Tam Sürümünü Görmek İçin : Yazik...
I am sure that **** and the **** team are working to get these fixed as quickly as possible. One thing that I find helpful is to use the free Google Analytics service and watch the geo overlays. I know the content of my site is geared towards people in certain countires (USA, Canada, Mexico, Brazil, Austrialia primarily) and when I see hits from places like Ankara, Turkey (Turkey is a known base of operations for almost every SD hack) it raises a red flag. That is where IP denies in .htaccess come in handy. Not a foolproof solution, but every little bit helps.
For what its worth....
Bizim turk genclerinin ozentiden baska yapacak hicbir isi yokmu ?
Son birkac gundur bir kac velet, ogrendikleri bir yontemle, bazi sitelerin canini yakmislar ve yakmaya devam ediyorlar, tek yaptiklari ogrendikleri bi basit yontemle (sadece bu projeyi yapan sirketin acigidir), google'den o siteleri aratip hacklameleri, ulkemiz adina cok guzel reklam yapiyorlar, tebrikler dogrusu, su anda son 1 hafta icinde en az 100.000 kisi turkiye'den nefret etti ve sitesi olan tum adminler turk ip adreslerine direk ban koydular.
Bunun adi hacker degil lamerdir, acaba bunu ne zaman ogrenecekler... :mad:
zbahadir
19/07/2006, 18:03
Evet na yazık ki Linux üzerine hizmet veren ve bilgi paylaşımını amaçlamış bir forumun web sitesine bu lamerler tarafından index.html basılmıştır.
Utanılacak bir durum :(
hürriyet
19/07/2006, 18:08
dünyanın en eğitimsiz insanı veya hayvanı bile bu zavallılar kadar lüzumsuz aptallaşamaz.
Acik buldun mu indireceksin. Kucuk ama buyuk.
Evet na yazık ki Linux üzerine hizmet veren ve bilgi paylaşımını amaçlamış bir forumun web sitesine bu lamerler tarafından index.html basılmıştır.
Utanılacak bir durum :(
bu olay hangi siteyle ilgili?
Cumhur Onat hack nedeniyle tutuklandığında savunmasına şunları yazarak kendini yakmıştır ve her düşünülenin -doğru olması veya olmaması önemli değil- söylenmemesi gerektiğinin en güzel örneğini vermiştir. İşte o sözler;
Sitelerinizde açık bırakmayınız, kapınızı açık bırakmayınız. Bırakırsanız bir gün biri gelir kapınızı çalar."
Ayrıca sanki süper bir şöhretimiz varmış gibi bir görüntü veriliyor bu konuda, bu yapılan en azından "teklonoji bilmez", "dinci bilmemne" gibi şeyleri önler, "bu adamlar da varmış" derler.
Kendisini yakmıştır ?
Şu an aslanlar gibi hayatına devam ediyor.
evet aynen öyle :)
nerde yakmıştır hayatını ? kim diyor ? :]
Suç sicili dolu olunca öyle diyoruz, 2 sene hapis cezası vardı. Bu durumda şöyle birşey de olabilir biz hackle uğraşacağımıza bir türlü caydırıcı olmayan adalet sistemimizi irdeleyelim, yada etmeyelim.
yörükali
20/07/2006, 08:52
Şunları isim isim kara liste olarak tanıtalım iplikleri pazara çıksın
birileri açık bulacak birileride kapatacak bu kadar basit.birileri indirmese önlem almayayı bilmezler.bu doğal bir kanun.ansugonun dediği gibi kucuk veya buyuk. en zayıf halkaları kada güçlüler.
genelde ufak çocukların işi , bir açıktan yararlanma o kdr, bunların çoğunun kaynağıda rus forumları , sadece Türkler yapıyor diye birşey yok , tüm herşeyi olduğu gibi bunuda yabancılardan öğrenip geliştirmeye çalışıyor bu asalak arkadaşlar... birde matrix java appletıyla önüne Türk bayrağı birde ne hikmetse tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir gibi soz obekleriyle süslüyorlar... yazık harbiden site içeriğininin ne olduğunu anlamaya ve neden indirdiklerine akılları ermezki...
Genel:
Kaba tabırler kullanmadan efendı efendı tartısalım lutfen..
Taksim'de sallandıracaksın bir kaç tanesini. Bakalım bir daha yapabiliyorlar mı? :)
Şaka bir yana, IP block çaresizliğin son noktası olsa gerek (başıma geldiğinden biliyorum). Ancak çözüm değil.
Hakkımızda kötü reklam oluyor düşüncesine katılmıyorum.
96 senesinde kopya microsoft urunleri kullandigim icin hakim karsisina ciktigimda, hakim microsoft ne, lotus ne, senin sucun ne evladim demisti... 6 ay kamu hizmetlerinden men, 1 yil hapis aldiktan sonra, karar onandi ve 1 yil hapis o zamanin parasiyla hatirlamiyorum ama bi sigara parasina cevrildi, simdi benim sicilimmi var?
ayrica ayni sirket (bsa), 2000 yilinda ayni davanin degisik versiyonuyla karsima gelip, 25000 dolarlik dava acti :S bu durumda bu arkadas nasil elini kolunu sallayarak dolasabiliyor ? turkiyedeki hukuk sistemi =
<? if ($turkiyehukuksistemi == false)
exit;
?>
Panteray
21/07/2006, 12:57
Ya bırakın onu benim kişisel siteme de vurmuşlardı. Veritabanı ismini tahmin edip güya hacklemişlerdi sitemi.Ne istersin kişisel sitemden. Benim kişisel sitemi hacklemek sana ne ün getirecek? Sadece bana 1-2 saatlik iş çıkarmaktan başka ne işe yarayacak. Bilmiyorum belki kimilerini tatmin ediyodur bu...
Ben bazen nette dolaşırken açıklar yakalayabiliyorum. (Yanlışlıkla admin penlinde bulduğumu hatırlıyorum kendimi :D ) Kalkıp adamın sitesine "Hacked by Panteray" yazmak yerine sitenin açıkları olduğuna dair mail gönderiyorum. Niye herkez bunu yapmak yerine kötü yolu seçiyor. :iih:
Zone-h'a girmeyi marifet sanmak hatta 1. olunca dünyanın en büyük hackerı olduğunu sandığımız için bu haldeyiz. Biri gider server açığından veya benzer şekilde tek bir güvenlik açığından ilgili ilgisiz binlerce siteyi hackler sonra "ben vatan için din için hack yaptım" der. Geri kalan sürüde "vay be abime bak, helal olsun ülkenin namusunu kurtardı bizi en iyi şekilde temsil ediyorlar" diye laflar eder.
Dünyanın en fazla Lameri türkiyede ne yazıkki.
Panteray
21/07/2006, 14:59
peki bişey sorabilir miyim. Mesela burada hacker ve lamerlerden bahsediyoruz. Hacker sanırım nu konuda en iyi kademe oluyor. Peki hacker olan yada oldğunu düşünen kişi ne yapar?. Yani hacker`lık bir meslek yada meziyet midir? Aslında demek istediğim hacker`ın iyi huylusu yada kötü huylusu mu var?Hepsi yasadışı işler mi yapar? (Peki mesleki ahlakları var mıdır? :) )
smasherz
21/07/2006, 15:17
peki bişey sorabilir miyim. Mesela burada hacker ve lamerlerden bahsediyoruz. Hacker sanırım nu konuda en iyi kademe oluyor. Peki hacker olan yada oldğunu düşünen kişi ne yapar?. Yani hacker`lık bir meslek yada meziyet midir? Aslında demek istediğim hacker`ın iyi huylusu yada kötü huylusu mu var?Hepsi yasadışı işler mi yapar? (Peki mesleki ahlakları var mıdır? :) )
hacker kelimesi bildiğim kadarıyla eskiden programlama yapanların yanında çalışan kişilermiş. yani programın açıklarını tespit edip program yapımcısına rapor veriyorlarmış. tabi zaman içinde bu evreye kadar dönüşmüşler.
malesef temizleyemiyoruz bu lamerleri. internet gün geçtikçe hızlanıyor sonu kötüye gidiyor. bakalım göreceğiz hepbirlikte.
Biri gider server açığından veya benzer şekilde tek bir güvenlik açığından ilgili ilgisiz binlerce siteyi hackler sonra "ben vatan için din için hack yaptım" der
Bırının gıdıp bır sunucudakı tum sıtelerı ındırmesı mesele degılde, bunu vatan ıcın yapıyorum demesı gulunc gercekten :)
Ancak ben bu tıp ınsanlara laf anlatılabılecegını sanmıyorum.. Bırını karsına alıp saatlerce konussan, yaptıgı seyın anlamsızlıgını delıllerıyle ortaya koysan bıle o yıne en sonunda "e vatan?" dıyecektır..
O nedenle bence en ıyısı bu tıp ınsanları es gecmek.. Zaten bı sure sonra hayatta onları es gecıcek..
Bu arada Hacker kulturuyle ılgılı surda guzel bır cevırı var.. Merak edenler goz atabılır,
http://www.dijitaltek.com/yasar/hacker_nasil.html
Kendilerine üstat (“hacker”) diyen ama gerçekte üstat olmayan bir grup daha vardır. Bunlar (genellikle genç erkeklerden oluşurlar) bilgisayar sistemlerini bozan ve telefon sistemini izinsiz kullanan insanlardır. Gerçek üstatlar bunlara “korsan” ("cracker") der ve onlarla muhatap bile olmak istemezler. Gerçek üstatlar, korsanların genellikle tembel, sorumsuz ve güvenilmez olduklarını ve çok da zeki olmadıklarını düşünürler. Nasıl arabaları düz kontakt ile çalıştırmak sizi otomotiv mühendisi yapmıyorsa, güvenlik sistemini kırmak da sizi üstat yapmaz. Maalesef birçok gazeteci ve yazar, “üstat” (“hacker”) kelimesini korsanları (“cracker”) da içine alacak şekilde kullanıyor ve büyük bir yanılgıya düşüyorlar.
Temel fark şudur: üstat birşeyler yapar, korsanlar ise bunları bozar.
Eğer üstat olmak istiyorsanız okumaya devam edin. Eğer korsan olmak istiyorsanız, gidin alt2600 haber grubunu okuyun ve düşündüğünüz kadar zeki olmadığınızı anladığınızda kafanızı oraya buraya vurmaya hazır olun. Korsanlar hakkında tüm söyleyeceklerim bunlar.
Aslında demek istediğim hacker`ın iyi huylusu yada kötü huylusu mu var?Hepsi yasadışı işler mi yapar?
Hackerlar sapkasina gore 3'e ayrilir. Siyah sapka, Beyaz sapka ve pembe sapka. Pembe Sapkali hacker benim. Gerisi onemli degil.
( Lutfen geyiklerimi calip cirpmayiniz )
Gavurların sitelerini hacklemek vatan borcumu :)
Boş boş oyalanmaktansa sitenin acıklarını bulmak daha iyidir. :)
(Lamerleri desteklemiyorum)
O nedenle bence en ıyısı bu tıp ınsanları es gecmek.. Zaten bı sure sonra hayatta onları es gecıcek..
Öyle deme yaw, belki geçmez :p
Şaka bir yana, bunların bana bir zararı dokunmuyor, dokunamıyor.Hatta loglardan saldırı girişimlerini okuyunca insanın neşesi bile yerine geliyor bazen.
Remote file include denerken ftp://site_adresi:sifresi/httpdocs/zararli.php şeklinde deneyenine, olmayan bir sayfaya flood cakanina kadar arkadaşlar mevcut :)
// Bu arada pembe sapkali benim, ben yaptigim geyikler ustune yatmayiniz.
Volkan Uzun
22/07/2006, 01:13
hocam pembe sapka giyen erkekler icin kafamda olusan imaji ikinizide yakistiramadim
Remote file include denerken ftp://site_adresi:sifresi/httpdocs/zararli.php şeklinde deneyenine, olmayan bir sayfaya flood cakanina kadar arkadaşlar mevcut :)
:hiohahoha :hiohahoha :hiohahoha :hiohahoha
koptum :)
ancak sunu unutmaki bu cocuk sonra yaptigi hatayi gidip forumlarda sorup ogreniyor (hani su meshur TURKIYENIN EN BUYUK HACK SITESI forumlarindan) ve bi zaman sonra iste bugun konustugumuz lamere donusuyor.
Simdi Sizlere Nasil iyi bir Hacker olacaginizi Acikliyorum pur dikkat okuyun Bu yazinin Sonunda Bilinki Siz Artik usta bir Hacker Siniz.
Ilk önce Para Biriktirin Kendinize Bir Bilgisayar Alin Ve Babanizin Telefonunu Kullanin. Arkadaslarinizdan Rica Edin Bir Adet Internet Accountu { Sifresi } Alin : Eve Gidin Internete Baglanin. Baglandiniz Ve Artik Bir Hacker Olma Yoluna dogru Ilk Adiminizi Attiniz.
Tek Tek Hacker Sitelerini Gezin. Gezmedik Site Birakmayin Okuyun Okuyun Gunlerce Gezin Arkadaslariniz Disarda Gezerken Siz Evde Makinanizin Basinda Internetin Altini çstune Getirin. Gidin Cd ler Alin Programlari Deneyin Hack Sitelerinden çektiginiz Programlari Deneyin . Anneniz Yaninizami Geldi Hadi oglum Yat uyu yarin okul var mi diyor ? Sakin Aldiris Etmeyin Iyi Bir Hacker En Geç Yatandir. Bunu Unutmayin.. Devamli Arastirin. Arastirin Yemeginizi Makinanizin Basinda Yiyin .Siz Bir Hacker Olucaksiniz Bunu Unutmayin. Belki Biraz Kilo verebilirsiniz. Sakin Pes Etmeyin. Pes Edenler Ancak Lamer Olurlar Bunu aklinizdan çikarmayin. Siz hacker olucaksiniz. Lamer Degil..
Evet Arastirdiniz. Hack Siteleriden Programlar çektiniz Hatta Bir tane Pogramda cih Virisu çikti Makinanizi elinize verdi. Gittiniz. 30 dolara hallettiniz Hiç Sorun Degil Olur Böyle Seyler. Simdi Gidin Irc ye Girin Ve Ben :Hackerim Deyip Nuck Savasina Girin Evet Evet Basardiniz Karsinizdakini serverden dusurdunuz. Artik Bir Hacker Oluyorsunuz. Ama O da Ne Serverden Dusen Kisinin Arkadasi Sizi Nuck Bombardimanina Tutmus . Ana kart cpu vs vs diger kartlar gitti. Hiç Sorun Degil Hemen En yakin Teknik servise Göturun 200 Dolara Hallederler. Evet Irc deki nuck savasindan yenik çiktiniz hatta 200 dolariniz gitti [ Daha Dogrusu Babanizin parasi Gitti O da size hafiften hafiften sinir olmaya basladi ama Kahvede arkadaslarina "Benim Olm bilgisayar ögreniyor çok merakli insallah bilgisayar muhendisi olurda para kazanip ilerde bize bakar " diyor o yuzden 200 dolara fazla ses çikarmadi. ]
Hemen Simdi Yeniden Toparlaniyorsunuz Bosverin irc yi zaten hepsi lamer .. Elinde iki uç programla sizin gibi koskoca hackere saldirdilar.. Ayip bisii Degilmi... Siz Bosverin Onlarin seviyesine inmeyin ve site haclemeye baslamak için start alin. Evet unsecure programini buldunuz ve site hacklemek için kollari sivadiniz. Deniyorsunuz sabahtan aksama kadar site hacklemek istiyorsunuz ama olmuyor çok kötu seyler dimi su site sifreleri bir turlu kirilmiyor. Ama Sizin Mutlaka Site hacklemeniz lazim Evet Hemen Ne yapiyorsunuz gidiyorsunuz ve kendinize site aliyorsunuz. Hemde bedava olanlardan bir siteyi gezerken ögrenmistiniz. Evet aldiniz hemen kendinize bir site yapiyorsunuz ve ftp programi ile siteyi upload ediyorsunuz ve hemen irc ye girin gene bir siteden aldiginiz reklam programi ile basliyorsunuz sitenizin reklamini yapmaya ama sizin kim oldugunuzu kimse bilmiyor. siteniz baya tuttu çok guzel... Gunde En az 60 kisi girip çikiyor 3 gun oldu ve baya iyi bir site ama kimse sitenin yapimcisini bilmiyor ve sizide normal olarak tanimiyor. Hemen simdi yeniden site yapma programini açiyorsunuz ve index dosyasini arka plani kapkara yaptiktan sonra kirmizi bir yazi HACKED BY USTAHACKER yaziyorsunuz evet artik siz usta bir hackersiniz. hemen siteyi upload ediyorsunuz ve siteye girenler \"aman yarabbim site hacklenmis hackleyen ustahacker\" diyor ve basliyor herkes arkadaslarina anlatmaya.. ehehee evet basardiniz sizde bir site hacklediniz ve ununuz yayildi. Olsun Kendi Siteniz Miteniz Ama Siz Bir Site Hacklediniz . Siz Artik Usta Bir Hackersiniz.
Tamam Artik Siz Asama Kaydettiniz Ve Artik ne isiniz var site hacklemekle siz kendinizi ispatladiniz. caniniz sikildikça alir bir kaç site hackler hackler durursunuz ununuze un katarsaniz. Ve artik Siz Asdiniz .... Artik Sizi site hacklemek tatmin etmiyor ne yapmalisin hemen kredi kartlari sifresi yurutmeye baslamalisiniz. sitelerde Hemen hepsi kredi karti ile yemek veriyor elbise veriyor film izlettiyor oyun oynattiriyor . Siz niye para vereseniz degilmi bunlara.. Alemin kerizi sizmisiniz . Ne yapacaksiniz hemen baska saf temiz durust sizin için keriz olan kredi karti ile internetten alisveris yapan sazanlarin kredi karti bilgilerini ele geçirçeksiniz.... Siz Bir hackersiniz Ve bu hak sizde var siz nasil olsa kimse hesap soramaz neden çunki siz bir hackersiniz
Neyse siz artik usta bir hackersiniz ve kredi kartlarinin hesap numaralarini ögrenmeye geldi is artik. Gece gunduz çalistiniz ve bir kredi karti hesap numarasi buldunuz. çok Sahane artik internet uzerinden bedava alisveris yapabilcek . hatta amerikadan kendinize pizza dahi ismarlayabilceksiniz. . Evet denediniz. O Da Ne kredi kartinin suresi bitmis çok kötu talihsiz bir durum. çzuluyorsunuz ama sakin uzulmeyin pes etmek yok devam ediyorsunuz ve evet gerçek bir kredi karti yakaladiniz ve daha suresi bile bitmemis. Super Bir Olay girdiginiz alisveris sitesi çok acemice tasarlanmis sizde anladiniz . acemi site yapimcilari musterilerinin kredi kartlarini bir html dosyasinda sakliyormus megerse sizde uzantisini denediniz ve oldu. Butunkredi kartlari numaralarini aldiniz. Siz Resmen Bir Hazine buldunuz. Evet hemen basliyorsunuz o alisveris sitesi benim su gazino sitesi senin , su parali film sitesi benim gezmeye.. evet aradan 3 gun gecti baya yoruldunuz.
Gene aksam oldu ve siz makinanizn basindasiniz . Daha kullanmadiginiz kredi kartlari var onlarida kullanmak istiyorsunuz kullanin kullanin siz bir hackersiniz sizden kimse hesap sormaz. Evet simdi girdiniz gene oyun sitelerine oynamayin yeter artik su gazino sitelerinde oyun oynamayi bak kazanamiyorsunuz iste Bitirdiniz sahten 79 kredi kartini bu sitelerde ... kaldi sunun surasinda 60 - 70 kredi kartiniz. Evet çevirdiniz ruleti geliyorrr kirmizi.. yok gelmedi gene siyah geldi olsun. Arkana bak bu arada baban yanina geldi. "Seni çagiriyorlar olm git su kapiya bak diyor" . Sizde "Amannn Baba Gelemecegimi söyle su an bilgisayar basindayim göruyorsun bilgisayar bilgimi gelistiriyorum" . Ama Babaniz \"olm Sen Git Bak Seni çagiriyorlar" Diyor Sizde oflaya puflaya gidiyorsunuz ve kapiyi açip buyurun ben .. ne istediniz diyorsunuz. DEr Demez Sizi Hemen 4 - 5 tane sivil baya yapili kisiler karga tulumba tutuyorlar , siz "Ne oluyor yavv Imdaat Aksam Vakti Adam Kaçiriyorlar ". Diye bagiriyorsunuz Ama nafile Adamlar hemen babaniza ve Diger mahalle sakinlerine Polis Kimliklerini Gösteriyorlar. Kimse Bir sey yapamiyor ve siz karakola göturuluyorsunuz. Evet çok Kötu Bir Son Sizi Bulmuslar Tabi Tabi gene hata bizde size internette gezerken ip numarasini saklayarak gezmesini ögretmemiz lazim di.
Neyse Olsun Iyi Bir hacker arasira 4 - 5 sene yatandir. Ama sizin babaniz arabayi evi dami satti ve sizi ancak 1 sene yatirdi fazla cezadan kurtardi. Cezaniz Bitti Geçmis Olsun.. Siz yeni kiralik evinize gidiyorsunuz. Ve makinanizin basina geçmek isitiyorsunuz ama nafile babaniz sizi kurtarmak için bilgisayarida satmak zorunda kaldi.. Olsun Siz Iyi Bir hackersiniz ve yeniden çalisir Para kazanip bilgisayar alirsiniz. Bravo Size Aradan 6 ay geçmeden , kendinize bir bilgisayar aldiniz helal olsun siz çaliskan bir hackersiniz. bu arada haberiniz olsun Babaniz sizi kurtardi ama en az 20 tane kredi kartini kullandiginiz adamin borçlarini ödeyemedi. Adamlar Sizi Dayisi. enistesi. çolugu çocugu hepsi ariyormus . En Iyisi Siz Birakin Bilgisayari milgisayari ufak ufak yeriniz kesfedilmeden ortaliktan toz olun. Size En Iyi önerebilcegimiz bir Yer var Gidin seyahat acentelerine hemen acil kendinize ABD ne Newyork Iline uçak bileti alin Valla Guzel Bir sehir Tavsiye ederim. Hem Amerikayida Görmus olursunuz.
Alıntı
:D :D
hürriyet
22/07/2006, 11:52
bu alıntı yine bu forumda 2 veya 3 yıl önce çıkmıştı ilk o zaman okumuştum, forward mail grupları 10 sene daha okutacak galiba.
bu alıntı ceviz'de 2 veya 3 yıl önce yayınlanmıştı ilk o zaman okumuştum, 10 sene daha okutacaklar sanırım.
Forumda yazının anahtar kelimlerinin bir kaçını arattım, Sonuç bulamadıktan Sonra Yazıyı buraya koydum. Kusura bakmayın, atladığım bir yer olmuş galiba.
hürriyet
22/07/2006, 13:14
şimdi ben de arattım ve bulamadım.ama burada okuduğuma eminim uzun uzun tartışılmıştı hatta.
Bır nedenden oturu sılınmıs olabılır.. Ama konu burdaydı ve tartısılmıstı..
bilişim ve hayat bölümünde geri getirilmeyen konular içinde kalmış olabilir..
cumhuronat
22/09/2006, 10:26
Cumhur Onat hack nedeniyle tutuklandığında savunmasına şunları yazarak kendini yakmıştır ve her düşünülenin -doğru olması veya olmaması önemli değil- söylenmemesi gerektiğinin en güzel örneğini vermiştir. İşte o sözler;
Sitelerinizde açık bırakmayınız, kapınızı açık bırakmayınız. Bırakırsanız bir gün biri gelir kapınızı çalar."
Ayrıca sanki süper bir şöhretimiz varmış gibi bir görüntü veriliyor bu konuda, bu yapılan en azından "teklonoji bilmez", "dinci bilmemne" gibi şeyleri önler, "bu adamlar da varmış" derler.
2 aylık bir konuyu canlandırıyorum kusura bakmayın, ama bu tarz laflardan sıkıldım, tiksindim artık.
Sevgili rani3l, sen benim savunmama ne yazdığımı nerden biliyorsun? avukatım mısın, hakim misin? savunmamda bu veya buna benzer bir cümle kesinlikle bulunmamakla birlikte, hayatımın hiç bir köşesini de yakmadım.
Bu tarz şeyler yazarken amacınız nedir tam olarak anlayamıyorum, ama lütfen başkalarını refere ederken biraz daha dikkatli olun.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.