Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows kurulum sırasında donuyor?
CaddeClub
19/07/2006, 18:49
Merhaba,
Şimdi ben windows xp kurmak ıstıyorum gereklı fdisk ı cektım ve scandisk yaptım nicin dersenız dedım bozuk kesimden dolayı donuyor olabilir diye ama hic birşey bulamadım sonra kurulum ıcın cdrom a boot vererek windows xp cd sınden kurulumu başlattım ve gereklı tanımlamaları yapıyor ve tam kuruluma başlıcak olduğunuz alana geldıgınde donuyor yada hızlı olursanı orayı geciyorsunuz sonra formatını atıyor tam windows ıcın gereklı dosyaları kopyalarken donma gerceklestiriyor resetledıgınızde oncekınden bırazdaha hızlı oldugunuzda bırazdaha ılerıde donma gerceklestırıyor ana kartta uyumsuz bır parca oldugunu sanmıyorum işlemci üzerindeki fanda durma yada yavaslama gorunmuyor ekran katının üzerindeki fanda aynı şekilde sorunsuz ama bu şekilde herşey tamamken tekrar kurulumu gercekleştirmek istediğimde tekrar donuyor ben bunların dışında başka birsey bulamadım ceviz.net sakinleri sizlerden de bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla...
Sanırım sorunun ramden kaynaklanıyor olabilir.
CaddeClub
19/07/2006, 19:11
@TreeDY kesinlikle olamaz onuda denedim hatta tekrar denedim siz dediniz diye tekrarladım ama sonuc aynı yine donuyor :( Ama kesinlikle bir çözümü olmalı...
Saygılarımla...
Predator
19/07/2006, 19:25
Uyumsuzluk olması çok zor ancak bu adresten (http://www.microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx) kontrol edebilirsin,
Kurulumu başka bir cd ile yapmayı denemek şu anda en mantıklı şey,
Takılan yer entersan aslında, cdden boot etmek yerine bu adresten (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e8fe6868-6e4f-471c-b455-bd5afee126d8&DisplayLang=en) çekebileceğin "Windows XP startup disk" ile kurulumu yapmayı deneyebilirsin,
CaddeClub
19/07/2006, 19:32
@Predator haklı olabilirsin uygunsuzluk zor cunku bu bilgisayara daha önceden windows kurulmuş ama şu anda kurulmuyor ilginc bir sorun ama birde farklı bir cd den kurulumu gercekleştirmek şimdilik en mantıklısı bencede ama bu cd den baska bilgisayarada kurdum gün icerisinde ama dedim acaba anlık bozulmalardanmı dedim 3 tane cd denedim ve yine aynı sorun nerde nezaman donucağı belli olmuyor. Birde "Windows XP startup disk" kurulumu gercekleştire bilirsin tam indirebileceğimiz adresi alırsam cok daha sevinirim.
Saygılarımla...
Predator
19/07/2006, 19:50
Linkte tıklayabilirsin, (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=e8fe6868-6e4f-471c-b455-bd5afee126d8&DisplayLang=en)
Herhangi bir uyarı vermeden sadece donması alışılagelmiş birşey değil, Bence sorun anakart, ram başta olmak üzere başka donanımlarından da kaynaklanıyor olabilir, Donmaların farklı yerlerde olmasıda bu ihtimali güçlendiriyor. Daha doğrusu bir uyarı vermeden direk donma olayı sorunun %90 donanımdan kaynaklandığının işareti.
Biostan sistem sıcaklığını bir kontrol et, Kasayı aç bi hava tut, nefes aldır sistemi.
zbahadir
19/07/2006, 20:09
Sisteminizde bir disket sürücü tanımlı ise ve bu sürücü yerinde değilse aynı sorunu yaşayabilirsiniz. Bios ayarlarından kontrol edin ve disket sürücü kullanıyorsanız oradan iptal edin.
CaddeClub
20/07/2006, 08:54
@zbahadir yoo disket surucusu tanımlı ve ayrıca disket surucusude mevcut onlarıda ınceledım ama sorun aynı şekilde devam etmekte.
Saygılarımla...
CaddeClub
20/07/2006, 08:58
@Predator aynı şeyi bende duşundum ve gercekten denenmesi gereken herşeyide denedim ama son denemediğim tek birşey kaldı oda "hdd" buyuk bir ihtimalde sorunun ordan kaynaklandığı artık kesinleşti cunku bios da yapılan scandisk de herhangi bir sorun yok ama yine ben taminimce tek bir hdd kaldı değişmedik ama hatasız donmesı benım kanatımcada ilk ram işlemcı ve anakart oldu ama onlarda bir sorun göremedim ama hala aynı sorunla karşı karşıyayım :(
Saygılarımla...
isenturk
20/07/2006, 13:51
psu yu degistirin kanimca yeterli gucu bulamiyor sistem kendinde.. sistem ozelliklerini yazarsaniz daha net cevap verebilirim..
CaddeClub
20/07/2006, 16:58
@isenturk ama şöyle birşey var bu sisteme ben kendim 2 defa windows yükledim ozaman oyle bir sorun yoktu hatta formatlamadanda bilgisayar calışıyordu bu konudan yada bir sonumuz yok ama formatladım yeniden kurmak istediğimde bu sorunla karşılaştım ve hala kuramadım :)
slm_sakal
21/07/2006, 09:03
CD-ROM'u değiştirerek kurulumu yeniden yapmaya çalışır mısınız? CD değil, okuyucudan bahsediyorum. CD-Rom'lar 6 aydan sonra yeterince iyi okuyamıyorlar, en ufak çizik dahi olsa sorun çıkarabiliyor. Benim başıma geldi bu sorun, ram, board, cpu, hdd gibi parçalardan sorun çıkmıyorsa CD-Rom'a bakmak gerekir.
CaddeClub
21/07/2006, 09:25
@slm_sakal güzel bir yaklaşım ama denemediğim bir tek hdd kaldı onun dışında heşeyi değiştirdim ve denemim benim için bir çözüm olmadı aynı donmayı yapıyor hani dersen bir cd-rom la olucak iş değil 3 tane vardı 3 üde aynı sorunu vermesi bence imkansız değilmi bence başka birşey ama ne :(
hdd'nin ide kablosunu değiştirmeyi dene. ide kablosunun 80 pinli olmasına dikkat et.
slm_sakal
21/07/2006, 15:07
Aslına bakarsanız Harddisk problemi olabileceğini aklıma bile getirmek istemiyorum, içinde datalar olabilir, veri kaybını kimse istemez. Kasa ve harddisk ısısını bi kontrol edin fazla ısınmadan olabilir. Yok değilse Windows 98 gibi daha eski sistemleri kurmaya çalışın. Eğer HDD sorunu varsa 98 kurulmaz, kurulumu kolay olduğu için sorunu bulmak fazla uzun sürmez.
CaddeClub
21/07/2006, 18:12
@ENx değiştirdim onuda denedim aynı sorun devam etmekte.
CaddeClub
21/07/2006, 18:14
@slm_sakal evet aynısını duşunerek biraz abarttım 95 bile denedim sürekli aralıklar değişti donmaların son olarak dedim işlemci olabilir hala aynı sorun devam etmekte...
CaddeClub
21/07/2006, 18:19
Arkadaşlar sorunu kesin çözümle bulmuş bulunuyorum işlemcının oldugu yerın yanı fanın takıldığı govdenin gevşemiş olması sorun o govdeyi değiştirdiğimde sorun kesinlikle çözüldü durumda şu anda windows xp kurulmuş bir şekilde ama ilginc olan sonradan anladım ama işlemciyi taktıgınızda oturuyor hatta sıkısıyor bunun nedenide ayakların kenarlarını sıkmasından dolayı kaynaklanması imiş yenısını takıp sıkınca işlemcıyle butunleşti sadece işlemcıye hava ufluyormus buna onun sogutmasına yetersız kaldığı için donma oluyordu taminimce ama şu anda cok güzel bir şekilde çalışmakta gercekten yardımlarınız için çok çok teşekkurler emeklerınız ve gostermiş olduğunuz ilgiden dolayı...
Saygılarımla...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.