PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : vb.NET ile setup paketi hazırlama?

afacan8
14/04/2003, 03:43
VB.NEt ile Setup paketi nasıl hazırlanıyor ?
~Kullandığım companentleri felan otomatik olarak kendi içine alıyormu?
~Kullandığım iconlar resimler felan var onları alıyormu?
~Daha doğrusu siz hangi adımları izliyorsunuz?

Inno Setup Compiler felan gibi proğramlar kullanmak işe yararmı? Ama kullandığım companentleri nasıl şettireceğim onunla ?

Soru soruş şeklim çok kopuk oluyor ama bir çırpıda herbişeyi sorasım geliyor :)

Bu arada bu forumu istila etmiş konumdayım ... Kızmıyorsunuz değilmi? Yeni bir .NET kullanıcısıyımda...

EAN
14/04/2003, 04:27
:D

Herkes yeni bir .NET kullanıcısı.. Çünkü .NET yeni. :p

Benim makinem VB6'yı zor çalıştırıyor. C++'ta hammallığa devam yani..

afacan8
14/04/2003, 07:00
Neden yaw .NET bende neredeyse 1 yıldır var :) Çok önceler BETA muhabbetleride vardı. Ben acayip gıcıktım .NET'e ama adamlar harbiden yapmışlar... VB 6'ya göre nekadar değiştirmişler yaw yada bana öyle geliyor. MDI forumda diğer bir fromu gösteremiyorum daha (Delirecem) ...
Bu arada ne güzel siten varmış senin tebrik ederim
Eeewwwwet soruma cevap ?

muharrem_tac
14/04/2003, 23:28
File->New->New->Project->Setup and Deployment Project->Setup Project

Bu seçeneklerle setup projesi oluşturulur.

Application Folder->Add bölümünde Folder,Project Output,File ve Assembly ekleyebilirsiniz.User's Desktop bölümüne masaüstünü,User's Programs Menu bölümünde başlat menüsündeki ayarlamaları yapabilirsiniz.Boş alanda sağ tık Add Special Folder bölümünde başka bazı ayarlamaları düzenlemek mümkün.

afacan8
14/04/2003, 23:37
Bütün Kullandığım companentlerimi felan içine alıp kurduğum bilgisayarada kuracakmı peki ? Mesela ADO.NET kullanıyorum ado.NET'in çalışması için framework gerekmezmi?

muharrem_tac
15/04/2003, 14:54
Bu setup programının içerisine bir kontrol olarak dahil edilip eğer .NET Framework yüklü ise bileşenleri yükleyen;eğer .NET yüklü değilse önce ,NET'i yükleyen bir setup hazırlanıyor.Bunun nasıl yapıldığını şimdi hatırlayamıyorum.Sanıyorum Setup Project Component Wizard ile yapılıyordu.Bunu bir deneyip yanıt yazayım.Böyle bir kontrsorunun geleceğinden emindim.

afacan8
15/04/2003, 15:36
Seni bekliyorum

muharrem_tac
16/04/2003, 21:22
Umarım çok bekletmemişimdir.

Şu adreslerde .NET Framework veya MDAC 2.7 gibi VB.NET projelerinin ihtiyaç duyacağı bileşenlerin Conditional (Şartlı) olarak nasıl yükleneceği anlatılıyor:

http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/vsintro7/html/vxtskaddingnetframeworklaunchcondition.asp

Bu URL çok uzun olduğu için otomatik tamamlama işe yaramadı:

http://msdn.microsoft.com/library/en-us/vsintro7/html/vxtskaddinglaunchconditionformicrosoftdataaccessco mponents.asp

lavinya86
14/06/2007, 04:13
MRB ARKADAŞLAR BİTİRME PROJESİ DİE BİR BELA VARDI BAŞIMDA HOŞ ÜSTESİNDEN GELDİM VB6.0 İLE YAZIDIM HERŞEY HAZIR FAKAT BU PROJEYE INSTALL SHİELD PREMİUM10 KULLANARAK SETUP YAPMAK LAZIM.YAPIYORUM UĞRAŞIYORUM DA HATA VERİYO.BU PROGRAMI NASIL KULLANICAĞIMI ADIM ADIM GÖSTEREBİLECEK BİRİ VARSA ARANIZDA YARDIM EDERSE SEVİNİRİM.TABİKİ ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ ERKEN CVP ALABİLİRSEM SEVİNİRİM.NE OLURRR YARDIM EDİN BEAAA.O KADAR UĞRAŞTIM BOŞA GİTMESİN.:aglama: :( :garip:

Revlis
17/06/2007, 17:10
setup projesi eğer .net farmework sistemde kurulu değilse internetnet indiriyor bildiğim kadarı ile.

bunalthe
18/06/2007, 19:54
setup projesi eğer .net farmework sistemde kurulu değilse internetnet indiriyor bildiğim kadarı ile.
pc de internet yoksa ne yapacağız?mesela program içerisine freamvork un setup dosyasını ekleyebilirmiyiz???

civil
12/08/2007, 00:07
pc de internet yoksa ne yapacağız?mesela program içerisine freamvork un setup dosyasını ekleyebilirmiyiz???
Sorduğun sorunun cevabını bende merak ediyorum bi uygulama yaptım visual basic.net ile publish wizard ile setup hazırladım setup .net framework yoksa netten indiriyor peki ya internet olmayan bilgisayarlara nasıl kurulacak .net frameworkün sadece bizim programımız için gerekli dosyaları setup a eklenebilirmi

fofotara
17/08/2007, 17:09
Projenize Setup projesi ekledikten sonra Requirement on Target machine bölümünde :net Framework gerekli olarak zaten ekli geliyor.
İlk yapmanız gereken projenize dotnetfx.exe yi eklemek
Daha sonra Özellikler Bölümünde installUrl bölümünde download linkini kaldırıp yerine framework local konumunu yazarsanız kurulum aşamasında kurulu değilse localden direk kuruluma başlıyor.