PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Nedir bu Task Manager'daki kalabalık?

Sedat Atif
12/04/2003, 23:49
Merhaba,

WinXP Pro'daki Task Manager'da çalışan bir sürü program görüyorum, bunları kapatmak istiyorum (Sistemi hızlandırmak için). Hangilerini kapatmamam gerek? Hangileri çalışmak zorunda?

Teşekkürler.

Volkan Uzun
12/04/2003, 23:58
muhtemelen kapatmaman gerekenler ( sistemin calişmasi için gerekli olanlar ) zaten servis olarak calışır ve kapatmak istedğinde access denied hatası alırsın

Sedat Atif
13/04/2003, 12:52
Teşekkürler. Ancak "access denied" yerine "yanlış bişey yaptın, sistemi kapatıyorum" deyip geri sayıma başladı.

Volkan Uzun
13/04/2003, 14:44
hangi exe için bunu söyledi ?

Sedat Atif
14/04/2003, 18:49
Bilmiyorum :)

Hangisine "access denied" diyecek diye rastgele kapatıyordum. :)

("Processes" sekmesindekileri)

Gurhan
14/04/2003, 19:13
hocam ben kendi yaptıgımı anlatıyım istersen..
yolu program files olan tüm dosyaları kaldırıyorum...yada windows olmayan tüm dosyaları kaldırıyorum...
yanlış bişey olursa güvenli kipte başlatıp tekrar o dosyayı aktif hale getirirsin...

Volkan Uzun
14/04/2003, 22:24
bence o reboot ettiren exe, sistemin calismasi için gerekli bir program falan değil.
çünkü böyle hayatı durumlarda sistemin koruması reboot değildir, heleki kullanıcının kapattığı durum kesin ise.
hangi exe de oldu bilmiyorum ama 3rd party bir program ve onu watchdog olarak kullanan baska bir exe olabilir.

Sedat Atif
15/04/2003, 21:46
Orjinal mesajı gönderen KotuCocuk
hocam ben kendi yaptıgımı anlatıyım istersen..
yolu program files olan tüm dosyaları kaldırıyorum...yada windows olmayan tüm dosyaları kaldırıyorum...
yanlış bişey olursa güvenli kipte başlatıp tekrar o dosyayı aktif hale getirirsin...

Task Manager'da, Processes sekmesinde dosya yolunu görebiliyor muyuz?

Zerzevat Adam
15/04/2003, 22:42
Vallahi XP yine konfor diyor ama yan gel yat'lar için tam bir konfor ohhh yan gel yat bir pc açılana kadar 3 gün geçer arama yaparsın nesilden nesile aktarılır anca öyle işte böyle konfor olmasın..

tamam bu taskmgr güzel ama bunu ztn nt'de vardı yani bize xp'de var eheheyt diye gösteriyorlar bizde woavv diye bakıyoruz....

al işte yine bir denyotör task manager adam gibi win98 var win.ini sini minisini sinisini herşeyini kendin düzenliyorsun bu oraları saklamış buralara eklemiş...

ve 2 yıl önce Me kullanırken uyuz kaptığım bir bölüm belki sıkıştırıyor ama ŞU Temproray internet files bir sitede flash var onu arkadaşıma yollayacağım nerde yok taa hepsini karıştırmış nerde bulcan yok ara anam ara anca getrightla dl yaparsan belkii oluyor

Black_Boyss
16/04/2003, 02:40
:D

Gurhan
17/04/2003, 08:11
Task Manager'da, Processes sekmesinde dosya yolu gözükmüyü

başlat>çalıştır>msconfig>başlangıç
bu yolu izle orda görürsün yolları