PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Verileri sadece okuyabilsinler!

selected
14/07/2006, 13:10
Merhaba arkadaşlar
Konuyu açabileceğim en uygun kategori sanırım burası.
Bende bir fiyat listesi var ve ben bunu bir yere göndereceğim fakat gönderdiğim kişilerin bu fiyat listesini sadece okuyabilmelerini istiyorum. Bir şekilde üzerinde değişiklik yapmamalılar. Bunun için en uygun format hangisidir acaba?
Excelde göndersem ve gerekli sütunları kitlesem uygun olurmu? Exceldeki bu kilidi açabilirlermi? Ya da açmalarına bile gerek kalmadan kopyalayıp boş bir excel sayfasına yapıştırarak tekrar kullanabilirlermi?
PDF formatında göndersem PDF den excele dönüştüren programlar ile yine verilere erişebilirler.
JPG formatında göndersem bu seferde içerisinde bişey aramak istediklerinde arama yapamayacaklar!

Sizce bu fiyat listesini göndermem için en uygun format hangisidir?

Meteryus
14/07/2006, 13:18
exel(xls) olarak gönder, araçlar -> güvenlik menüsünden de değiştirme parolası koy.

selected
14/07/2006, 13:25
tamam ama o zamanda verileri kopyalar başka bir excele yapıştırır istediği gibi kullanır. ( yoksa kullanamaz mı? )

selected
14/07/2006, 14:10
PDF Formatında Şifreli bir şekilde gönderdiğimiz taktirde karşı tarafın verilere hiçbir şekilde erişemeyeceğini az önce duydum? Doğruluğu hakkında bilgisi olan varmı acaba?

Sniper
14/07/2006, 14:27
PDF dokümanı içerisinden veri kopyalayamam sorunu ile sıkça karşılaştım. Ne yaptıysam da olmadı. Sanırım duydukların doğru :)

teddmcload
14/07/2006, 22:24
yap pdf gönder gitsin. zaten pdf'in çıkış amacı. insanların verileri görmeleri okumaları ama oynama yapamamalarıdır.

deptor
15/07/2006, 11:35
Fax cihazları varsa bence fax gönder. :) En iyi çözüm fax tabi.
Birde yaptığınız çalışmayı printscr ile resmini çekip paintte jpg olarak kaydedip gönderebilirsiniz.