Tam Sürümünü Görmek İçin : 2003 server İle İlgili
Ben windows 2003 server kurulumu yaptım.Herşey normal görünüyor,yeni kullanıcı ve grup tanımlayabiliyorum fakat herhangi bir dosyayı seçip ona istediğim kullanıcıları seçip yetkilerini vermek istediğim de-kullanıcı izini vereceğim dosyayı seçip sağ tıkladığım zaman- güvenlik sekmesi karşıma çıkmıyor.Dolayısı ile bende dosyayı veya klasörü kullanacak kişileri güvenlik sekmesi çıkmadığı için belirleyemiyorum.
Herhangi bir dosya veya klasöre sağ tıklayıp kullanıcıları seçebilmem için ekrana gelmesi gereken fakat gelmeyen "güvenlik" sekmesinin ekrana gelmesi için ne yapmalıyım???? herkese çok teşekkürler şimdiden...kolay gelsin...
anlamlı konu başlıkları kullanın.
ARKADAŞLAR mesele önemli.......yardımlarınızı bekliyorummm.........
teddmcload
16/07/2006, 10:59
server 2003'ü kurduğun dosya sistemi nedir? umarım ntfs'tir?
uzun zaman oldu kurulumu yapalı...maalesef tam olarak hatırlamıyorum...Fakat siz bana iki türlü kurulum içinde çzöümün ne olduğunu söyleyebilirseniz ben ikisini de denerim......
dosya sistemi fat32 imiş baktım evet yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar....:garip:
Fat32 de Kullanıcı Hakları Varmıydı:D
Tamam Hatırlamıyorum Ama Olmadığını Hatırlıyorum.
Bende Öğreniyim Kafam KArıştı
:garip: :garip: :garip:
yani dosya sistemini fat32 yapınca bu sekme çıkmaz mı??
illaki ntfs mi olmak zorunda bunun için?????
yani dosya sistemini fat32 yapınca bu sekme çıkmaz mı??
illaki ntfs mi olmak zorunda bunun için?????
Evet cikmaz, ve NTFS olmak zorunda.
Herhangi bir aksilige karsi sistemi backup ederek baslarsaniz ve bir DOS window acip asagidaki komutu verirseniz FAT32 dan NTFS e cevirebilirsiniz. C: den sonra oteki partitionlar icin tekrar edin.
convert C: /FS:NTFS
http://support.microsoft.com/?kbid=307881#2
siz bu mesajı yazmadan önce ben sistemi kaldırıp tekrar kurdum ntfs olarak ve dediğiniz gibi güvenlik sekmesi ekrana geldi,yani problem oprtadan kalktı..Fakat ben sistemi fat32 den nyfs ye değil de ntfs den fat32 ye dos ortamında çevirmek istesem yukarıdaki convert komutu yerine ne kullanmam gerekir veya bunu nasıl yapabilirim???
convert komutu yerine ne kullanmam gerekir veya bunu nasıl yapabilirim???
Bir kere NTFS kurulduktan veya convert ile NTFS e cevrildikten sonra sadece sistemi tekrar yukleyip FAT32 olarak format ederek geri donebilirsiniz. Gerci NTFS varken FAT32 kullanmak istemek icin bir neden goremiyorum.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.