Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows XP kullanıcı hesabı sorunu
Illuminati
19/07/2006, 09:01
Selamlar. Bılgısayarımda dıyelımkı x ısmınde bır kullanıcı hesabım var. y isminde yeni bır hesap acmak ıstıyorum. bu yenı acılan hesabım, x ismindeki hesaptaki tum klasorlerı dosyaları mp3lerıne kadar herseyı gorebılecek yararlanabılıcek. bunu nasıl yapabılırım?
yeni kullanıcı hesabı açma işlemi sonunda mutlaka fark etmişsinizdir "hesabı gizli hale getir" seneçeneği var onu işaretlemeyin.
Eğer bu seçeneği sormadıysa zaten hesap açıktır yani her kullanıcı görebilir.( "\C:\Documents and Settings " kalsör seçeneklerinde gizli dosyaları gösteri işaretlerseniz kullanıcının her şeyi gözükür.)
Predator
19/07/2006, 12:04
Eğer isteğinin dışında birşey yapmak istemiyorsan, deptor'un söylediğini yapabilirsin,
Bu ek olarak söz konusu seçenek aktif olsa dahi, paylaştırmak istediğin klasörün özelliklere girerek, (properties, advanced, encrypt contents data, details) x kullanıcısını tanımlayarak sadece istediğin dosyalarında gösterilmesini sağlayabilirsin,
Eğer kullanıcının dosyaları gizleyememsini istersen kullanıcıyı "limited" açabilirsin yada benim için güvenlik falan önemli değil dersende dosya sistemini ntfs değilde fat32 kullan, bu şekilde kullanıcılar birbirlerinden dosya gizleyemezler.
En düzgün çözüm, ntfs üzerinde Local security database kullanarak yetkilendirme işlemi yapmaktır.
OZKANYAVUZ
20/07/2006, 10:45
fazla detaya girmeden sadece 2 profilin birbirinin dosyalarını görmesini istiyorsanız 2 kullanıcıyıda local admin grubuna dahil edebilirsiniz.
Illuminati
20/07/2006, 12:02
fazla detaya girmeden sadece 2 profilin birbirinin dosyalarını görmesini istiyorsanız 2 kullanıcıyıda local admin grubuna dahil edebilirsiniz.
Bu işe yaramadı ne yazıkkı
Illuminati
20/07/2006, 12:03
Ayrıca xpde yenı hesap olustururken (denetım masası, kullanıcı hesapları) "hesabı gizli hale getir" seklınde bır uyarı vs hıcbırsey yok.
isenturk
20/07/2006, 13:39
calistira "control userpasswords2" yazarak dilediginiz kullaniciyi dilediginiz gruba sokabilir dilediginiz kadar kullanici ekleyebilir hatta denetim masasindan normal birisinin giripte o sifrenizi degistirememesine kadar bir cok seyi yapabilirsiniz.
Illuminati
21/07/2006, 15:56
pekı soyle soylıyım;
C:\Documents and Settings\ahmetmithat\Belgelerim\Visual Studio 2005
bu adrestekı ahmetmıthatı yağız yapabılmem ıcın ne yapmam gereklı.
isimi değiştiremıyorum. xp kurulumuylamı alakalı? :(
Predator
21/07/2006, 17:45
Yağız isimli yeni bir kullanıcı açtıktan sonra,
System Properties'den (Sistem özellikleri)
Advanced kısmına girip (Gelişmiş)
User Profiles (Kullanıcı profillerine gireceksin)
Bu alana girdikten sonra,
Ahmetmithat'ı seçip "Copy to" basıp yağızı seçeceksin, Yağızla sistemini test et problem yoksa eskisini sil.
İsmini değiştirirsen home editionda olmaz, professionalda sorunlar çıkabilir.
Illuminati
21/07/2006, 19:12
prof. kullanıyorum. denıycem dedıgını az sonra.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.