da d: için ayırmak istedim ve Partition Magic 8 programı ile bu işlemi gerçekleştirdim. Herhangi bir sorun görünmüyor tabi sadece bu problem haricinde. Ha bir de şu an için içindeki tam olarak klasörleri yazamıcam system information volume gibi bişiler ve içinde de klasörler falan vardı.
OZKANYAVUZ
16/08/2006, 19:01
Güvenli Kipte açınca da silinmiyorsa tek çözüm 3rd party bir bootable uygulama cdsi kullanmak olucaktır. ERD COmmander 2005 veya BartPE ile sistemi açıp desktopa ulaşırsanız istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.